Kista vård- och omsorgsboende

Kista Torg 7, Kista Karta

Typ av plats
Demens
Omvårdnad
Besök hemsida
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Kista vård- och omsorgsboende är ett hemlikt, lugnt och tryggt äldreboende för dig som behöver omsorg.

Vi är ett mångkulturellt boende vilket bland annat ger uttryck i att vi uppmärksammar olika traditioner, både från Sverige och andra länder, spelar olika typer av musik och vi serverar mat från olika länder.

Här jobbar engagerad personal som alltid sätter dig som boende i centrum. Flera har jobbat hos oss länge vilket innebär att vi kan erbjuda kontinuitet och trygghet till dig.

Du hittar oss centralt i Kista nära Kista galleria med restauranger, butiker, bibliotek och samhällsservice. I närheten finns också fina grönområden med promenadvänliga gångvägar.

Vi är Stjärnmärkta
Svenskt demenscentrum har diplomerat oss som Stjärnmärkta. Det innebär att minst 80 procent av våra medarbetare är utbildade i de utbildningar som krävs för att få utmärkelsen. Stjärnmärkningen är ett bevis för att våra medarbetare har fått grundläggande kunskap om demenssjukdomar och verktyg för att arbeta personcentrerat, något som har högsta prioritet. Här kan du läsa mer.

Höjdpunkter
- Mångkulturellt boende
- Engagerad personal som sätter dig som boende i 
   centrum
- Stort aktivitetsutbud av hög kvalitet
- Ligger centralt i Kista, nära Kista galleria och
   kommunikationer
- Balkong till varje lägenhet

Organisation
Organisation form
Kommunal

Boendet

Allmän beskrivning

Våra lokaler
Lokalerna är renoverade 2018. Färgsättning och möblering är valda för att skapa en lugn och ljus atmosfär.

På varje enhet finns gemensamt kök, matrum och vardagsrum där vi umgås och hittar på aktiviteter tillsammans.

Utemiljö
Vi har en trivsam innergård som grönskar på sommarhalvåret. Här finns bland annat utemöbler så vi njuta av vädret.

Besök
Vill du besöka Kista vård- och omsorgsboende så kontakta oss på telefon 08-508 02 464 så kommer vi överens om en tid.  

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
72
Avdelningar
7
Lägenheterna
Ett rum som är mellan 29-36 kvadratmeter
Pentry med diskho och kylskåp
Stort badrum med dusch och toalett
Balkong
Uttag för telefon och TV
Bredband
Garderober
Säng finns, annars möblerar du själv
Larm
Finns tillgång till taklyft
Hyra
4900 - 6200 kr/mån

Aktiviteter

Aktivitetsansvarig
Hos oss jobbar en person som ansvarar för alla de gemensamma aktiviteterna för hela boendet. Varje boende har också avsatt tid med sin kontaktperson för att hitta på något bara de två.

Gemensamma aktiviteter och teman
Exempel på aktiviteter kan vara bowling, dans, musikstund, promenader, sittgympa, allsång, besöka gymmet eller fika med olika teman. Vi har till exempel haft teman där vi uppmärksammat olika svenska kulturbärare som Evert Taube, Astrid Lindgren och ABBA. Självklart firar vi även årets större högtider som jul, påsk, midsommar, Sveriges nationaldag med mera. Vi har också teman utifrån högtider som Nobeldagen, FN-dagen eller andra länders nationaldagar.

Aktiviteter med digital teknik
På våra demensenheter har vi skaffat robotkatter som har blivit ett populärt inslag för våra boende i vardagen. Robotkatten är som en avancerad leksak som du kan klappa och kela med. Det kan bidra till minskad oro, skapar ett lugn och samtidigt ge upphov till trevliga minnen och samtalsämnen i våra gemensamma lokaler.

Vi har även andra digitala aktiviteter på stora skärmar där man kan spela spela, googla, läsa tidningen och lyssna på musik.  

Sällskap och umgänge
Vi tycker det är viktigt att alla våra boende, som vill, har sällskap och umgänge under dagarna. På varje enhet hittar vi därför också på olika aktiviteter varje dag. Det finns surfplattor tillgängliga på varje enhet som vi använder för att titta på bilder, lyssna på musik eller spela spel. I övrigt brukar vi utgå från vad våra boende vill göra, till exempel att baka eller gymnastik. Vi är noga med att hålla avstånd och personalen har alltid visir vid umgänge och sällskap.

Mat & Dryck

Måltider
Du väljer själv om du vill äta tillsammans i matsalen eller i din lägenhet. Under måltiderna sitter personalen med för att skapa en social stämning. Maten beställs från Sodexo och våra boende har möjlighet att påverka vilka mat de vill ha. Tillbehör som potatis, ris och sallad gör vi själva i ordning på enheterna. Efter maten serveras alltid en efterrätt som personalen själva gjort. Frukost och mellanmål tillreder vi själva på enheterna.

Ett populärt inslag är att vi varje vecka anordnar gemensamma middagar. Då lagar personalen mat i enhetsköken och det bjuds oftast på något festligt och spännande från andra kulturer och länder! Flera gånger i månaden har vi även restaurang- och pubkvällar.

Tillgång till dietist
Vi har tillgång till dietist som både utbildar personalen i näringslära och kan även rådfrågas vid behov.

Var lagas maten?
Lunch och middag beställs från Sodexo

Vård & Omsorg

Kontaktperson
Alla boende har mellan en och två kontaktpersoner. Du träffar ofta din kontaktperson då det är hen som har det övergripande ansvaret för dig och hjälper dig med till exempel tvätt, städ och dusch. Meningen är att ni ska lära känna varandra väl så du som boende känner dig trygg hos oss. Din kontaktperson dokumenterar din vecka och håller även kontakten med dina anhöriga.

Genomförandeplan
För att du alltid ska få samma omsorg oavsett vem som hjälper dig skriver du tillsammans med din kontaktperson en genomförandeplan. Den innehåller information om hur du vill ha det hos oss, vilken hjälp du vill ha och när, om du har specifika önskemål kring aktiviteter, mat och omvårdnad. Alla i personalen har tillgång till din genomförandeplan.

Vård

Sjuksköterskor finns på plats mellan 07.00 och 21.00. Övrig tid har vi tillgång till joursjuksköterskor. Läkare kommer en gång i veckan och besöker de boende som behöver tillsyn av läkare.

Fysio- och arbetsterapeut finns på plats måndag till fredag mellan 07.30 – 16.00.

Tandvård
Tandhygienist kommer hit och utför munhälsobedömningar. Även tandläkare kan besöka oss om det finns behov, du kan även besöka din egen tandläkare.

Personal

Personalens sammansättning
Kista vård- och omsorgsboende är bemannat dygnet runt med omvårdnadspersonal. Av omvårdnadspersonalen är merparten utbildade undersköterskor, övriga är vårdbiträden. Här jobbar också sju sjuksköterskor, en sjukgymnast, en arbetsterapeut, en enhetschef, två biträdande enhetschefer och två samordnare. Vi har även tre anställda Silviasystrar med specialkompetens inom demens som ansvara för aktiviteter. Sjuksköterskebemanning dag, kväll och helg. Nattetid sjuksköterskejour. 

Sammanlagt är det cirka 80 personer som jobbar på Kista vård- och omsorgsboende. Flera av våra medarbetare kommer från olika kulturella och språkliga bakgrunder och det talas över 25 olika språk.

Engagerad personal
Flera medarbetare har jobbat här länge och har lång erfarenhet av att jobba inom äldreomsorgen. Gemensamt för alla i personalen är att de är positiva, engagerade, ansvarsfulla och har alltid dig som boende i centrum.

BPSD-team
Vi har ett BPSD-team som utbildats inom demens. Personalen kan vända sig till teamet eller någon av våra Silviasystrar om man har frågor om demenssjukdomar. 

Kompetensutveckling

Våra medarbetare deltar kontinuerligt i olika kompetenshöjande utbildningar. Olika år fokuserar vi på olika områden och vissa utbildningar återkommer varje år.

Kvalitet

Socialstyrelsen årliga undersökning
Varje år genomför Socialstyrelsen en undersökning bland våra boende, resultatet tar vi alltid till oss så vi vet vad vi gör bra och vad vi kan förbättra.

Kvalitetsråd
En gång i månaden träffas vårt kvalitetsråd för att bland annat följa upp avvikelserapporter och diskuterar eventuella synpunkter som lämnats in.

Klagomål och synpunkter
Det är viktigt att våra boende talar om för oss om det är något som vi kan göra bättre. Klagomål och synpunkter kan framföras muntligt eller via blanketter som finns på boendet. Alla synpunkter och klagomål som når oss utreds och sedan återkopplar vi till berörd person.

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Kommunal
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Eva Ingstrand, enhetschef
Gatuadress
Kista Torg 7
Postnummer
164 42
Postort
Kista
Vill du bli kund hos oss?

För att få en lägenhet hos oss på Kista vård- och omsorgsboende behöver du kontakta en biståndshandläggare på din stadsdel och [link=https://aldreomsorg.stockholm/ansok-om-aldreomsorg/#step-1]ansöka om en plats hos oss[/link].

Hitta hit

Vägbeskrivning

Kista vård- och omsorgsboende

Rinkeby Kista

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.