Täppan

Malörtsvägen 2-6, Trelleborg Karta

Om oss

Attendo Täppan är ett demensboende som ligger i en park som även är anpassad för rörelsehindrade personer. Det är ett trivsamt bostadsområde och nära Trelleborg centrum. God kommunikation med buss som stannar i närheten av Täppan. Parkeringsplatser finns i anslutning till boendet.

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Boendet

Alla avdelningar har ett eget kök och gemensamhetsutrymmen för måltider och samkväm. Det finns även gemensam uteplats och balkonger. Vi har även en stor härlig innergård där du som bor här, kan njuta av vårsolen eller vara med och pyssla med trädgårdsarbeten av olika slag.

Lägenheterna är ca 30 kvadratmeter och är utrustad med trinett kök med kylskåp och garderob. Toalett med dusch som är handikapsanpassat. Det finns en höj o sänkbar säng i lägenheten liksom trygghetslarm, resten möbleras av kundens egna möbler.


Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

39

Avdelningar

5

Aktiviteter

Stort aktivitetsutbud
Här är det stort fokus på aktiviteter. Vi erbjuder vardagsnära aktiviteter och stimulans, sysselsättning och underhållning både inom och utom boendet, individuellt och i grupp. T.ex. utflykter, bakning, bingo, promenader, musik, sång och rörelse. Varje vecka erbjuds du egentid med din kontaktman att utnyttja hur du önskar. Det kan vara en promenad i parken eller en god fika på stan. Vi har en aktivitetsgrupp som planerar dagliga aktiviteter där du sen kan välja vilka aktiviteter du önskar delta i.

Såklart är dina anhöriga alltid välkomna att delta i aktiviteterna på Attendo Täppan.


Mat & Dryck

God Mat-konceptet – mer än bara menyer
 är mer än bara menyer och recept, det är ett helhetsgrepp på hur vi på Attendo jobbar med mat och måltider på våra verksamheter. För oss på Attendo är en god måltid inte bara det som ligger på tallriken. Det handlar om så mycket mer - om rummet och omgivningen där allt från rätt temperatur, färgsättning och möblemang spelar in. Det handlar om mötet i samband med måltiden där möjligheter ska finnas för till exempel social interaktion för de som vill det. Mat och dryck ska också vara aptitlig för ögat och stämningen ska höja lusten att äta hos våra kunder.

Att servera god mat på ett aptitligt sätt i en trevlig miljö är inte svårt för oss – Det är en självklarhet!


Vård & Omsorg

Genomförandeplan
Hos oss får du en egen kontaktperson som ska vara ditt stöd i det dagliga och vara en länk till dina närstående. När du flyttar in upprättas en genomförandeplan där vi tillsammans beslutar om hjälpinsatserna och önskemål.

Personal

Engagerade medarbetare
Medarbetargruppen består av verksamhetschef, undersköterskor, vårdbiträden samt omvårdnadsansvarig sjuksköterska.

Vi har en läkare som är här en gång i veckan, eller vid behov.

Sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgängliga för att prova ut hjälpmedel, lägga upp träningsprogram samt handleda personalen.

Språk

Svenska

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. 

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

072-714 40 70

Kontaktperson

Lena Bergström

Gatuadress

Malörtsvägen 2-6

Postnummer

231 36

Postort

Trelleborg

Vill du bo här?

Om du är intresserad av att veta mer eller flytta hit är du välkommen att kontakta oss, det går bra att både maila och ringa. Vi ser fram emot att höra från dig!

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

072-714 40 70

Translate

Tyck till