Brobacken

Industrivägen 16, Upplands Väsby Karta

Typ av plats
Demens
Omvårdnad
Besök hemsida
Ledigt att hyra
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Brobacken är ett äldreboende som ligger centralt i Upplands Väsby med närhet till kommunikationer. Vi har en vacker trädgård med möjlighet att få odla och plocka bär och frukter. Trädgården är lättillgänglig med trevliga promenadstigar och platser att sitta på om du vill njuta av vädret. Det finns också en stor altan i anslutning till trädgården. I entréplanet finns en liten kiosk där du kan köpa godis, hygienartiklar med mera. Här finns också ett stort utrymme för aktiviteter och fest.


Inflytande, trygghet och gemenskap
Boendemiljön bjuder in till inflytande, trygghet och gemenskap. Vi finns tillgängliga för dig dygnet runt, om du så önskar. Vi möter våra kunder med fokus på deras förmågor, möjligheter och styrkor. När du flyttar in hos oss får du ett välkomstpaket med ett informationsbrev som du hittar här.

Kultur- och hälsoinriktning
Brobacken har en kultur- och hälsoinriktning och ligger i anslutning till biblioteket och Kulturhuset. Du kan låna böcker, delta vid kulturluncher, besöka filmvisningar och teater. Vår hälsoinriktning innebär att vi har en aktivitetsansvarig person som erbjuder gymnastik, träning och aktiviteter för kropp och själ.

Silviahemscertifiering
Våren 2022 blev vi Silviahemscertifierade vilket innebär att alla medarbetare har fått en grundutbildning i demenskunskap. Chefer har utbildats  i teamarbete och minst två medarbetare per avdelning har fått reflektionsledarutbildning.

Höjdpunkter
- Ligger centralt
- Vacker trädgård
- Kultur- och hälsoinriktning
- Aktivitetsansvarig
- Utbildningsäldreboende, samarbetar med vårdskolor och universitet
- Silviahemscertifierat äldreboende
 

Organisationsform
Kommunal

Boendet

Allmän beskrivning

Lägenheten möblerar du själv efter eget önskemål. Varje lägenhet består av ett rum med ett mindre kylskåp samt badrum med egen tvättmaskin.

Gemensamma utrymmen
Utöver detta har du gemensamt vardagsrum och matsal, där du kan umgås eller hitta en egen hörna för att läsa, lyssna på musik eller titta på TV. Kaffe finns alltid framdukat. Du avgör var du vill äta och beslutar naturligtvis hur dina sovvanor ska se ut. Vill du bjuda dina grannar och närstående på fest så ordnar vi detta i matsalen. Önskar ni anordna en privat fest har vi ett större utrymme på nedre plan som går att bokas via vår aktivitetssamordnare. 


Färg och utformning av lägenheter och gemensamma utrymmen är framtagna utefter den senaste demensforskningen.

Lediga platser
Demens - Permanent
Omvårdnad - Permanent
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
76
Avdelningar
Två avdelningar med omvårdnadsinriktning och sex avdelningar för personer med demensdiagnos
Lägenheterna
28-34 kvadratmeter
Allrum
Badrum
Kylskåp
Larm
Höj- och sänkbar säng
På boendet
Gemensamt kök, matsal och vardagsrum
Tillgång till automatiserad dusch
Träningsredaskap som t.ex. motionscyklar, dragredskap och parcykel.
Hyra
8491 - 9173 kr/mån

Aktiviteter

Du väljer själv vilka aktiviteter du vill delta i eller göra själv samt om du vill bjuda med din närstående. Tillsammans med din kontaktman kan du få stöd i planering av aktiviteter. Information om dessa visas på bildskärm i entrén och på anslagstavla i den egna matsalen.

Inriktning kultur
Brobackens kulturinriktning innebär att byggnaden ligger i anslutning till biblioteket och Kulturhuset. Du kan låna böcker, delta vid kulturluncher, besöka filmvisningar och teater. Vår hälsoinriktning innebär att vi har en aktivitetsansvarig person som erbjuder olika aktiviteter, gymnastik och träning.


Utevistelser
Regelbundna utevistelser är en viktig del av Brobackens verksamhet. I området finns många promenadvägar att välja på. Närhet till kommunikationer finns.

Exempel på andra aktiviteter
Vi brukar även lyssna på musik, titta på bilder från dina intresseområden, promenader, pyssla, handarbeta, dans, gymnastik eller andra rörelseövningar, bingo eller andra spel, frågesport, trädgårdsarbete och filmvisning.

Mat & Dryck

Vårt måltidskoncept
Vi serverar goda måltider utifrån ett tydligt måltidskoncept, där ekologisk mat tillagad av vårt egna tillagningskök Himmel & Pannkaka sätts i fokus. Måltiderna ska ha stor betydelse för din livskvalitet, inte bara genom att ge energi och näring. De ska vara en positiv händelse i vardagen, en höjdpunkt att se fram emot som bidrar till glädje, gemenskap och meningsfullhet. Du väljer själv om du vill ha sällskap eller äta ensam.

Här kan du läsa mer om Restaurang Himmel och Pannkaka.

Trevlig dukning
Borden ska vara trevligt dukade, vilket är viktigt för trivsel och matlust. Dukningen anpassas om det är vardag, helg eller högtid. Vi försöker också dekorera borden med blommor efter aktuell årstid. Högtider firar vi med traditionella maträtter och dekorationer.

Var lagas maten?
I vårt egna tillagningskök Himmel & Pannkaka

Vård & Omsorg

Salutogent förhållningssätt
Vi arbetar utifrån ett salutogent förhållningssätt, vilket innebär att vi möter dig med fokus på dina förmågor, möjligheter och styrkor. All vår personal har utbildning i personcentrerad vård, vilket innebär att vi utgår från dina behov.

Omvårdnadsteam
Vi arbetar i omvårdnadsteam där alla yrkesprofessioner ingår, som t.ex. läkare, sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast och undersköterskor för att du ska få den bästa möjliga omvårdnaden. Varje kund har också en egen kontaktman, som är länken mellan dig och övrig personal.

Utbildningsäldreboende
Brobacken är ett utbildningsäldreboende, vilket innebär att vi samarbetar med vårdhögskolor och universitet för ett kontinuerligt erfarenhetsutbyte.

Omsorg

Omvårdnadspersonal finns tillgängliga dygnet runt. All personal har adekvat utbildning. Du får det stöd och den hjälp du behöver i din omvårdnad. I detta ingår även mat, hjälp med tvätt och städning.

Vård

Vi har tillgång till sjuksköterskor dygnets alla timmar. Läkare besöker oss en gång i veckan, men kan även kallas in vid behov.

Rehabilitering
Vi har egen arbetsterapeut och tillgång till sjukgymnast. En aktivitetsansvarig person erbjuder gymnastik, träning och aktiviteter som är stimulerande för kropp och själ.

Tilläggstjänster

Du har tillgång till frisör och fotvårdsspecialist. 

Personal

Våra medarbetare har stor kunskap och erfarenhet. Vi finns tillgängliga för dig dygnet runt, om du behöver och önskar. Du ska känna dig nöjd och trygg med att bo hos oss.

Kollektivavtal

Kvalitet

God kvalitet
Vår definition av god kvalitet är att tillgodose dina behov och att infria dina förväntningar utifrån uppdrag, tillgängliga resurser och rättssäkerhet.

Du ska uppleva ett professionellt bemötande, god tillgänglighet och ges möjlighet till delaktighet.

Vårt kvalitetsarbete baseras på Socialstyrelsens styrdokument för kvalitet. Väsby Stöd och Omsorg har ett ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete, för att du ska få den bästa möjliga omvårdnaden.

Kvalitetsråd och kvalitetsrevisorer
Vi har ett kvalitetsråd på Brobacken och ett antal kvalitetsrevisorer inom Väsby Stöd och Omsorg. Dessa revisorer genomför kontroller ute i verksamheten och rapporterar regelbundet resultatet till vårt kvalitetsråd.

Vår kvalitetsuppföljning består också av Socialstyrelsens årliga enkätundersökning Äldreguiden. Här kan du och/eller dina närstående tycka till om den service och omvårdnad som erbjuds på Brobacken.

Synpunkter och klagomål
Vi välkomnar närståendes synpunkter och eventuella klagomål och använder dem till någonting positivt, som vi behöver utveckla och förbättra. Genom att bjuda in till närståendeträffar finns möjlighet att ytterligare fånga upp önskemål och synpunkter.

Certifieringar

Miljöcerifierade enligt ISO 14001

Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Hemsida
Kontaktperson
Enhetschefer:
Nayereh Nowbakht, 08-590 972 87
Jessica Augustsson, 08-590 977 24
Gatuadress
Industrivägen 16
Postnummer
194 77
Postort
Upplands Väsby
Vill du bli kund hos oss?

Du är varmt välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att flytta till Brobacken eller har några frågor.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Brobacken

Upplands Väsby kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.