Vallgossen- ett äldreboende i Stiftelsen Stockholms Sjukhem

Vallgossen- ett äldreboende i Stiftelsen Stockholms Sjukhem

Mariebergsgatan 14, Stockholm Karta

Typ av plats
Demens
Omvårdnad
Besök hemsida
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Tryggt äldreboende på Kungsholmen
Vårt äldreboende är vackert beläget centralt på Kungsholmen nära Fridhemsplan. Vi har vård- och omsorgsboende för äldre, men även för personer under 65 år med demens eller hjärnskada. Stockholms Sjukhem ägs av en stiftelse och all verksamhet bedrivs utan vinstsyfte.

 

Se filmen för att få veta mer om vad som gör vår äldreomsorg så bra.

Höjdpunkter:
- Moderna lägenheter, vissa med inglasad balkong
- Egen kontaktman och omvårdnadsansvarig sjuksköterska
- Gemensamma aktiviteter
- Stor fin park med trädgårdsterrass, vinterträdgård och paviljong
- Tillgång till Stockholms Sjukhems bibliotek, kafé och restaurang

Organisationsform
Idéburen verksamhet

Boendet

Allmän beskrivning

Trädgårdsmiljö att må bra i
Vi har en stor och vacker park där du som boende kan vara året om. Här finns även en trädgårdsterrass och en vinterträdgård. Det är en av Sveriges mest kända landskapsarkitekter, Ulf Nordfjell, som har ritat och planerat våra härliga trädgårdsmiljöer.


Äldreboende och sjukvård under samma tak
Vårt äldreboende ligger i anslutning till Stockholms Sjukhems sjukhusdel på Kungsholmen. Här finns äldreboendet och sjukvård under samma tak.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
102
Avdelningar
5 våningsplan
Lägenheterna
33 kvadratmeter
Pentry med möjlighet till kokplatta
Badrum med wc, dusch, tvättmaskin och torktumlare

Aktiviteter

Aktiviteter ger livskvalitet
De dagliga aktiviteterna planeras tillsammans med dig som bor här. Representanter för boendegrupperna deltar i ett aktivitetsråd som tar upp förslag och önskemål på gemensamma aktiviteter.

Exempel på aktiviteter är frukostklubb, samtalsgrupper, högläsning och att sjunga tillsammans,SPA-dagar och temakvällar, utevistelse i grupp och individuellt.

För dig som är konstintresserad
Är du intresserad av konst? Här har vi konstutställningar och bildutställningar, där även du själv har möjlighet att ställa ut dina alster. Dessutom erbjuder vi musik och annan underhållning i Magnus Huss aula samt pub- och restaurangkvällar. Vi gör även utflykter exempelvis till teatrar och olika museum.

Möjlighet att påverka
Aktivitetsansvariga planerar för de gemensamma aktiviteterna tillsammans med dig som bor här. Du kan själv välja vilka aktiviteter du vill delta i och komma med förslag om nya.

Kapell och diakon
Vi har ett vackert kapell i en K-märkt byggnad från 50- talet som används vid exempelvis högtider. Vi har diakon på Stockholms Sjukhem och samverkan med lokala församlingen i Svenska kyrkan. Genom dem kan vi tillgodose behov av existentiella samtal.

Mat & Dryck

Mat och måltider – en viktig del av din vardag
Maten till dig som boende ska smaka gott, se inbjudande ut, vara näringsriktig och variationsrik. Måltiden ska förgylla din tillvaro och göra så att du mår bra.
- All mat som serveras boende, patienter och gäster i restaurangen lagas i vårt eget kök som de senaste åren nominerats i White Guide Senior.
- Vårt kök erbjuder goda och välkomponerade menyer av svensk husmanskost i en blandning med modernare rätter. 
- Vi lagar maten från grunden och använder färska råvaror i så stor utsträckning som möjligt. Vårt mål är att 25 procent av råvarorna ska vara ekologiska.

Köket erbjuder tre rätter till lunch och två rätter till middag varje dag. Maten planeras i samråd med vår dietist för att vara anpassad för våra boendes behov. Det ingår även sallad och dessert varje dag. Vi erbjuder även val av komponent till exempel potatis, potatismos, ris eller liknande och anpassar maten efter individuella behov. De boende bor här har även möjligheten att byta sin måltid mot ett besök i vår restaurang.



Grund- och specialkoster
Vår matsedel utgår från en säsongsanpassad meny. Vi följer de svenska mattraditionerna vid helger såsom jul, påsk och midsommar. Vi erbjuder även festmåltider för att fira speciella högtider. Våra matsedlar är energi- och näringsvärdesberäknade och följer gällande näringsrekommendationer samt Socialstyrelsens råd för kosttyper, näringsvärde och måltidsordning. Vi har dietist på plats en dag i veckan som tillsammans med övriga medarbetare arbetar för ditt bästa välmående.

Kvalitetssäkring
Kostenheten följer ett livsmedelshygieniskt egenkontrollprogram. Vi vill ständigt förbättra och utveckla oss och har ett system för rapportering av avvikelser och synpunkter, där våra gäster kan tycka till om dagens mat och om kostenhetens service. En kvalitetsansvarig kock och en smakpanel testar alla våra rätter innan de lämnar köket.

Kostombud och smakpaneler
Vi har kostombud från vårdavdelningar och boendegrupper för att ta tillvara patienter och boendes behov och önskemål. Kostenheten inbjuder också regelbundet boende från äldreomsorgen att delta i en smakpanel. Gruppen träffas inför varje menybyte, vår och höst, för att provsmaka nya rätter på menyn och ge sitt omdöme.

Kosttips till dig över 65 år

Vård & Omsorg

Stöd från egen kontaktperson
Dina behov och önskemål är utgångspunkt när vi tillsammans med dig och dina närstående, planerar din vård och omsorg. Vi lyssnar på dig och strävar alltid efter att se det friska i varje person. Du ska ha möjlighet att leva på det sätt du vill, utifrån dina förutsättningar, värderingar och intressen. Att du kan påverka din vardag är viktigt för oss och att du får tillgång till aktiviteter som passar just dig.

Trygghet till livets slut
Behöver du utökad medicinsk vård kan du tryggt bo kvar hos oss. Vi har läkare i tjänst alla vardagar. På kvällar, helger och nätter har Stockholms Sjukhems läkare jour. Läs mer här.

Personal

Språk
Svenska

Kvalitet

Här är man nöjd med boendet
Bemötande, trygghet och trivsel är de områden som får högst betyg av de äldre som bor på Stockholms Sjukhems vård- och omsorgsboende visar Socialstyrelsens årliga brukarenkät.

94 procent av de boende på Stockholms Sjukhem upplever att personalen bemöter dem på ett bra sätt och 86 procent svarar att de är trygga och trivs med sitt rum.

Kontakt

Hemsida
Kontaktperson
Ann- Christine Johansson, verksamhetschef,
08–122 84 808
Mirta Vidal, bitr. verksamhetschef,
08–122 84 810
Gatuadress
Mariebergsgatan 14
Postnummer
112 19
Postort
Stockholm
Vill du bli kund hos oss?

För att flytta in i ett vård- och omsorgsboende behöver du ett så kallat biståndsbeslut. Läs mer här.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Vallgossen- ett äldreboende i Stiftelsen Stockholms Sjukhem

Kungsholmen

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.