Om oss

Kista Servicehus ligger centralt i Kista med närhet till service, vårdcentral, tandvård, ögonklinik och kommunikationer. Vill du känna av pulsen av samhället är det smidigt att ta sig till Kista Galleria. I omgivningarna finns också trevliga promenadvägar utan biltrafik.

Hos oss bor du i din egen lägenhet och om du behöver stöd finns hemtjänstpersonal på plats i huset. Det stöd som personalen erbjuder dig utgår från det biståndsbeslut som du beviljats av kommunen.

Om du vill ha något att göra kan du delta i de olika aktiviteterna som erbjuds i huset. Bland annat har Kista aktivitetscenter sin verksamhet i huset.

Många upplever en trevlig stämning hos oss med kunnig personal som är trygga i sin yrkesroll. Här får du också chans att lära känna andra kulturer då vi är ett mångkulturellt boende. Både personal och boende kommer från olika länder och därför firar vi inte bara svenska högtider.

Höjdpunkter
- Balkong till alla lägenheter
- Mycket underhållning i huset
- Ligger centralt i Kista nära Kista galleria och kommunikationer
- Stabil personalgrupp som är trygga i sin yrkesroll
- Mångkulturellt boende

Organisation
Organisation form
Kommunal

Boendet

Allmän beskrivning

Utemiljö
Vi har en trivsam innergård som grönskar på sommarhalvåret. Här finns bland annat utemöbler, växthus och boulebana. Många underhållningar och aktiviteter sker på gården.

Närmiljö
Kista Servicehuset ligger nära tunnelbana och Kista galleria med ett stort utbud av butiker och närservice.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
79
Lägenheterna

Lägenheterna består av 1:or och 2:or med balkong

1:or, 41-44

2:or, 49-54

Kök med kyl, frys och spis

Badrummen är handikappanpassade med dusch

De flesta lägenheter har utsikt mot innergården några mot gatan

Uttag för telefon och tv

Fiber

1:orna har sovalkov och möjlighet att få extra förråd

2:or består av sovrum och vardagsrum, stort förråd med ingång från hallen

Trygghetslarm

Hyra
4600 - 6100 kr/mån

Aktiviteter

Här på Kista servicehus anordnas kontinuerligt aktiviteter. Det finns möjlighet att delta i cafégrupper, aktivitetsgrupper och promenadgrupper. En gång i veckan har vår sjukgymnast sittgympa för de som vill.

Kista aktivitetscenter
I huset har Kista aktivitetscenter sina lokaler som är öppet dagtid för alla över 65 år anordnar de en daglig aktivitet som till exempel kan vara promenad med stavar, handarbete, Qi-gong, boule, bingo, sittgympa, frågesport eller sällskapsspel.

Aktivitetscentrum har cafét som är öppet ett flertal dagar i veckan där boende har möjlighet att serveras kaffe och nybakat bröd för 20 kr.

Solrum
Längtar man till sol och värme finns vårt solrum. Här får du känslan av att besöka en varm och ljus strand. Du sitter i en solstol och samtidigt känner du sanden mellan tårna och en lätt bris. Öppnar igen efter renovering som är klar maj 2022.

Bio
I Aktivitetscentrums lokal visas film varje fredag. Du kan köpa popcorn och dricka till filmen för 10 kr.

Mat & Dryck

I din lägenhet finns ett fullt utrustat kök där du kan laga mat. Om du behöver hjälp med matlagningen kan du vända dig till din biståndshandläggare och ansöka om antingen hjälp med enklare matlagning i ditt hem eller att får matlådor.

Matlådorna kommer från Sodexo och varje vecka få du en meny där du väljer vilka maträtter du vill ha under den kommande veckan. Du väljer själv hur många rätter du vill beställa. Det finns också möjlighet att beställa dessert.  

Var lagas maten?

Matlådorna levereras av Sodexo

Vård & Omsorg

Kontaktperson och genomförandeplan
När du flyttar in hos oss blir du tilldelad en kontaktperson som har huvudansvaret för dig. Tillsammans skriver ni en genomförandeplan som innehåller information om vilka insatser du beviljats av din biståndshandläggare, tex hjälp städning, inköp och matlagning. I genomförandeplanen har du möjlighet att uttrycka när du vill att insatserna utförs och på vilket sätt. Genomförandeplanen är ett levande dokument som uppdateras när dina behov förändras.

Vård
Tre sjuksköterskor finns på plats dagtid alla vardagar. Kvällar, nätter och helger har vi tillgång till joursjuksköterskor. Läkare besöker oss en gång i veckan.

Vi har också tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut som kan hjälpa till med rehab-program och hjälpmedel. 

Tandvård
Tandhygienist kommer hit och utför munhälsobedömningar. Även tandläkare kan besöka oss om det finns behov, du kan även besöka din egen tandläkare. 

Tilläggstjänster
 Vi samarbetar med fotvårdare som kommer hit vid behov. Om du har biståndsbeslut på följeslagning kan någon i personalen följa med dig till din frisör eller fotvårdare.

Personal

På Kista servicehus finns hemtjänstpersonal på plats dygnet runt, varav 95% är utbildade undersköterskor. Här jobbar också vår enhetschef, biträdande enhetschef, en samordnare och en administrativ assistent som hjälper till med felanmälningar och andra husfrågor. Vi har även tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast.

Vi har en duktig och stabil personalgrupp som jobbat länge tillsammans på Kista Servicehus. De är erfarna medarbetare som är trygga i sina yrkesroller. 

Kompetensutveckling
Det finns möjlighet för vårdbiträden att läsa till undersköterska
Språk
Engelska

Kvalitet

Klagomål och synpunkter
Det är viktigt att våra boende talar om för oss om det är något vi kan göra bättre. Klagomål och synpunkter kan framföras muntligt eller skriftligt. Alla synpunkter och klagomål som når oss utreds och sedan återkopplar vi till berörd person.

Kvalitetsråd
Vi har kvalitetsråd för att bland annat följa upp avvikelserapporter och diskuterar hur det inte ska hända igen. Vi pratar även om eventuella synpunkter som lämnats in.

Vi gör även riskbedömningar och hälsoplaner som följs upp flera gånger per år.

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Kommunal
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Maria Wenderlöf, Enhetschef
Gatuadress

Kista Torg 3-5

Postnummer
164 42
Postort

Kista

Vill du bli kund hos oss?
För att få en lägenhet hos oss på Kista servicehus behöver du kontakta en biståndshandläggare på din stadsdel och [link=https://aldreomsorg.stockholm/ansok-om-aldreomsorg/#step-1]ansöka om en plats hos oss[/link].

Hitta hit

Vägbeskrivning

Kista servicehus

Rinkeby Kista

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.