Om oss

Välkommen till Kattrumpstullen, ett vård- och omsorgsboende för personer i behov av vård och omsorg dygnet runt. Verksamheten ligger i ett lugnt område uppe på Ruddammen. Då vi ligger på en kulle har vi en fantastisk utsikt över stora delar av Stockholm. Byggnaden uppfördes år 2003 och har med sin svängda form blivit ett synbart inslag i Stockholms stadsbild.

Namnet Kattrumpstullen härrör troligen från det vattendrag som förband Brunnsviken med Träsksjön. På grund av sin krokiga form kallades vattnet Kattrumpssjön och tullen Kattrumpstull. Hit tar du dig lättast med bus 61 från Odenplan som stannar precis utanför.

Norlandia är på uppdrag av Stockholms stad ansvarig för driften av verksamheten.

Utsikten från Kattrumpstullen
Organisation
Organisation form
Företag
Driftsform
Entreprenad

Boendet

Kattrumpstullen är ett modernt boende fördelat på fem plan och uppdelat på nio avdelningar. På varje plan finns vackert utformade gemensamhetsutrymmen för måltider och social samvaro, samt en inglasad balkong. På entréplan finns en bibliotekshörna och utgång till en stor uteplats med grönska som ger goda möjligheter till utevistelse och samvaro.

Hyran
Om du vill veta vad hyan är kan du kontakta Östermalms stadsdelsförvaltning. 

 

Vårt bibliotek som ligger i entren
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
97
Avdelningar

Nio, fem omsorgsavdelningar och fyra avdelningar för personer med demens.

Lägenheterna

Cirka 30 kvadratmeter

Stora badrum med toalett och dusch

Stora fönster med bra ljusinsläpp

Trygghetslarm, trinettkök och ett stort vardagsrum

På boendet

Gård med trädgårdsodlingar

Aktiviteter

Vår önskan är att alla boende skall uppleva att Kattrumpstullen är ett hem för just dig där du kan fortsätta leva ditt liv, precis som du vill. Det innebär att vi erbjuder varierande aktiviteter i syfte att stimulera och öka ditt välbefinnande. Vi strävar även att ta tillvara det som gör att människor fungerar och mår bra tillsammans.

Utbudet av aktiviteter kan variera efter årstid men brukar bestå av utevistelse med promenader, sittgymnastik, tidningsläsning, högläsning, musik med allsång, underhållning, fester m.m. Aktuellt program finns anslagen på anslagstavlan som finns på varje våningsplan. Den som så önskar kan alltid tala med sin kontaktperson om du har förslag eller önskningar på aktiviteter.

Vi erbjuder gratis WiFi-uppkoppling i våra gemensamhetsutrymmen. 

 

Mat & Dryck

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen. Vi förbereder alla måltider i avdelningens gemensamma kök och inför servering skapar vi tillsammans en trivsam och lugn måltidsmiljö. Våra medarbetare sitter naturligtvis med runt matbordet vilket bidrar till en social atmosfär och en lugn måltidsmiljö. För de som önskar äta i sin lägenhet serverar vi måltiden på en måltidsbricka. 

 

Var lagas maten?

Dafgård

Vård & Omsorg

Din kontaktperson ansvarar för att din tillvaro på Kattrumpstullen utformas i enlighet med dina behov och önskemål. Genom att skapa en god relation med dig och dina närstående hjälper kontaktpersonen dig med alla tänkbara sysslor och aktiviteter. Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska ansvarar för att genomföra vårdinsatser på ett tryggt, professionellt och ansvarsfullt sätt.

Personal

Kattrumpstullen har omkring hundra anställda varav flera som jobbat hos oss sedan invigningen 2003. Ledningen består av en verksamhetschef, två enhetschefer, en äldrepedagog och en Silviasjuksköterska. Personalen på avdelningarna är undersköterskor till största delen men vi har också en del vårdbiträden. Enheten har sjuksköterskor på plats dygnet runt. Ansvarig läkare kommer och har rond på boendet en gång i veckan.

Språk
Arabiska
Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Kvalitet i Norlandia
Att erbjuda kvalitet i våra tjänster är Norlandias viktigaste uppdrag. Kvalitet uppstår i mötet mellan de äldre och våra medarbetare. Det handlar om vad vi gör och hur det upplevs av våra kunder. Man ska uppleva trygghet, erbjudas stimulerande aktiviteter, god mat och lyhördhet av oss, dvs ett gott liv varje dag.

För att nå våra kvalitetsmål är vi måna om att vara en lärande organisation, som utifrån evidens och uppföljningar satsar på ständiga förbättringar. Vår vision ”att förbättra välfärdstjänsten…” och våra grundläggande värderingar ”Kompetent, Ambitiös, Respektfull, och Energisk” är ledstjärnor i allt vi gör.

Kvalitetssäkring
Norlandia kvalitetssäkrar sina vård- och omsorgstjänster genom följande processer:
- Händelsehantering
- Socialstyrelsens brukarundersökning
- Medarbetarundersökning
- Internrevisioner
- Egenkontroll
- Verksamhetsplan med tydliga kvalitetsmål

Ovanstående kvalitetssäkringsprocesser följs upp genom:
- Business review
- Patientsäkerhetsberättelse
- Kvalitetsbokslut 

Certifieringar

Vårt digitala kvalitetsledningssystem TQM är certifierat enligt ISO 9001 kvalitet

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Företag
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Håkan Borg
Gatuadress

Roslagstullsbacken 7

Postnummer
114 21
Postort

Stockholm

Vill du bli kund hos oss?
Du är alltid välkommen att höra av dig i både stort som smått. Det går också bra att besöka oss. Biståndsbeslut från kommunen behövs för att få plats, vänd dig till din kommun för att få reda på hur du går tillväga.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Kattrumpstullen

Östermalm

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.