Linnégården

Linnégatan 61, Östermalm, Stockholm Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Ersta Linnégården är ett boende för dig med somatisk sjukdom eller dig med demenssjukdom. Vi kan även erbjuda omsorg om du är i behov av geropsykiatrisk vård, det vill säga psykiatri för äldre.

Linnégården är ett äldreboende som är centralt beläget i hjärtat av Östermalm i Stockholm med ett stort stimulerande utbud av aktiviteter. Vi har en trevlig innergård och engagerade medarbetare som gärna sätter lite guldkant på din vardag. Du som inte bara vill njuta av lugnet i din egen lägenhet hittar alltid något stimulerande att göra hos oss.

Ett boende med rikt aktivitetsutbud
Hos oss på Linnégården är det viktigt att du erbjuds aktiviteter. Vi har en medarbetare som är aktivitets- och kulturansvarig och som enbart arbetar med de det. Hon planerar för varje vecka, året runt. Utöver de återkommande aktiviteterna skapar vi många aktiviteter och tillfällen utifrån aktuella händelser, högtider och säsonger. Närstående är självklart välkomna att delta i våra aktiviteter, utflykter och underhållning.


Inriktning/Profil

Psykogeriatrik, Kristen värdegrund

Organisation

Ersta diakoni

Organisationsform

Ideell organisation

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Varje avdelning har ett rymligt kök för alla som vill äta måltiderna i sällskap eller delta i bakning och matlagning. I anslutning till köken ligger hemtrevligt inredda vardagsrum där man kan spela spel, lyssna på musik och umgås eller bara titta på TV. Det finns också en rymlig inglasad balkong.

Våra lägenheter
Våra lägenheter har kokvrå och rymligt badrum med dusch. I rummet finns en höj- och sänkbar säng som göra det enklare att kliva i och ur. För oss på Linnégården är det viktigt att du som boende ska få en så genuin hemkänsla som möjligt. Därför uppmuntrar vi till att lägenheterna möbleras med dina egna möbler och personliga ägodelar. Allt för att skapa en stark hemkänsla.

Vacker innergård och trädgårdsbestyr
Har du ett intresse för att plantera och odla erbjuder Linnégården en vacker innergård. Här kan du som vill plantera och odla grönsaker, kryddor och bär. Eller bara sitta och njuta av grönskan och dofterna. Innergården är ett andra vardagsrum och används dagligen.

Äldreboendet ligger på Linnégatan 61 i Stockholm med gångavstånd till Strandvägen, Djurgården, Karlaplan och Humlegården och nära till köpcentrum och vackra promenadstråk längs vattnet. Närstående är alltid välkomna till oss att vara delaktiga i aktiviteter och olika arrangemang.


Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

86

Avdelningar

11

Aktiviteter

Som boende på Linnegården är du med och påverkar din vardag. Det är ditt intresse som styr vilka aktiviteter vi arrangerar här. Vår aktivitets- och kulturassistent  inspirerar personalen på avdelningarna och håller själv i många olika aktiviteter.

Vi har planerade utevistelser såsom promenader i närområdet, längre utflykter och samvaro på gården. Varje våningsplan anordnar utflykter till restauranger, caféer och olika natursköna områden. Som boende hos oss har du avsatt tid för fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand en gång i veckan.

Inspiration som speglar årstiden
Det är viktigt att våra aktiviteter speglar årstiden. Under sommarhalvåret har vi sommarcafé varje dag med hembakat på gården. Det är mycket uppskattat och välbesökt av både boende och anhöriga. Till sommaren hör även utflykter och picknik i det gröna. På vintern blir det mer inomhusaktiviteter och kvalitetsfilmer på stor bioduk. Varje höst riggar vi upp en egen liten skördemarknad i entrén där man kan skåda och känna årets skörd. På våren kan man hjälpa till med pyssel i trädgården på innergården.

Temadagar och högtider
På Linnégården uppmärksammar vi högtider och aktuella händelser som årets Nobelpris, kungliga bröllop och födslar. På tisdagar har vi temadagar där vi har olika kulturella teman och ofta någon form av underhållning. Då kommer professionella grupper/artister som uppträder och underhåller våra boende med sång och musik.

Ett sinnesrum för stimulans
På Linnégården har vi inrett ett speciellt sinnesrum där de boende erbjuds sinnesstimulering med hjälp av olika effekter. Genom att stimulera syn, hörsel, lukt, smak och känsel i en kravlös miljö kan man erbjuda en demenssjuk person stimulering utan intellektuell ansträngning. Den trötta hjärnan får vila från den ofta överstimulerande miljön hon normalt befinner sig i.

Våra aktiviteter
Vi har återkommande mys på fredagskvällarna, lördagsfester och kyrkkaffe i samband med gudstjänster. För oss är det viktigt med omsorgsmåltider som intas i små grupper och som skapar en så genuin måltidsmiljö som möjligt.


Mat & Dryck

Måltiderna äts tillsammans i matsalen eller inne på rummet för den som så önskar. Varje vecka får en avdelning bestämma vilken mat de vill ha och sedan laga den maten tillsammans med aktvitetsansvarig. Matlagningen roterar sedan mellan avdelningarna. En gång i veckan anordnar vi café Linné, oftast ute på gården.

Utöver frukost, lunch och middag så finns möjlighet att beställa "önskemat" som den boende gillar extra mycket. Den boende får ha egen alkoholhaltig dryck vid måltider. Vi bjuder på ett glas vin på helgerna.

Individanpassat måltidskoncept
På Erstas diakonis äldreboenden serverar vi måltider enligt det individanpassade måltidskonceptet The Meal Watch. Genom att servera vad varje person behöver, vill ha och vid de tidpunkter som personen faktiskt är hungrig minimeras risken för undernäring. Blir du nyfiken? Läs mer här!

Dagens höjdpunkt
På Erstas äldreboenden är måltiden mycket mer än maten som ligger på tallriken. Här berättar Martin Andersson, dietist för Erstas diakonis sociala verksamheter man arbetar för att måltiderna ska bli dagens höjdpunkter för de boende.

Var lagas maten?

Allan Kock/Fazer

Vård & Omsorg

Silviacertifierade
Linnegården är Silviacertifierat vilket betyder att majoriteten av  vår personal är utbildade via Silviahemmet för att öka kunskapen inom demens. Detta gör att våra medarbetare kan bidra till att ge högsta möjliga livskvalitet för våra boende med demenssjukdom, oavsett sjukdomsgrad, och för deras anhöriga. Silviahemmet gör regelbunden uppföljning som säkerställer att vi uppfyller samtliga krav för att på behålla certifieringen.

Guldkantspasset
På Linnégården har medarbetarna ett skräddarsytt arbetspass där den huvudsakliga arbetsuppgiften är att skapa trivsel, trygghet och en aktiv och meningsfull samvaro för dig som boende. Det kallas för Guldkantspasset och tanken är att vi ska finnas där för dig på dina villkor. Guldkantspasset är mycket uppskattat av både boende och anhöriga. Det kan vara aktiviteter som ger fysisk, psykisk, social, kulturell och andlig stimulans och det ordnas dagligen.

Sång och musik
På Linnégården har vår personal utbildats i sång och musik som används som en arbetsmetod i omvårdnadsarbetet. 

Vård

Sjuksköterska finns på plats. Tillgång till läkare som kommer hit en gång i veckan. Tandläkare kommer vid behov.

Tilläggstjänster

Fotvård och frisör kommer vid behov.

Personal

Arbetet på Linnégården leds av vår verksamhetschef tillsammans med enhetschefer, sjuksköterskor, sjukgymnast, arbetsterapeut och många duktiga medarbetare. Totalt är vi drygt 100 personer som arbetar på Linnégården. Hos oss finns det alltid någon att prata med, vi är bemannade dygnet runt.

Ledningen består av verksamhetschef, biträdande verksamhetschef och två enhetschefer. På Linnégården finns sjuksköterska på plats dygnet runt. Dagtid finns arbetsterapeut och sjugymnast som arbetar med rehabilitering och hjälpmedel samt kultur- och aktivitetsassistent. Dessutom har de boende tillgång till läkare, frisör, fotvård och tandvård.


Språk

Svenska, Engelska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

Ersta diakonis kvalitetssystem
Vi arbetar systematiskt med kvalitetsutveckling enligt Ersta diakonis kvalitetssystem. Vi har ett avvikelsehanteringssystem för att kunna identifiera brister i verksamheten och förbättra.

Kvalitets- och patientsäkerhetsberättelse redovisar årligen verksamhetens resultat. 

Synpunkter och klagomål
Alla synpunkter och klagomål tas på största allvar och det ska vara enkelt att påtala brister för oss. Detta gör du antingen genom att fylla i en blankett eller genom att prata direkt med personalen. Synpunkter och klagomål sammanställs och rapporteras kvartalsvis till Erstas kvalitetssystem.

Så jobbar Ersta äldreomsorg med kundnöjdhet
För oss är det viktigt att de som bor på våra äldreboenden känner sig trygga, får stöd utifrån sina behov och önskemål och ges möjlighet till en meningsfull dag. För att ta reda på vad de som bor hos oss tycker, arbetar vi både med egna, Socialstyrelsens och kommunens kvalitetsmätningar.

Vi har egna kundnöjdhetsmätningar och framförallt tre fokusområden som är extra viktiga för oss: måltidsupplevelsen, aktiviteter och personlig omvårdnad.

Socialstyrelsen genomför årligen en rikstäckande undersökning om vad de äldre tycker om sin äldreomsorg som vi tar del av. Där jämför vi våra resultat med andra äldreboenden i länet och nationellt. 

Certifieringar

  • ISO-certifierade enligt 9001 och 14001.

  • Silviacertifierade.

Kvalitetsregister

Linnégården deltar i Senior alert, palliativa registret samt BPSD-registret.

Kontakt

Organisation

Ersta diakoni

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-714 63 10

Kontaktperson

Anna Lidback, verksamhetschef

Gatuadress

Linnégatan 61

Postnummer

114 58

Postort

Stockholm

Vill du bo här?

För att få en lägenhet på Linnégården behöver du ett biståndsbeslut om särskilt boende. Om du är intresserad av boende kontaktar du din biståndshandläggare eller Äldre Direkt som hjälper dig att komma i kontakt med en biståndshandläggare i den stadsdel där du bor. Kontaktuppgifter: 08-80 65 65 eller e-post: aldredirekt.service@stockholm.s

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-714 63 10

Translate

Tyck till