Liviagården

Bättringsvägen 5 - 9, Hässelby Vällingby, Stockholm Karta

Typ av plats

Omvårdnad, Profil

Om oss

Inriktning äldrepsykiatri
Liviagården är ett profilboende med inriktning äldrepsykiatri. Vårt mål är att Liviagården ska präglas av personligt inflytande, individualisering, trygghet och respekt.

Lokalerna på Liviagården är moderna och är hemlika. Vi vänder oss till dig som är 55 år eller äldre och har en psykisk funktionsnedsättning. Stödet som ges är utformat efter dina specifika behov, önskemål och förutsättningar. Vi arbetar med att stödja dina resurser och styrkor så att dina funktioner utvecklas och bibehålls. Omvårdnaden bygger på en relation präglad av samarbete och förtroende.

Vårt närområde
Du hittar oss i Råcksta på en höjd med massa grönska omkring och en park där du kan ta en promenad. Vi har nära till en busshållsplats så det är lätt för dina anhöriga att besöka dig. Liviagården är beläget på bekvämt avstånd från Vällingby.

Trevlig utemiljö
Vi har en trevlig uteplats som vi spenderar mycket tid på under sommarmånaderna. Bland annat brukar vi grilla där. Vi har också olika planteringar där det växer blommor och kryddor som vi går och plockar från när vi behöver.

Inriktning/Profil

Psykogeriatrik

Organisation

Stockholms stad

Organisationsform

Kommunal

Boendet

Lägenheterna
Alla lägenheter har ett rum och pentry. På varje avdelning finns det flera lägenheter som är lite större och passar för parboende. De mindre lägenheterna är mellan 25 och 32 kvadratmeter. Lägenheten är din egen och du och möblerar den därför efter eget tycke och smak. Vi tillhandahåller säng och sängbord.

Gemensamma lokaler
Liviagården är ett modernt boende som är helt handikappanpassat. På alla våningsplan finns stora balkonger och trevliga gemensamma utrymmen med bland annat grupphörna och TV. De inglasade balkongerna är utrustade med infravärme, vilket kan förlänga säsongen för dig som tycker om en stilla fika.

Vårt bibliotek
Vi har också ett eget bibliotek med många spännande och intressanta böcker. I biblioteket visar vi film en gång i veckan. I entréhallen finns ett café där du kan ta en fika när du blir kaffesugen.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

29

Avdelningar

3

Lägenheterna

  • 25-32 kvadratmeter
  • Pentry
  • Omöblerad
  • Vi tillhandahåller säng och sängbord

På boendet

  • Stora balkonger med infravärme
  • Flera gemensamhetutrymmen
  • Bibliotek
  • Café
  • Aktivitetsrum

Hyra

5 724 - 7 608 kr/mån

Aktiviteter

Individuella och gemensamma aktiviteter
Varje dag erbjuds både individuella och gemensamma aktiviteter. Exempel på gemensamma aktiviteter är: sittgymnastik, bollgrupp, högläsning, murik och dans. Individuella aktiviteter planerar du tillsammans med din kontaktman utefter dina unika önskemål och behov. Vi har ett eget aktivitetsrum där du bland annat kan teckna, måla och skapa.

Mat & Dryck

Mat efter dina önskemål
Maten och själva måltiden ska vara en positiv upplevelse. Vi är därför måna om att erbjuda mat och dryck som inte bara är näringsriktig utan också aptitlig och anpassad efter dina önskemål och behov. Vid måltiderna möts vi i en lugn och trivsam miljö där vi lägger stor vikt vid dukning, färgsättning och uppläggning av maten. Vi uppmärksammar helger och högtider enligt traditioner och önskemål.

Var lagas maten?

Skolörtens Servicehus

Vård & Omsorg

Genomförandeplan
Vi skapar en genomförandeplan i samråd med dig där dina hjälpbehov, önskemål, levnadsvanor och intressen beskrivs. Vi har regelbundna Boråd där frågor och önskemål kring verksamheten tas upp. Anhöriga är välkomna att delta vid dessa råd.

Omsorg

Omvårdnadspersonal finns tillgängliga dygnet runt. 

Vård

Sjuksköterska finns hos oss varje dag under dagtid. Resten av tiden har vi tillgång till joursjuksköterska. Läkare kommer minst en gång i veckan. Resten av tiden har vi tillgång till jourläkare. Vardagar finns sjukgymnast och arbetsterapeut hos oss.

Tilläggstjänster

Frisör och fotvård har egna lokaler i huset och finns tillgängliga måndag till fredag. 

Personal

I vårt team arbetar undersköterskor, vårdbiträden, mentalskötare, psykiatrisjuksköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut. Personalen har lång erfarenhet inom äldrepsykiatri.

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Vi har kollektivavtal

Kvalitet

På Liviagården jobbar vi systematiskt med vårt kvalitetsarbete som omfattar både avvikelsehantering och utveckling av verksamheten.

Synpunkter och klagomålshantering
De boende som framför olika synpunkter och klagomål återkopplar vi alltid till dagen efter. Vi tycker det är viktigt att synpunkter och klagomål når oss då det är en del i att förbättra vårt kvalitetsarbete.

Kontakt

Organisation

Stockholms stad

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-508 04 807

Kontaktperson

Ewa Örjebo

Gatuadress

Bättringsvägen 5 - 9

Postnummer

162 52

Postort

Vällingby

Vill du bo här?

För att få en lägenhet på Liviagården krävs ett biståndsbeslut från Stockholms Stadsdelsförvaltning Hässelby-Vällingby. Har du andra frågor rörande Liviagården är du välkommen att kontakta oss via kontaktuppgifterna nedan.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?

Om du är intresserad av att jobba tillsammans med oss kan du maila ditt CV och ett personligt brev till ewa.orjebo@stockholm.se

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-508 04 807

Translate

Tyck till