Koppargården

Bättringsvägen 5 - 9, Vällingby Karta

Typ av plats
Demens
Demens korttid
Demens växelvård
Omvårdnad
Omvårdnad korttid
Omvårdnad växelvård
Besök hemsida
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Koppargården är ett modernt äldreboende med trevlig stämning
Boendet ligger i Råcksta på en höjd med massa grönska omkring och en park där du kan ta en promenad. Det är lätt för dina anhöriga att besöka oss då vi har en busshållplats precis utanför. Vi vänder oss till personer som behöver omvårdnad dygnet runt eller som har svårt att klara sig hemma på grund av en demenssjukdom.  

Trevlig utemiljö
Vi har en stor bakgård med en fantastisk utemiljö där vi spenderar mycket tid under sommarmånaderna. Vi brukar bland annat anordna grillfester och annan trevlig underhållning på bakgården. Här finns också olika planteringar där det växer fina blommor och kryddor.

Korttids och växelvårdsplatser
Här finns även korttidsplatser för personer som behöver vård och omsorg en kortare tid efter en sjukhusvistelse. Vi erbjuder även växelvårdplatser. Då spenderar du en tid hos och en och tid hemma. På så sätt får dina anhöriga avlastning de veckorna du bor hos oss.

Höjdpunkter
- Fantastisk utemiljö
- Glad och trevlig personal som är duktig på bemötande
-  Demensavdelningar som är Silviahemscertifierade
-  Aktivitetssamordnare som jobbar med aktiviteter
- Sjuksköterska på plats dygnet runt

Organisation
Organisation form
Kommunal

Boendet

Allmän beskrivning

Lägenheterna
Alla lägenheter har ett rum och pentry. På varje avdelning finns det flera lägenheter som är lite större och passar för parboende. De mindre lägenheterna är mellan 25 och 32 kvadratmeter. Lägenheten är din egen och du möblerar den därför med dina möbler så du trivs. Vi tillhandahåller säng och sängbord. Lägenheterna på korttidsboendet är möblerade.

Gemensamma lokaler
Koppargården är ett modernt boende som är helt handikappanpassat. På alla våningsplan finns trevliga gemensamma utrymmen med bland annat grupphörna och TV. Alla avdelningar har också en stor balkong som vi varje vår göra extra trevliga genom att plantera blommor. 

Vårt bibliotek
Vi har ett eget bibliotek med många spännande och intressanta böcker. I biblioteket visar vi film en gång i veckan. 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
145
Avdelningar

15

Lägenheterna

31 -57 kvm

Pentry

Omöblerad

Vi tillhandahåller säng och sängbord

På boendet

Stora balkonger

Flera gemensamhetutrymmen

Bibliotek

Aktiviteter

Samlingspunkten Träffen
På Koppargården finns samlingspunkten Träffen, en stor och trevlig lokal där vi samlas för olika dagliga aktiviteter. Du har möjlighet att delta i minst två gruppaktiviteter varje dag. Under sommarhalvåret flyttar verksamheten ofta ut i parken. På Träffen jobbar personal vars enda uppgift är att ha hand om aktiviteterna.

Exempel på aktiviteter är: bingo, bakgrupp, bio, sångstunder, musikgudstjänst, olika typer av gymnastik, vävning, måleri, pubafton med levande musik. Eller bara sitter ner och umgås över en kopp kaffe och nybakat.

Vi tycker om att fira tillsammans, både stora helgdagar, högtider och temadagar. Exempel på firande som vi anordnar är: kräft- och surströmmingsskiva, Nobelmiddag, mazarinens- och kanelbullens dag.

Om du är nyfiken att se vad vi hittar på får du gärna besöka vår Facebook och Instagram där vi dokumenterar våra dagar.

Mat & Dryck

En trevlig stund på dagen
Maten och måltiden ska vara en positiv upplevelse. Vi är därför måna om att erbjuda mat och dryck som inte bara god och anpassad utifrån dina önskemål och behov, den är också näringsriktig. Vi är måna om att skapa en trevliga och lugn stund tillsamman. Vi dukar alltid fint, på helger och högtider gör vi alltid lite extra fint. På somrarna brukar vi duka upp på våra inglasade balkonger som är mysigt inredda men mycket blommor.

Maten kommer färdiglagad till oss dagligen. Du kan alltid välja mellan två rätter beroende på vad du är sugen på.

Var lagas maten?

Compass group

Vård & Omsorg

Din kontaktman
Du får en egen kontaktman som ansvarar för helheten i din omsorg och att dina vanor och önskemål tillgodoses. Tillsammans med din kontaktman hittar ni aktiviteter som du tycker om att göra. Det är även din kontaktman som håller kontakten med dina anhöriga och närstående.

Förutom din kontaktperson, får du också en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som ansvara för din vård.

Vård

Sjuksköterska finns på plats dygnet runt.

Läkare besöker oss tre till fyra dagar i veckan. Resten av tiden är läkare tillgänglig via telefon.

Vardagar finns sjukgymnast och arbetsterapeut på varje avdelning.

Tilläggstjänster

Frisör och fotvård har egna lokaler i huset och finns tillgängliga måndag till fredag. 

Personal

Hos oss på Koppargården jobbar duktig och kvalificerad personal. Hela 90% av vår omvårdnadspersonal har undersköterskekompetens. Här finns även sjuksköterska på plats dygnet runt. Vi får ofta höra att våra medarbetare är glada, trevliga och duktiga på bemötande.

Certifierade via Silviahemmet
Våra demensavdelningar är Silvihemscertifierade. Det betyder att alla medarbetare fått en gedigen grundutbildning i demensvård utifrån Silviahemmets vårdfilosofi.

Kompetensutveckling
Personalen genomgår kontinuerligt vidareutbildning inom områdena demens, omvårdnad, lyftteknik och hygien med mera.

Vi erbjuder våra vårdbiträden att läsa till undersköterska under arbetstid. Även våra undersköterskor erbjuds påbyggnadsutbildningar.
Språk
Arabiska
Vi har kollektivavtal

Kvalitet

På Koppargården jobbar vi systematiskt med vårt kvalitetsarbete som omfattar både avvikelsehantering och utvecklig av verksamheten.

Vår ambition är god kvalitet och hela personalen involveras i vårt kvalitetsarbete. Resultat av brukarundersökningen och mottagna synpunkter samt avvikelser indikerar vilka områden som bör förbättras. All personal informeras om innehållet i dessa. Vårt kvalitetsråd träffas en gång i månaden tas avvikelser upp i syftet att upptäcka brister och planera för åtgärder. Åtgärdsplaner och förbättringsförslag diskuteras gemensamt. 

Via denna länk hittar du resultatet från våra senaste brukarundersökningar. 

Synpunkter och klagomål
Dina synpunkter är viktiga, det är genom dem vi får reda på hur vi kan utveckla vår verksamhet. När vi får klagomål eller synpunkter åtgärdas dessa så snart vi kan. 

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Kommunal
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Mohammad Arghashi, enhetschef
Gatuadress

Bättringsvägen 5 - 9

Postnummer
162 52
Postort

Vällingby

Vill du bli kund hos oss?
För att få en lägenhet på Koppargården krävs ett biståndsbeslut från Stockholms Stadsdelsförvaltning Hässelby-Vällingby. Har du andra frågor rörande Koppargården är du välkommen att kontakta oss via kontaktuppgifterna nedan.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Koppargården

Hässelby Vällingby

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Koppargården

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.