Byggnaden är från 1872.
Vacker natur omger boendet.
Mycket av interiören är bevarat sedan 1872.

Edsby slott

Runsavägen 1 A, Upplands Väsby Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Välkomnande boende i vacker slottsmiljö
Edsby Slott är ett äldreboende i naturskönt läge i utkanten av Upplands Väsby kommun med utsikt mot Edssjön och ett stenkast från Mälaren. Vi omgärdas av ängar och bokskog.

Vi vänder oss till dig med demenssjukdom eller med fysiskt omvårdnadsbehov. Det vackra slottet med sin historiska charm är högt beläget, mjukt omringat av en fantastisk bokskog och med härlig utsikt ner mot Edsjön. Flygelbyggnaden är uppförd i ett plan och här är det lätt att komma ut och njuta av vår fina natur.

Måltider och aktiviteter
Maten är en viktig del av vår livskvalitet och vi anser att det ska vara en trevlig stund vid matbordet tillsammans med övriga gäster. Vi bjuder på hemlagade måltider. Dessa lagas på plats av våra erfarna kockar. Det är också viktigt med aktivitet och stimulans för att känna meningsfullhet. För detta ändamål finns vår Slottsvärdinna som arbetar enbart med aktiviteter och stimulans. Det sker både i grupp och enskilt.


Organisation

Vardaga

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Du kan välja oss även om du bor i:

Stockholms kommun, Solna kommun, Lidingö kommun, Danderyds kommun, Sollentuna kommun, Täby kommun, Huddinge kommun

Boendet

Edsby Slott har varit ett demensboende i fyra decennier. Slottet renoverades 2015. Slottsflygeln är byggd 2008 och här bor du som har ett omvårdnadsbehov och/eller annan funktionsnedsättning. Gemensamma ytor med tillgång till kök finns i de båda husen. Kristallkronorna och den gammeldags möbleringen hjälper till att skapa en hemtrevlig atmosfär i slottet.

Slottsflygeln består av fyra avdelningar som alla har ett eget kök där man kan baka och laga enklare rätter. Varje avdelning har även ett eget vardagsrum och egen matsal.

Båda husen har uteplatser som används flitigt redan från tidig vår då det går att finna en hörna där man kan fånga vårsolens strålar. Här finns också vår egen kryddträdgård samt vår vackra slottspark runt husknuten.

I flygeln är alla lägenheter belägna på markplan, vilket gör det mycket lätt att ta sig ut i naturen. Lägenheterna har stora fönster med utsikt mot slottsparken eller mot skogen. Det finns även ett trinettkök med två spisplattor, där du själv kan koka kaffe eller te. Det finns TV- och telefonuttag. På Edsby Slott ser alla rum olika ut.

Kommunikation och service
Lättast når du oss med bil, parkering finns tillgänglig utanför boendet utan kostnad. Pendeltåg till Upplands Väsby station. Buss 532 mot Runsa hållplats Runsavägen.

 Vi samarbetar med fotvårdsterapeut, frisör, tandläkare och massör. De kommer till oss regelbundet och erbjuder sina tjänster mot faktura. Till närmaste butik/matvaror är det ca 1,5 km mot Upplands Väsby station.


Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

50

Aktiviteter

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad
Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Vi har återkommande aktiviteter i verksamheten som bingo, gymnastik, högläsning och utevistelse. Vår slottsvärdinna, som är aktivitetsansvarig, planerar tillsammans med de boende vilka aktiviteter som ska genomföras. Vi har också extern underhållning som kommer och sjunger och spelar för oss. Vi har samarbete med Eds Kyrka som har andakt varje månad. Några i personalen är utbildade i Taktil massage och utövar det som omvårdnadsåtgärd.

Då vi har underbar natur i anslutning till boendet är det mycket utevistelse, framförallt sommarhalvåret. Slottsvärdinnan ordnar med utflykter enligt önskemål från de boende.

Varje vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Ung Omsorg
Vi har också besök av Ung Omsorg. Det är ungdomar som kommer till boendet på helger och lov för att umgås med de äldre och sätta extra guldkant på tillvaron.

Se filmen om hur Ung Omsorg skapar meningsfulla möten mellan generationer på Vardagas äldreboenden

Närstående och anhöriga
Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.

Mat & Dryck

Mat är en av livets höjdpunkter

Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Det går att välja mellan två olika alternativ till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Vi har egna kockar som lagar maten i vårt tillagningskök. Maten lagas från grunden av fina råvaror. Det finns möjlighet som gäst att påverka matsedeln genom önskemål och att delta i måltidsråd.
 

Vård & Omsorg

Den goda dagen
Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen, ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.
Läs mer om den goda dagen

Kontaktman
När du flyttar in hos oss får du en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.


Personal

På Edsby slott finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå.

Ansvarig på boendet är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten.

Kompetensutveckling

Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

Språk

Svenska

Kollektivavtal information

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

Verksamhetschef: 08-590 01 392 Platsakuten: 0200-81 02 01

Kontaktperson

Erika Leander, verksamhetschef

Gatuadress

Runsavägen 1 A

Postnummer

194 91

Postort

Upplands Väsby

Vill du bo här?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det även behövas ett biståndsbeslut från kommunen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

Verksamhetschef: 08-590 01 392 Platsakuten: 0200-81 02 01

Translate

Tyck till