På cykeltur i Väsby
Samtal i gemenskap
Träningscykel
Husets framsida
Gabriella i badet
Cafét

Brobacken

Industrivägen 16, Upplands Väsby Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Lediga platser

Om oss

Brobacken är ett äldreboende som ligger centralt i Upplands Väsby med närhet till kommunikationer. Vi har en vacker trädgård med möjlighet att få odla och plocka bär och frukter. Trädgården är lättillgänglig med trevliga promenadstigar och platser att sitta på om du vill njuta av vädret. Det finns också en stor altan i anslutning till trädgården. I entréplanet finns en liten cafeteria och ett stort utrymme för aktiviteter och fest.

Inflytande, trygghet och gemenskap
Boendemiljön bjuder in till inflytande, trygghet och gemenskap. Vi finns tillgängliga för dig dygnet runt, om du så önskar. Vi möter våra kunder med fokus på deras förmågor, möjligheter och styrkor. När du flyttar in hos oss får du ett välkomstpaket med ett informationsbrev som du hittar här.

Kultur- och hälsoinriktning
Brobacken har en kultur- och hälsoinriktning och ligger i anslutning till biblioteket och Kulturhuset. Du kan låna böcker, delta vid kulturluncher, besöka filmvisningar och teater. Vår hälsoinriktning innebär att vi har en aktivitetsansvarig person som erbjuder gymnastik, träning och aktiviteter för kropp och själ.

Höjdpunkter
- Ligger centralt
- Vacker trädgård
- Kultur- och hälsoinriktning
- Aktivitetsansvarig
- Utbildningsboende, samarbetar med vårdskolor och universitet

 

Inriktning/Profil

Kultur

Organisationsform

Kommunal

Boendet

Lägenheten möblerar du själv efter eget önskemål. Varje lägenhet består av ett rum med ett mindre kylskåp samt badrum med egen tvättmaskin.

Gemensamma utrymmen
Utöver detta har du gemensamt vardagsrum och matsal, där du kan umgås eller hitta en egen hörna för att läsa, lyssna på musik eller titta på TV. Kaffe finns alltid framdukat. Du avgör var du vill äta och beslutar naturligtvis hur dina sovvanor ska se ut. Vill du bjuda dina grannar och närstående på fest så ordnar vi detta i matsalen. Önskar ni fest privat så finns ett större utrymme på nedre plan.

Färg och utformning av lägenheter och gemensamma utrymmen är framtagna utefter den senaste demensforskningen.

Vi har även en automatiserad dusch som förenklar för dig som behöver stöd vid duschning.

Lediga platser

 • Demens - Permanent
 • Omvårdnad - Permanent

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

76

Avdelningar

Två avdelningar med omvårdnadsinriktning och sex avdelningar för personer med demensdiagnos

Lägenheterna

 • 28-34 kvadratmeter
 • Allrum
 • Badrum
 • Kylskåp
 • Larm
 • Höj- och sänkbar säng

På boendet

 • Gemensamt kök, matsal och vardagsrum
 • Tillgång till automatiserad dusch
 • Träningsredaskap som t.ex. motionscyklar, dragredskap och parcykel.

Hyra

7 800 - 8 700 kr/mån

Aktiviteter

Du väljer själv vilka aktiviteter du vill delta i eller göra själv samt om du vill bjuda med din närstående. Tillsammans med din kontaktman kan du få stöd i planering av aktiviteter. Information om dessa visas på bildskärm i entrén och på anslagstavla i den egna matsalen.

Inriktning kultur
Brobackens kulturinriktning innebär att byggnaden ligger i anslutning till biblioteket och Kulturhuset. Du kan låna böcker, delta vid kulturluncher, besöka filmvisningar och teater. Vår hälsoinriktning innebär att vi har en aktivitetsansvarig person som erbjuder olika aktiviteter, gymnastik och träning.

Utevistelser
Regelbundna utevistelser är en viktig del av Brobackens verksamhet. I området finns många promenadvägar att välja på. Närhet till kommunikationer finns.

Exempel på andra aktiviteter
Vi brukar även lyssna på musik, titta på bilder från dina intresseområden, promenader, pyssla, handarbeta, dans, gymnastik eller andra rörelseövningar, bingo eller andra spel, frågesport, trädgårdsarbete och filmvisning.


Mat & Dryck

Vårt måltidskoncept
Vi serverar goda måltider utifrån ett tydligt måltidskoncept, där ekologisk mat tillagad av vårt egna tillagningskök Himmel & Pannkaka sätts i fokus. Måltiderna ska ha stor betydelse för din livskvalitet, inte bara genom att ge energi och näring. De ska vara en positiv händelse i vardagen, en höjdpunkt att se fram emot som bidrar till glädje, gemenskap och meningsfullhet. Du väljer själv om du vill ha sällskap eller äta ensam.

Trevlig dukning
Borden ska vara trevligt dukade, vilket är viktigt för trivsel och matlust. Dukningen anpassas om det är vardag, helg eller högtid. Vi försöker också dekorera borden med blommor efter aktuell årstid. Högtider firar vi med traditionella maträtter och dekorationer.

Om du önskar ett glas vin eller en öl till maten serverar vi självklart det.


Var lagas maten?

I vårt egna tillagningskök Himmel & Pannkaka

Vård & Omsorg

Salutogent förhållningssätt
Vi arbetar utifrån ett salutogent förhållningssätt, vilket innebär att vi möter dig med fokus på dina förmågor, möjligheter och styrkor. All vår personal har utbildning i personcentrerad vård, vilket innebär att vi utgår från dina behov.

Omvårdnadsteam
Vi arbetar i omvårdnadsteam där alla yrkesprofessioner ingår, som t.ex. läkare, sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast och undersköterskor för att du ska få den bästa möjliga omvårdnaden. Varje kund har också en egen kontaktman, som är länken mellan dig och övrig personal.

Utbildningsäldreboende
Brobacken är ett utbildningsäldreboende, vilket innebär att vi samarbetar med vårdhögskolor och universitet för ett kontinuerligt erfarenhetsutbyte.


Omsorg

Omvårdnadspersonal finns tillgängliga dygnet runt. All personal har adekvat utbildning. Du får det stöd och den hjälp du behöver i din omvårdnad. I detta ingår även mat, hjälp med tvätt och städning.

Vård

Vi har tillgång till sjuksköterskor dygnets alla timmar. Läkare besöker oss en gång i veckan, men kan även kallas in vid behov.

Rehabilitering
Vi har egen arbetsterapeut och tillgång till sjukgymnast. En aktivitetsansvarig person erbjuder gymnastik, träning och aktiviteter som är stimulerande för kropp och själ.

Tilläggstjänster

Du har tillgång till frisör och fotvårdsspecialist. 

Personal

Våra medarbetare har stor kunskap och erfarenhet. Vi finns tillgängliga för dig dygnet runt, om du behöver och önskar. Du ska känna dig nöjd och trygg med att bo hos oss.


Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

God kvalitet
Vår definition av god kvalitet är att tillgodose dina behov och att infria dina förväntningar utifrån uppdrag, tillgängliga resurser och rättssäkerhet.

Du ska uppleva ett professionellt bemötande, god tillgänglighet och ges möjlighet till delaktighet.

Vårt kvalitetsarbete baseras på Socialstyrelsens styrdokument för kvalitet. Väsby Stöd och Omsorg har ett ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete, för att du ska få den bästa möjliga omvårdnaden.

Kvalitetsråd och kvalitetsrevisorer
Vi har ett kvalitetsråd och ett antal kvalitetsrevisorer. Dessa revisorer genomför kontroller ute i verksamheten och rapporterar regelbundet resultatet till vårt kvalitetsråd.

Vår kvalitetsuppföljning består också av Socialstyrelsens årliga enkätundersökning Äldreguiden. Här kan du och/eller dina närstående tycka till om den service och omvårdnad som erbjuds på Brobacken.

Synpunkter och klagomål
Vi välkomnar närståendes synpunkter och eventuella klagomål och använder dem till någonting positivt, som vi behöver utveckla och förbättra. Genom att bjuda in till närståendeträffar finns möjlighet att ytterligare fånga upp önskemål och synpunkter.

Certifieringar

Miljöcerifierade enligt ISO 14001

Kontakt

Hemsida

Besök hemsida

Kontaktperson

Enhetschefer:
Nayereh Nowbakht, 08-590 972 87
Jessica Augustsson, 08-590 977 24
Jocelyne Johansson, 08-590 97638

Gatuadress

Industrivägen 16

Postnummer

194 77

Postort

Upplands Väsby

Vill du bo här?

Du är varmt välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att flytta till Brobacken eller har några frågor.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Translate

Tyck till