Koppargården plan 1 profilboende

Bättringsvägen 5 - 9, Vällingby Karta

Typ av plats
Omvårdnad
Profil
Besök hemsida
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Inriktning äldrepsykiatri
Liviagården är ett profilboende med inriktning äldrepsykiatri. Vårt mål är att Liviagården ska präglas av personligt inflytande, individualisering, trygghet och respekt.

Lokalerna på Liviagården är moderna och är hemlika. Vi vänder oss till dig som är 55 år eller äldre och har en psykisk funktionsnedsättning. Stödet som ges är utformat efter dina specifika behov, önskemål och förutsättningar. Vi arbetar med att stödja dina resurser och styrkor så att dina funktioner utvecklas och bibehålls. Omvårdnaden bygger på en relation präglad av samarbete och förtroende.

Vårt närområde
Du hittar oss i Råcksta på en höjd med massa grönska omkring och en park där du kan ta en promenad. Vi har nära till en busshållsplats så det är lätt för dina anhöriga att besöka dig. Liviagården är beläget på bekvämt avstånd från Vällingby.

Trevlig utemiljö
Vi har en stor bakgård med en fantastisk utemiljö där vi spenderar mycket tid under sommarmånaderna. Vi brukar bland annat anordna grillfester och annan trevlig underhållning på bakgården. Här finns också olika planteringar där det växer fina blommor och kryddor.

Organisation
Organisation form
Kommunal

Boendet

Allmän beskrivning

Lägenheterna
Alla lägenheter har ett rum och pentry. På varje avdelning finns det flera lägenheter som är lite större och passar för parboende. De mindre lägenheterna är mellan 25 och 32 kvadratmeter. Lägenheten är din egen och du möblerar den därför med dina möbler så du trivs. Vi tillhandahåller säng och sängbord. 

Gemensamma lokaler
Liviagården är ett modernt boende som är helt handikappanpassat. På alla våningsplan finns trevliga gemensamma utrymmen med bland annat grupphörna och TV. Alla avdelningar har också en stor balkong som vi varje vår göra extra trevliga genom att plantera blommor. 

Vårt bibliotek
Vi har ett eget bibliotek med många spännande och intressanta böcker. I biblioteket visar vi film en gång i veckan. 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
29
Avdelningar
3
Lägenheterna
25-32 kvadratmeter
Pentry
Omöblerad
Vi tillhandahåller säng och sängbord
På boendet
Stora balkonger med infravärme
Flera gemensamhetutrymmen
Bibliotek
Café
Aktivitetsrum
Hyra
5724 - 7608 kr/mån

Aktiviteter

Samlingspunkten Träffen
På Liviagården finns samlingspunkten Träffen, en stor och trevlig lokal där vi samlas för olika dagliga aktiviteter. Du har möjlighet att delta i minst två gruppaktiviteter varje dag. Under sommarhalvåret flyttar verksamheten ofta ut i parken. På Träffen jobbar personal vars enda uppgift är att ha hand om aktiviteterna.

Exempel på aktiviteter är: bingo, bakgrupp, bio, sångstunder, musikgudstjänst, olika typer av gymnastik, vävning, måleri, pubafton med levande musik. Eller bara sitter ner och umgås över en kopp kaffe och nybakat.

Vi tycker om att fira tillsammans, både stora helgdagar, högtider och temadagar. Exempel på firande som vi anordnar är: kräft- och surströmmingsskiva, Nobelmiddag, mazarinens- och kanelbullens dag. 

Mat & Dryck

En trevlig stund på dagen
Maten och måltiden ska vara en positiv upplevelse. Vi är därför måna om att erbjuda mat och dryck som inte bara god och anpassad utifrån dina önskemål och behov, den är också näringsriktig. Vi är måna om att skapa en trevliga och lugn stund tillsamman. Vi dukar alltid fint, på helger och högtider gör vi alltid lite extra fint. På somrarna brukar vi duka upp på våra inglasade balkonger som är mysigt inredda men mycket blommor.

Maten kommer färdiglagad till oss dagligen. Du kan alltid välja mellan två rätter beroende på vad du är sugen på.

Var lagas maten?
Compass group

Vård & Omsorg

Din kontaktman
Du får en egen kontaktman som ansvarar för helheten i din omsorg och att dina vanor och önskemål tillgodoses. Tillsammans med din kontaktman hittar ni aktiviteter som du tycker om att göra. Det är även din kontaktman som håller kontakten med dina anhöriga och närstående.

Förutom din kontaktperson, får du också en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som ansvara för din vård.

Vård

Sjuksköterska finns på plats dygnet runt.

Läkare besöker oss tre till fyra dagar i veckan. Resten av tiden är läkare tillgänglig via telefon. 

Vardagar finns sjukgymnast och arbetsterapeut på varje avdelning.

Tilläggstjänster

Frisör och fotvård har egna lokaler i huset och finns tillgängliga måndag till fredag. 

Personal

Hos oss på Liviagården jobbar duktig och kvalificerad personal. Hela 90% av vår omvårdnadspersonal har undersköterskekompetens. Här finns även sjuksköterska på plats dygnet runt. Vi får ofta höra att våra medarbetare är glada, trevliga och duktiga på bemötande.

Kompetensutveckling

Personalen genomgår kontinuerligt vidareutbildning inom områdena demens, omvårdnad, lyftteknik och hygien med mera.

Vi erbjuder våra vårdbiträden att läsa till undersköterska under arbetstid. Även våra undersköterskor erbjuds påbyggnadsutbildningar.

Språk
Svenska

Vi har kollektivavtal

Kvalitet

På Liviagården jobbar vi systematiskt med vårt kvalitetsarbete som omfattar både avvikelsehantering och utvecklig av verksamheten.

Vår ambition är god kvalitet och hela personalen involveras i vårt kvalitetsarbete. Resultat av brukarundersökningen och mottagna synpunkter samt avvikelser indikerar vilka områden som bör förbättras. All personal informeras om innehållet i dessa. Vårt kvalitetsråd träffas en gång i månaden tas avvikelser upp i syftet att upptäcka brister och planera för åtgärder. Åtgärdsplaner och förbättringsförslag diskuteras gemensamt. 

Via denna länk hittar du resultatet från våra senaste brukarundersökningar. 

Synpunkter och klagomål
Dina synpunkter är viktiga, det är genom dem vi får reda på hur vi kan utveckla vår verksamhet. När vi får klagomål eller synpunkter åtgärdas dessa så snart vi kan. 

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Kommunal
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Mohammad Arghashi, enhetschef
Gatuadress
Bättringsvägen 5 - 9
Postnummer
162 52
Postort
Vällingby
Vill du bli kund hos oss?

För att få en lägenhet på Liviagården krävs ett biståndsbeslut från Stockholms Stadsdelsförvaltning Hässelby-Vällingby. Har du andra frågor rörande Liviagården är du välkommen att kontakta oss via kontaktuppgifterna nedan.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Koppargården plan 1 profilboende

Hässelby Vällingby

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.