Klövedal

Långekärr 13, Tjörn Karta

Typ av plats

Omvårdnad

Om oss

Stöd och omvårdnad med havet runt knuten
Välkommen till Klövedal som är beläget på landsbygden på Tjörns nordvästra sida, med närhet till grön- och strövområden och med havet runt knuten. På Klövedal ger vi stöd och omvårdnad till dig som är äldre och kanske har en kropp som börjat strejka. Här får du en egen lägenhet och service i en trygg och lugn miljö.

Trots sjukdom eller funktionsnedsättning har du möjlighet till livskvalitet, meningsfulla och glädjerika dagar. Du är aktiv i den mån du orkar och det finns alltid chans till trevligt umgänge. Här finns till exempel möjlighet till fina promenader runt huset och vi har flera trevliga uteplatser där du kan sitta och njuta av vår idylliska landsbygdsomgivning.

Vi driver Klövedal på uppdrag av Tjörns kommun.
 

Organisation

Vardaga

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Boendet är beläget på landsbygden på Tjörns nordvästra sida, med närhet till grön- och strövområden och havet runt knuten. Klövedal är byggt i ett plan.Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider. Det finns en samlingssal med tillhörande kök som du gärna får låna vid födelsedagar och andra festliga tillfällen. Vi har flera altaner och det är lätt att gå ut i vår natursköna trädgård, där vi får en fin omväxling allt efter årstiderna.

Kommunikation och service
Till Klövedal tar du dig enklast med bil eller buss som stannar strax utanför.

Kiosk och större livsmedelsaffär finns i Kållekärr som ligger cirka åtta kilometer från Klövedal.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

20

Avdelningar

2

Lägenheterna

  • I varje lägenhet finns en höj- och sänkbar säng
  • Vi ser gärna att du tar med egna möbler och personliga tillhörigheter för att skapa en så välkänd hemmamiljö som möjligt

Aktiviteter

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Aktiviteter vi gör tillsammans kan vara pyssel, bakning, musikunderhållning, sång och musik, bingo, olika spel, träning och gymnastik.

Vi har även regelbundna leveranser från biblioteket där vi lånar film, böcker och musik. Vi har ett fint samarbete med kyrkan som regelbundet besöker oss.

Altanerna och och trädgården kan du vara med och sköta tillsammans med personalen. Vi krattar och pysslar lite i rabatterna. De höga planteringslådorna gör det lätt att komma till även med rullstol. Vi gör även trevliga utflykter ock går ut på promenad när vädret tillåter.

Varje vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Närstående och anhöriga
Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.

Mat & Dryck

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Det går att välja mellan två olika alternativ till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Vård & Omsorg

Den goda dagen
Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.
Läs mer om den god dagen

Kontaktman
När du flyttar in hos oss får du en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Omsorg

Här har du har tillgång till erfaren omvårdnadspersonal dygnet runt. Trots sjukdom och handikapp har du möjlighet till livskvalitet, meningsfulla och glädjerika dagar. Du är aktiv i den mån du orkar och det finns alltid chans till trevligt umgänge.

Vård

Du har tillgång till en sjuksköterska dygnet runt. Läkarkontakt ordnas vid behov. Vi har besök av sjukgymnast och arbetsterapeut en dag varannan vecka.

Tilläggstjänster

Vi har samarbete med en lokal frisör samt en fotvårdsspecialist som besöker oss regelbundet.

Personal

Här finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå.

Ansvarig på boendet är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten.

Kompetensutveckling

Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Kollektivavtal information

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0763-019824

Kontaktperson

Cajsa Hamel

Gatuadress

Långekärr 13

Postnummer

471 90

Postort

Kyrkesund

Vill du bo här?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det även behövas ett biståndsbeslut från kommunen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0763-019824

Translate

Tyck till