Sätra vård- och omsorgsboende

Sätra vård- och omsorgsboende

Frösätrabacken 7c, Skärholmen Karta

Typ av plats
Demens
Besök hemsida
Ledigt att hyra
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

På Sätra vård- och omsorgsboende får du fortsätta vara den du är och om du inte kommer ihåg precis vad du gjort, så ska du ha en känsla av att det har varit en bra dag. Vi arbetar efter ett salutogent synsätt och använder oss utav den Palliativa vårdfilosofins fyra hörnstenar: systemkontroll, kommunikation & relation, teamarbete och anhörigstöd. Vi har anhöriggrupper som leds av en Silviasyster i samarbete med Skärholmens anhörigkonsulent.

Vårt motto

”Även om du inte minns vad du har gjort så ska du ha en känsla av att det har varit en bra dag.”

Sätra vård- och omsorgsboende är Silviahemscertifierat

Stiftelsen Silviahemmet har sedan 2013 utbildat all personal och ledning i demensvård vilket ger de anställda rätt verktyg för att ge högsta möjliga livskvalitet för personer med demenssjukdom och deras anhöriga. Målet är att införliva ett helhetsperspektiv i vården och omsorgen om de demenssjuka och att stimulera till fortsatt och kontinuerlig kompetensutveckling samt regelbunden reflektion. 

Organisation
Organisation form
Kommunal

Boendet

Allmän beskrivning

Boendet ligger i en naturskön och lugn miljö med två fina gårdar och uteplatser. Boendet består av 10 mindre avdelningar med 8-9 lägenheter på varje. På varje enhet finns också ett gemensamt kök, ett stort vardagsrum och en inglasad balkong.

Lediga platser
Demens - Permanent
Avdelningar
8
Lägenheterna
Boarea: lägenheterna är mellan 37,8-56,5 i kvm, i de större kan man bo två personer
Eget trinettkök
Handikappsanpassat badrum
Tvättmaskin/ torktumlare
Egen balkong
Bredband finns i huset

Aktiviteter

Vi har någon form av aktivitet alla dagar som promenadgrupp, gymnastik, kulturella sammankomster. Under de varmare årstiderna nyttjas framförallt trädgårdarna för utevistelse. Varje eftermiddag måndag till fredag anordnas aktiviteter i dagverksamhetens lokaler. Många i personalen har gått utbildning i Taktilmassage.

Minnenas Torp och Sinnenas rum
På en av gårdarna finns "Minnenas Torp". Dit kan man gå, antingen med någon i personalen eller med en anhörig, och få möjlighet att minnas det som varit och få en stund för sig själv eller med andra. Vi har ett Sinnenas rum, där en säng rör sig i takt med musik och vissa ljuseffekter förstärker upplevelsen.

Gemensamma aktiviteter
Vi har en musikpedagog som sjunger och spelar musik av olika genre. Boendet använder sig av Svenska kyrkan som anordnar sång och andaktsstunder. Boendet har helgungdomar anställda som en guldkant i tillvaron för de boende.

Mat & Dryck

Matleverantör i dagsläget är Sodexo som levererar varm specialanpassad kost för äldre till boendet, två gånger per dag. På lunch och middag finns det möjlighet att välja mellan tre rätter. Frukost tillagas av personalen och så även mellanmål (som är fördelade över hela dygnet). 

Var lagas maten?
Sodexo

Vård & Omsorg

Vi erbjuder vård- och omsorg dygnet runt för personer med demenssjukdom och stora omvårdnadsbehov för personer över 65 år (enligt Socialtjänstlagen, SoL).

Enheten erbjuder stöd och vård av sjuksköterska enligt Hälso- och sjukvårdslagen, HSL.

Omsorg

Omsorgspersonal finns tillgänglig dygnet runt.

Vård

Varje avdelning har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Tre av dessa har en demensutbildning vid Silviahemmet  (Silviasjuksköterska). Vi har sjuksköterskor dygnet runt som ansvarar för hälso- och sjukvård. Läkarorganisation, Team Äldredoktorn, som har geriatriker är knutna till boendet.

På Sätra vård- och omsorgsboende finns arbetsterapeut och sjukgymnast som arbetar med hjälpmedel, gruppgymnastik och andra aktiviteter.

Tilläggstjänster

Frisör och fotvård.

Personal

Här arbetar 10 Silviasystrar som är utbildade av Stiftelsen Silviahemmet. Deras uppdrag är att öka förståelsen för demenssjukdom och sprida information till anhöriga och övrig personal.

Vi har en stabil personalgrupp som har arbetat tillsammans i många år. De utför sitt arbete med engagemang, kunskap och värme.

Kvalitet

Hela boendet är, sedan den 5 december 2013, Silviahemscertifierat. Målet med arbetet mot ett certifikat är att införliva ett helhetsperspektiv i vården och omsorgen om de demenssjuka och att stimulera till fortsatt och kontinuerlig kompetensutveckling samt regelbunden reflektion.

Sätra vård- och omsorgsboende är vinnare av Stockholms stads kvalitetsutmärkelse/äldreomsorg 2015.

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Kommunal
Hemsida
Kontaktperson
Annelie Birath: 08-508 248 75
Yvonne Esgård 08-508 245 31
Gatuadress
Frösätrabacken 7c
Postnummer
127 36
Postort
Skärholmen
Vill du bli kund hos oss?

Biståndsbeslut från din kommun krävs. Vänd dig till din kommun för att få reda på hur du går tillväga.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Sätra vård- och omsorgsboende

Skärholmen

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.