Attendo Täppan

Om oss

Attendo Täppan är ett demensboende som ligger i en park som även är anpassad för rörelsehindrade personer. Det är ett trivsamt bostadsområde och nära Trelleborg centrum. God kommunikation med buss som stannar i närheten av Täppan. Parkeringsplatser finns i anslutning till boendet.

Organisation
Organisation form
Företag
Driftsform
Entreprenad

Boendet

Allmän beskrivning

Alla avdelningar har ett eget kök och gemensamhetsutrymmen för måltider och samkväm. Det finns även gemensam uteplats och balkonger. Vi har även en stor härlig innergård där du som bor här, kan njuta av vårsolen eller vara med och pyssla med trädgårdsarbeten av olika slag.

Lägenheterna är ca 30 kvadratmeter och är utrustad med trinett kök med kylskåp och garderob. Toalett med dusch som är handikapsanpassat. Det finns en höj o sänkbar säng i lägenheten liksom trygghetslarm, resten möbleras av kundens egna möbler.

Attendo Nära - Ett sätt att umgås och kommunicera mellan boende och närstående

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
39
Avdelningar
5

Aktiviteter

Stort aktivitetsutbud
Här är det stort fokus på aktiviteter. Vi erbjuder vardagsnära aktiviteter och stimulans, sysselsättning och underhållning både inom och utom boendet, individuellt och i grupp. T.ex. utflykter, bakning, bingo, promenader, musik, sång och rörelse. Varje vecka erbjuds du egentid med din kontaktman att utnyttja hur du önskar. Det kan vara en promenad i parken eller en god fika på stan. Vi har en aktivitetsgrupp som planerar dagliga aktiviteter där du sen kan välja vilka aktiviteter du önskar delta i.

Såklart är dina anhöriga alltid välkomna att delta i aktiviteterna på Attendo Täppan.

Mat & Dryck

God Mat-konceptet – mer än bara menyer
Attendos God Mat-koncept är mer än bara menyer och recept, det är ett helhetsgrepp på hur vi på Attendo jobbar med mat och måltider på våra verksamheter. För oss på Attendo är en god måltid inte bara det som ligger på tallriken. Det handlar om så mycket mer - om rummet och omgivningen där allt från rätt temperatur, färgsättning och möblemang spelar in. Det handlar om mötet i samband med måltiden där möjligheter ska finnas för till exempel social interaktion för de som vill det. Mat och dryck ska också vara aptitlig för ögat och stämningen ska höja lusten att äta hos våra kunder.

Att servera god mat på ett aptitligt sätt i en trevlig miljö är inte svårt för oss – Det är en självklarhet!

Attendo mat

Vård & Omsorg

Genomförandeplan
Hos oss får du en egen kontaktperson som ska vara ditt stöd i det dagliga och vara en länk till dina närstående. När du flyttar in upprättas en genomförandeplan där vi tillsammans beslutar om hjälpinsatserna och önskemål.

Personal

Engagerade medarbetare
Medarbetargruppen består av verksamhetschef, undersköterskor, vårdbiträden samt omvårdnadsansvarig sjuksköterska.

Vi har en läkare som är här en gång i veckan, eller vid behov.

Sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgängliga för att prova ut hjälpmedel, lägga upp träningsprogram samt handleda personalen.

Språk
Svenska

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. Läs gärna mer om Attendos kvalitetsarbete här.

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Företag
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Valentina Pacoli Verksamhetschef
Gatuadress
Malörtsvägen 2-6
Postnummer
23136
Postort
Trelleborg
Vill du bli kund hos oss?

Om du är intresserad av att veta mer eller flytta hit är du välkommen att kontakta oss, det går bra att både maila och ringa. Vi ser fram emot att höra från dig!

Hitta hit

Vägbeskrivning

Attendo Täppan

Trelleborgs kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.