Koppargården om våren
Sommar i parken
Utsikt från balkongen om våren
Fikahörnan vid B-entrén

Koppargården

Bättringsvägen 5 - 9, Hässelby Vällingby, Stockholm Karta

Typ av plats

Demens, Demens korttid, Demens växelvård, Omvårdnad, Omvårdnad korttid, Omvårdnad växelvård

Om oss

Modernt och hemlikt boende
Koppargården är ett modernt och hemlikt boende som vänder sig till dig som är i behov av omvårdnad och till dig som behöver omvårdnad på grund av en demenssjukdom. Vi har även åtta platser som är så kallade korttidsplatser där du endast spenderar en kortare tid.

Vårt närområde
Du hittar oss i Råcksta på en höjd med massa grönska omkring och en park där du kan ta en promenad. Vi har nära till en busshållsplats så det är lätt för dina anhöriga att besöka dig.

Trevlig utemiljö
Vi har en trevlig uteplats som vi spenderar mycket tid på under sommarmånaderna. Bland annat brukar vi grilla där. Vi har också olika planteringar där det växer olika blommor och kryddor som vi går och plockar från när vi behöver.

Kvalificerad personal
Hos oss jobbar duktig och kvalificerad personal. Den är även förstärkt med en vårdhund som finns hos oss varje dag och du känner för lite sällskap av en hund.

Organisation

Stockholms stad

Organisationsform

Kommunal

Boendet

Lägenheterna
Alla lägenheter har ett rum och pentry. På varje avdelning finns det flera lägenheter som är lite större och passar för parboende. De mindre lägenheterna är mellan 25 och 32 kvadratmeter. Lägenheten är din egen och du möblerar den därför efter eget tycke och smak. Vi tillhandahåller säng och sängbord. Lägenheterna på korttidsboendet är däremot möblerade.

Gemensamma lokaler
Koppargården är ett modernt boende som är helt handikappanpassat. På alla våningsplan finns stora balkonger och trevliga gemensamma utrymmen med bland annat grupphörna och TV. De inglasade balkongerna är utrustade med infravärme, vilket kan förlänga säsongen för dig som tycker om en stilla fika.

Vårt bibliotek
Vi har också ett eget bibliotek med många spännande och intressanta böcker. I biblioteket visar vi film en gång i veckan. I entréhallen finns ett café där du kan ta en fika när du blir kaffesugen.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

145

Avdelningar

15

Lägenheterna

  • 25-32 kvadratmeter
  • Pentry
  • Omöblerad
  • Vi tillhandahåller säng och sängbord
  • Djur är tillåta förutsatt att ingen är allergisk

På boendet

  • Stora balkonger med infravärme
  • Flera gemensamhetutrymmen
  • Bibliotek
  • Café

Hyra

5 724 - 7 608 kr/mån

Aktiviteter

Samlingspunkten Träffen
På Koppargården finns samlingspunkten Träffen där vi anordnar två gruppaktiviteter varje dag. Där jobbar personal vars enda uppgift är att ha hand om aktiviteterna. Under sommarhalvåret flyttar verksamheten ofta ut i parken. Träffen är även öppen på helger med olika aktiviteter.

Exempel på aktiviteter är: bingo, bakgrupp, bio, musiktgudstjänst, sittgymnastik, pubakton med levande musik, olika utflykter och handträning. Individuella aktiviteter planerar du tillsammans med din kontaktman utefter dina unika önskemål och behov.

Mat & Dryck

Mat efter dina önskemål
Maten och själva måltiden ska vara en positiv upplevelse. Vi är därför måna om att erbjuda mat och dryck som inte bara är näringsriktig utan också aptitlig och anpassad efter dina önskemål och behov. Maten kommer färdiglagad till oss och du kan alltid välja mellan två rätter beroende på vad du är sugen på. Om du önskar ett glas vin eller öl till maten är detta inget problem. 

Chansen att få hembakat bröd är stor då vi har en egen bakmaskin som vi använder ofta. 

Var lagas maten?

Fazer

Vård & Omsorg

Din kontaktman
Du som bor på Koppargården får en egen kontaktman som ansvarar för helheten i din omsorg och att dina vanor och önskemål tillgodoses. Tillsammans med din kontaktman genomför du speciella aktiviteter utifrån dina önskemål. Det är även din kontaktman som håller kontakten med dina anhöriga och närstående.

Förutom din kontaktperson, får du också en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Detta för att ytterligare säkerställa att du känner kontinuitet och säkerhet i ditt personliga omhändertagande. 

Omsorg

Alla avdelningar är bemannade med omvårdnadspersonal dygnet runt. Majoriteten av vår omvårdnadspersonal har undersköterskekompetens. 

Vård

Läkare finns på plats på Koppargården tre till fyra dagar i veckan. Resten av tiden är läkare tillgänglig via telefon. Vardagar finns sjukgymnast och arbetsterapeut på varje avdelning.

Tilläggstjänster

Frisör och fotvård har egna lokaler i huset och finns tillgängliga måndag till fredag. 

Personal

Kompetensutveckling

Personalen genomgår kontinuerligt vidareutbildning inom områdena demens, omvårdnad, lyftteknik och hygien mm.

Språk

Svenska, Persiska, Tigrinja

Kollektivavtal

Vi har kollektivavtal

Kvalitet

Hur vi jobbar med kvalitet
På Koppargården jobbar vi systematiskt med vårt kvalitetsarbete som omfattar både avvikelsehantering och utvecklig av verksamheten. Vi har ett kvalitetsråd som leds av enhetschefen. Rådets uppgift är att ta upp och arbeta med frågor som utvecklar kvaliteten på den omsorgen som vi erbjuder våra boende. Ta gärna del av våra resultat i Socialstyrelsens årliga enkätundersökning:
 Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2019.

Synpunkter och klagomålshantering
Våra boende som framför olika synpunkter och klagomål återkopplar vi alltid till dagen efter. Vi tycker det är viktigt att synpunkter och klagomål når oss då det är en del i att förbättra vårt kvalitetsarbete.

Kontakt

Organisation

Stockholms stad

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

076-120 48 07

Kontaktperson

Ewa Örjebo

Gatuadress

Bättringsvägen 5 - 9

Postnummer

162 52

Postort

Vällingby

Vill du bo här?

För att få en lägenhet på Koppargården krävs ett biståndsbeslut från Stockholms Stadsdelsförvaltning Hässelby-Vällingby. Har du andra frågor rörande Koppargården är du välkommen att kontakta oss via kontaktuppgifterna nedan.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?

Om du är intresserad av att jobba tillsammans med oss kan du maila ditt CV och ett personligt brev till ewa.orjebo@stockholm.se

Koppargården

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

076-120 48 07

Translate

Tyck till