Attendo Enhagsslingan

Enhagsslingan 11, Täby Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Lediga platser

Om oss

Fina lägenheter och gemensamhetsutrymmen
Attendo Enhagsslingan i Täby vänder sig till äldre boende med demenssjukdom och för de med stort omvårdnads- och omsorgsbehov. Vi har även en lägenhet på varje avdelning för parboende. 

Livsstilsboende utevistelse & trädgård
Boendet drivs utifrån konceptet utevistelse & trädgård, vilket innebär att du erbjuds en vacker och stimulerande utemiljö där du kan ägna dig åt trädgårdssysslor, träna i utegymmet eller bara njuta av en promenad i området eller en fika i trädgården. Aktiviteter som läs- och sångstunder flyttas ut i växthus eller lusthus. Vi grillar året om och eldkorgarna lyser upp trädgården i höstmörkret. Även inomhusmiljön präglas av konceptet.

Se filmen om Attendos livsstilskoncept utevistelse & trädgård

Inriktning/Profil

Trädgård

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

Attendo Enhagsslingan äldreboende i Täby består av 54 lägenheter varav 36 lägenheter är för boende med demenssjukdom och 18 lägenheter för personer med stort omvårdnads- och omsorgsbehov. Vi har även en lägenhet på varje avdelning för parboende.


 

Lediga platser

Demens - Permanent

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

54

Aktiviteter

Vi arbetar utifrån Äldreomsorgens nationella värdegrund för att skapa trygghet och välbefinnande, en kärleksfull omgivning samt en omsorg som respekterar alla boende som unika individer. Vi är kreativa och påhittiga med nya aktiviteter och försöker möta alla de önskemål våra boende har. Att leva livet hela livet är vårt motto och vi har roligt tillsammans. Närstående är alltid välkomna att vara med på våra dagliga aktiviteter.


Mat & Dryck

God Mat-konceptet – mer än bara menyer
 är mer än bara menyer och recept, det är ett helhetsgrepp på hur vi på Attendo jobbar med mat och måltider på våra verksamheter. För oss på Attendo är en god måltid inte bara det som ligger på tallriken. Det handlar om så mycket mer - om rummet och omgivningen där allt från rätt temperatur, färgsättning och möblemang spelar in. Det handlar om mötet i samband med måltiden där möjligheter ska finnas för till exempel social interaktion för de som vill det. Mat och dryck ska också vara aptitlig för ögat och stämningen ska höja lusten att äta hos våra kunder.

Att servera god mat på ett aptitligt sätt i en trevlig miljö är inte svårt för oss – Det är en självklarhet!


Vård & Omsorg

Hos oss får du en kontaktperson som ser till dig och dina önskemål alldeles extra mycket. Alla boende har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som är ansvarig för din hälso- och sjukvård.

Personal

Medarbetargruppen består av verksamhetschef, samordnare, aktivitetssamordnare, undersköterskor och sjuksköterskor. Arbetsterapeut och fysioterapeut försörjs via Attendos mobila rehabteam och kommer till oss en gång i veckan eller vid behov. På Enhagsslingan har vi tillgång till sjuksköterska dygnet runt och patientansvarig läkare kommer till boendet en gång i veckan. Övrig tid kontaktas läkare vid behov.

Trivselsamordnaren arbetar med Attendos koncept Utevistelse & Trädgård och ansvarar för att våra boenden ska ha en meningsfylld vardag med mycket aktiviteter.

Våra demensavdelningar har tillgång till Attendos demensteam som vid behov kan ge stöd till våra medarbetare. Alla medarbetare har gjort Demens ABC. Tillsammans med de boende bildar vi ett professionellt team där vi tar till vara på livslång erfarenhet och yrkeskunskap.

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknad via Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

072-389 00 32

Kontaktperson

Eldrin Khan

Gatuadress

Enhagsslingan 11

Postnummer

187 40

Postort

Täby

Vill du bo här?

För att få en plats hos oss ska du vända dig till en biståndshandläggare på din kommun och ansöker om en plats. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

072-389 00 32

Translate

Tyck till