Rinkeby vård- och omsorgsboende

Rinkeby allé 16, Spånga Karta

Typ av plats
Demens
Omvårdnad
Besök hemsida
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Rinkeby vård och omsorgsboende är ett nytt och modernt vård- och omsorgsboende som planerats och byggts med fokus på att skapa största möjliga trivsel för de boende. 

Rinkeby vård- och omsorgsboende

Organisation
Organisation form
Kommunal

Boendet

Allmän beskrivning

Din lägenhet
Din egen lägenhet är cirka 30 kvadratmeter och utrustad med kokplatta och kylskåp. Badrummet är handikappanpassat med dusch och tvättmaskin. Boendet är utrustat med trygghetslarm. Du möblerar din lägenhet själv, förutom säng som redan finns.

Gemensamma utrymmen
Varje våningsplan har ljusa gemensamma utrymmen med kök, matrum och vardagsrum. Den rymliga inglasade balkongen på varje våning kan användas året om. Färgsättning och möblering är valda för att skapa en lugn och ljus atmosfär.

Utemiljö
Boendet har en fin gård som ger goda möjligheter till aktiviteter och utevistelse.
 

Rinkeby vård- och omsorgsboende

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
90
Hyra
6100 - 6500 kr/mån

Aktiviteter

Dagliga aktiviteter
Aktiviteter i form av social och fysisk stimulans är en viktig del av din hälsa och omvårdnad. Varje dag erbjuds du att delta i aktiviteter både i grupp och individuellt som exempelvis gymnastik, bingo, promenader, musik och underhållning. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna.

Mat & Dryck

Vi lägger stor vikt vid hög kvalité på den mat som serveras. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och fika i en lugn och trevlig miljö. Helger och högtider uppmärksammas, då vi dukar vi extra fint och firar tillsammans. På boendet erbjuds ofta hembakat bröd. Vid boenderåd diskuteras maten och måltidsmiljön, det finns alltid möjlighet att lämna synpunkter och önskemål.

Näringsrik mat
För äldre är det extra viktigt att maten är näringstät, vällagad och smakrik för att ge dig den näring som behövs. Sjuksköterska och dietist samarbetar för att säkerställa detta.

Rinkeby vård- och omsorgsboende

Personal

Personalen består av undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter. Vi har en särskild utbildad Silviasyster som även är aktivitetsansvarig. Sjuksköterskebemanning alla dagar 07.00-16.00, kvällar och nätter har vi sjuksköterskejour.

I verksamheten finns tillgång till dietist, anhörigkonsulent samt syn- och hörselkonsulent.

Läkarinsatser ombesörjs av regionen.

Flera av våra medarbetare kommer från olika kulturella och språkliga bakgrunder. Det gör oss till ett mångkulturellt och inkluderande boende där alla är välkomna. Vi ser varandras olikheter som en styrka och något vi är stolta över.

Kompetensutveckling

Samtliga medarbetare deltar kontinuerligt i fortbildning inom relevanta områden.

Kvalitet

Socialstyrelsen årliga undersökning
Varje år genomför Socialstyrelsen en undersökning bland våra boende, resultatet tar vi alltid till oss så vi vet vad vi gör bra och vad vi kan förbättra.

Kvalitetsråd
En gång i månaden träffas vårt kvalitetsråd för att bland annat följa upp avvikelserapporter och diskuterar eventuella synpunkter som lämnats in.

Klagomål och synpunkter
Det är viktigt att våra boende talar om för oss om det är något som vi kan göra bättre. Klagomål och synpunkter kan framföras muntligt eller via blanketter som finns på boendet. Alla synpunkter och klagomål som når oss utreds och sedan återkopplar vi till berörd person.

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Kommunal
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Eva Ingstrand, enhetschef
Gatuadress
Rinkeby allé 16
Postnummer
163 77
Postort
Spånga

Hitta hit

Vägbeskrivning

Rinkeby vård- och omsorgsboende

Rinkeby Kista

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.