Attendo Enhagsslingan

Enhagsslingan 11, Täby Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Vårt äldreboende Attendo Enhagsslingan i Täby är ett livsstilsboende med koncept Utevistelse & Trädgård. Hos oss använder vi trädgården och närmiljön som en naturlig del av vardagens sysselsättning.

Vi har stora gemensamma ytor för aktiviteter samt en rogivande relaxavdelning med bastu. Här finns en stor grönskande trädgård med planteringslådor, fruktträd, potatisland, växthus, promenadstråk, utegym och mysiga uteplatser för vila och gemenskap. På Attendo Enhagsslingan har vi roligt och tillsammans skapar vi en härlig miljö att vistas i.

Se filmen om Attendos livsstilskoncept Utevistelse & Trädgård

Inriktning/Profil

Trädgård

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

Attendo Enhagsslingan äldreboende i Täby består av 54 lägenheter varav 36 lägenheter är för boende med demenssjukdom och 18 lägenheter för personer med stort omvårdnads- och omsorgsbehov. Vi har även en lägenhet på varje avdelning för parboende. 

Vi har generösa gemensamma utrymmen på varje avdelning för samvaro, en salong där vi har större aktiviteter och en bastu med relax.


 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

54

Aktiviteter

I våra boenden med Utevistelse & Trädgård som koncept, erbjuds en vacker och stimulerande utemiljö där den som vill kan ägna sig åt trädgårdssysslor, träna i utegymmet eller bara njuta av en promenad i området eller en fika i trädgården. Aktiviteter som läs- och sångstunder flyttas ut i växthus eller lusthus. Vi grillar året om och eldkorgarna lyser upp trädgården i höstmörkret.

Vi är kreativa och påhittiga med nya aktiviteter och försöker möta alla de önskemål våra boende har. Att leva livet hela livet är vårat motto och vi har roligt tillsammans. Närstående är alltid välkomna att vara med på våra dagliga aktiviteter.


Vård & Omsorg

Omsorg

Vi arbetar utifrån Äldreomsorgens nationella värdegrund för att skapa trygghet och välbefinnande, en kärleksfull omgivning med vård som respekterar alla boende som unika individer.

Hos oss får du en kontaktperson som ser till dig och dina önskemål alldeles extra mycket. Alla boende har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som är ansvarig för din hälso- och sjukvård.

Vård

På Enhagsslingan har vi tillgång till sjuksköterska dygnet runt och patientansvarig läkare kommer till boendet en gång i veckan. Övrig tid kontaktas läkare vid behov.

Arbetsterapeut och fysioterapeut försörjs via Attendos mobila rehabteam en gång i veckan eller vid behov. 

Personal

Alla våra medarbetare har rekryterats utifrån intresse för vårat koncept Utevistelse och Trädgård. Medarbetargruppen består av verksamhetschef, samordnare, aktivitetssamordnare, undersköterskor och sjuksköterskor.

Trivselsamordnaren arbetar med Attendos koncept Utevistelse & Trädgård och ansvarar för att våra boenden ska ha en meningsfylld vardag med mycket aktiviteter.

Våra demensavdelningar har tillgång till Attendos demensteam som vid behov kan ge stöd till våra medarbetare. Alla medarbetare har gjort Demens ABC.

Tillsammans med de boende bildar vi ett professionellt team där vi tar till vara på livslång erfarenhet och yrkeskunskap. 

"Vi har en mycket fin arbetsmiljö både inne och ute, våra medarbetare är engagerade och hjälpsamma" - Emina Ajdinovic, samordnare

Kollektivavtal information

Kollektivavtal är tecknad via Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

072 389 00 32

Kontaktperson

Petra Nyman

Gatuadress

Enhagsslingan 11

Postnummer

187 40

Postort

Täby

Vill du bo här?

För att få en plats hos oss ska du vända dig till en biståndshandläggare på din kommun och ansöker om en plats. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

072 389 00 32

Translate

Tyck till