Väderkvarnens vård- och omsorgsboende

Väderkvarnens vård- och omsorgsboende

Brunnsgatan 26 , Stockholm Karta

Typ av plats
Demens
Omvårdnad
Profil
Servicehus
Besök hemsida
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Väderkvarnen är ett äldreboende mitt i stan för dig över 65 som inte längre klarar din dagliga livsföring i det egna hemmet. Här på Stockholms mest centrala kommunala äldreboende får du en trygg och säker omsorg i en trivsam boendemiljö. Väderkvarnen är Silviahemcertifierat sedan juni 2016 vilket innebär att all personal har genomgått utbildning inom demens.

På Väderkvarnen finns boende för äldre personer med demensrelaterade sjukdomar, fysisk sjukdom eller funktionsnedsättning och även två avdelningar för äldre med psykisk ohälsa. Här finns också servicelägenheter för den som endast är i behov av hemtjänst. För den som bor i servicelägenheten ingår kontakt med hälso- och sjukvård.

Här arbetar vi engagerat för att skapa en meningsfull tillvaro för de boende. Vi arbetar med ett personcentrerat arbetssätt, där de boende är delaktiga i utformandet av stödet som ges.

Samtliga avdelningar arbetar strukturerat med teamarbete där ett gemensamt synsätt ger kontinuitet och trygghet för den boende.

Organisation
Organisation form
Kommunal

Boendet

Stockholms mest centrala äldreboende ligger bara ett stenkast från Stureplan och Kungsträdgården. Vi har också en fin innegård med planteringar och uteplatser liksom en stor takterrass. Här har du nära till affärer, caféer och stadens kulturutbud liksom till kommunikationer. För besökare som kommer med bil finns också ett parkeringshus i byggnaden. 

Biografen Garbo
Garbo är Väderkvarnens alldeles egna biograf vilket tydligt framgår av inredningen i rummet. Röda sammetsgardiner, sköna fåtöljer samt filmaffischer vittnar om att det är en biograf man befinner sig i. Garbo erbjuder de boende möjligheten att luta sig tillbaka med en skål popcorn och god dryck för att titta på film, videoklipp, TV, prata med anhöriga över Skype och/eller lyssna på musik. Biografen kan nyttjas av flera boende tillsammans och/eller av boende i sällskap med anhöriga

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
92
Avdelningar

10 varav 5 demens-, 2 omvårdnad- och 3 profilavdelningar för äldre med psykisk ohälsa

Lägenheterna

30-48 kvadratmeter stora

Kokmöjlighet med kök eller pentry finns

Handikappanpassade badrum

Du möblerar med egna möbler

Höj- och sänkbar säng finns i varje lägenhet

Garderober finns i varje lägenhet

De flesta lägenheter har egen balkong

Tele- och tv-uttag finns

Fiber för internetuppkoppling

På boendet

Samtliga avdelningar har gemensamma utrymmen med vardagsrum, matsal och balkonger.

Väderkvarnen har en gemensam gård och en stor takterrass.

Här finns aktivitetsrum och i huset finns en restaurang som även allmänheten kan äta i.

I huset ligger också Träffpunkten där all verksamhet i huset har gemensamma aktiviteter som gymnastik, i-padutbildning och tipspromenad.

En parlägenhet finns på boendet

Det är välkommet att ha husdjur efter överenskommelse om man kan ta hand om det själv.

Hyra
6400 - 9300 kr/mån

Aktiviteter

Varje avdelning har ett aktivitetsombud som ansvarar för att ordna aktiviteter av olika slag, det kan vara spel, musikunderhållning eller utflykter.

I den gemensamma lokalen Träffpunkten erbjuds bland annat tipspromenader, bokcirklar, högläsning, allsång, andakter och filmvisning. Bibliotekarie finns på plats varje vecka i biblioteket. Väderkvarnen samarbetar även med Svenska kyrkan och frivilligorganisationer som Röda korset och Rotary som kommer på besök ibland eller följer med på utflykter.

Alla boende har även egen tid med sin kontaktperson en gång i månaden då man gör någonting utifrån den äldres önskemål.

Självklart firar vi de traditionella högtiderna som jul och Lucia och då är även anhöriga välkomna.

Mat & Dryck

Man väljer om man vill äta i lägenheten eller i avdelningens matsal. Lunchen levereras varm från extern leverantör. Till middag levereras huvudkomponenten ut till oss som vi sedan värmer i avdelningens kök där vi också kokar potatis, ris eller pasta samt tillreder övriga tillbehör som sallad. Frukost, mellanmål och kvällsmål ordnar vi på verksamheten. Det finns alltid tre alternativ att välja mellan varav ett är vegetariskt både till lunch och middag. Det finns alltid någon extrarätt att ordna om det önskas.

Vi har pedagogiska måltider på demens och profilavdelningarna. Det innebär att personalen sitter med och äter tillsammans med de äldre. Detta för att skapa lugn för att vara ett stöd och förebild för de som behöver. Måltids- och aktivitetsombudet är även ansvarig för att utveckla måltidssituationen och komma med idéer som kan förbättra den. Vi uppmärksammar högtider med extra fin dukning.

Var lagas maten?

Kosten levereras av extern leverantör

Vård & Omsorg

Vi har ett helhetsperspektiv där den äldres kvarvarande funktioner bibehålls och stöttas. Vi tar tillvara det friska hos varje individ. Alla som bor här får en personcentrerad vård och omsorg.

Personal

Här jobbar ungefär 110 personer, de flesta är undersköterskor. Här finns också en verksamhetschef, biträdande verksamhetschefer, sjuksköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter och administratörer.

Alla anställda har demensutbildning från Silviahemmet. Varje medarbetare får en individuell kompetensutvecklingsplan. All omvårdnadspersonal går kurser inom tand- och munvård, basal hygien, förflyttningskunskap med mera.
Språk
Engelska
Ja, våra medarbetare omfattas av kollektivavtal

Kvalitet

Vi jobbar med resultatbaserad styrning som innebär att vi följer upp och utvärderar kvalitén under hela året. Vi arbetar med våra värdeord som ständigt ska vara närvarande. Vi utgår också från Silviahemmets vårdfilosofi.

För synpunkter och klagomål har vi brevlådor på varje avdelning och man kan också framföra synpunkter muntligt till oss eller till förvaltningen. När detta händer försöker vi bemöta detta så snabbt som möjligt.

Certifieringar
Boendet är certifierat av [link=http://www.silviahemmet.se/utbildning/certifiering/"]Silviahemmet[/link].
Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Kommunal
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Åsa Larsson
Gatuadress

Brunnsgatan 26

Postnummer
111 38
Postort

Stockholm

Vill du bli kund hos oss?
Kontakta biståndshandläggaren i din kommun för att ansöka om plats på äldreboende.

Har du frågor eller vill komma på visning – hör gärna av dig till Åsa Larsson på asa.m.larsson@stockholm.se eller ring henne på 08-508 09 568.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Väderkvarnens vård- och omsorgsboende

Norrmalm

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.