Hedvigsgården

Hedvigsgården

Hasselgatan 80 A-E, Upplands Väsby Karta

Typ av plats
Demens
Omvårdnad
Besök hemsida
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Hedvigsgården ligger i utkanten av en skogsdunge, där du hittar Sinnenas stig som är speciellt anpassad och lättillgänglig att promenera på. Där finns flera trädarter, som speciellt växer i mellersta och södra Sverige. Det finns bänkar att sätta sig att vila på och njuta av naturen. Hedvigsgården har fem paviljonger med åtta lägenheter i varje och alla har en egen trädgård som förbinds med varandra genom en trevlig promenadstig. I trädgårdarna har du möjlighet att få odla bär och grönsaker.

Två paviljonger för finsktalande
På två av våra paviljonger erbjuder vi vård och omsorg för dig som är finsktalande. Vi har finsktalande personal som hjälper dig utifrån dina behov. Vi erbjuder aktiviteter på finska och har också en bastu där du kan koppla av.

Välkomnar djur
Djur är också ett vanligt inslag hos oss. Vi blir besökta av terapihundar och små ponnyhästar. Ibland tar personalen med sig egen hund under kontrollerade former, som kan vara till glädje för många.

Inflytande, trygghet och gemenskap
Vi möter våra kunder med fokus på deras förmågor, möjligheter och styrkor. Boendemiljön inbjuder till inflytande, trygghet och gemenskap. Vi finns tillgängliga för dig dygnet runt, om du så önskar. Vi erbjuder dagliga aktiviteter för kropp och själ.

Silviahemscertifiering
Våren 2022 blev vi Silviahemscertifierade vilket innebär att alla medarbetare har fått en grundutbildning i demenskunskap. Chefer har utbildats  i teamarbete och minst två medarbetare per avdelning har fått reflektionsledarutbildning.

Höjdpunkter
- Sinnenas stig
- Två paviljonger som vänder sig till finsktalande
- Djur är välkomna
- Närhet till kommunikationer
- Silviahemscertifierat äldreboende

Organisationsform
Kommunal

Boendet

Allmän beskrivning

Ditt boende
Hedvigsgården ligger i markplan och det är lätt att ta sig ut i närområdet om man så önskar. Lägenheten möblerar du själv efter eget önskemål. I varje lägenhet finns ett pentry, allrum och badrum med dusch. Det finns uttag för TV och tillgång till trygghetslarm.

Gemensamma utrymmen
Utöver detta har du gemensamt vardagsrum och matsal, där du kan umgås eller hitta en egen hörna för att läsa, lyssna på musik eller titta på TV. Kaffe finns alltid framdukat. Du avgör själv var du vill äta och beslutar naturligtvis hur dina sovvanor ska se ut.

Färg och utformning av lägenheter och gemensamma utrymmen är framtagna utefter senaste demensforskningen.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
40
Avdelningar
Fem paviljonger där två av paviljongerna vänder sig till dig som pratar finska.
Lägenheterna
Cirka 32 kvadratmeter
Stort funktionellt badrum
Trinettkök
Höj- och sänkbar säng
Larm
Uttag för TV
Taklyft
På boendet
Gemensamt kök och allrum på varje paviljong
Aktivitetsrum
Bastu
Flera gröna trädgårdar
Sinnenas skog
Hyra
5700 - 6200 kr/mån

Aktiviteter

Du väljer själv vilka aktiviteter du vill delta i eller om du vill bjuda din närstående att delta i dessa. Tillsammans med din kontaktman kan du få stöd i planering av aktiviteter.

Utevistelser
Regelbundna utevistelser är en viktig del av Hedvigsgårdens verksamhet, då våra trädgårdar är lättillgängliga. I området finns också många promenadvägar att välja på. Närhet till kommunikationer finns för dig som vill göra en utflykt med din kontaktperson eller närstående.

Exempel på andra aktiviteter
Vi brukar anordna enklare massage, frågesport, spela spel, sittgymnastik, filmvisning, bastubad, besök av trubadur, andakter, helgfirande, berättarstunder och sångstunder.

 

Mat & Dryck

Vårt måltidskoncept
Vi serverar goda måltider utifrån ett tydligt måltidskoncept, där ekologisk mat tillagad av vårt egna tillagningskök Himmel & Pannkaka sätts i fokus. Måltiderna på enheten ska ha stor betydelse för din livskvalitet, inte bara genom att ge energi och näring. De ska vara ett positiv händelse i vardagen, en höjdpunkt att se fram emot som bidrar till glädje, gemenskap och meningsfullhet. Du väljer själv om du vill ha sällskap eller äta ensam.

 

Här kan du läsa mer om Restaurang Himmel och Pannkaka.

Trevlig dukning
Borden ska vara trevligt dukade, vilket är viktigt för trivsel och matlust. Dukningen anpassas om det är vardag, helg eller högtid. Vi försöker också dekorera borden med blommor efter aktuell årstid. Högtider firar vi med traditionella maträtter och dekorationer.

Till maten får du den dryck du önskar, som vatten, måltidsdryck eller öl. Om du skulle önska ett glas vin kan vi även ordna detta. 

Var lagas maten?
I vårt egna tillagningskök Himmel & Pannkaka

Vård & Omsorg

Salutogent förhållningssätt
Vi arbetar utifrån ett salutogent förhållningssätt, vilket innebär att vi möter dig med fokus på dina förmågor, möjligheter och styrkor. All vår personal har utbildning i personcentrerad vård, vilket innebär att vi utgår från dina behov.

Omvårdnadsteam
Vi arbetar i omvårdnadsteam där alla yrkesprofessioner ingår, som t.ex. läkare, sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast och undersköterskor för att du ska få den bästa möjliga omvårdnaden. Varje kund har en egen kontaktman, som är länken mellan dig och övrig personal.

 

Omsorg

All personal är utbildade undersköterskor. Vi har personal som är specialutbildade inom demenssjukdom.

Rehabilitering
Vi har tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut. 

Tilläggstjänster

Frisör och fotvård.

Kvalitet

God kvalitet
Vår definition av god kvalitet är att tillgodose dina behov och att infria dina förväntningar utifrån uppdrag, tillgängliga resurser och rättssäkerhet.

Du ska uppleva ett professionellt bemötande, god tillgänglighet och ges möjlighet till delaktighet.

Vårt kvalitetsarbete baseras på Socialstyrelsens styrdokument för kvalitet. Väsby Stöd och Omsorg har ett ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete, för att du ska få den bästa möjliga omvårdnaden.

Kvalitetsråd och kvalitetsrevisorer
Vi har ett kvalitetsråd och ett antal kvalitetsrevisorer. Dessa revisorer genomför kontroller ute i verksamheten och rapporterar regelbundet resultatet till vårt kvalitetsråd.

Vår kvalitetsuppföljning består också av Socialstyrelsens årliga enkätundersökning Äldreguiden. Här kan du och/eller dina närstående tycka till om den service och omvårdnad som erbjuds på Brobacken.

Synpunkter och klagomål
Vi välkomnar närståendes synpunkter och eventuella klagomål och använder dem till någonting positivt, som vi behöver utveckla och förbättra. Genom att bjuda in till närståendeträffar finns möjlighet att ytterligare fånga upp önskemål och synpunkter.

Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Hemsida
Kontaktperson
Enhetschefer:
Anna-Lena Bergenstråhle
08-590 977 89

Charlotta Johansson
08-590 976 37
Gatuadress
Hasselgatan 80 A-E
Postnummer
194 37
Postort
Upplands Väsby

Hitta hit

Vägbeskrivning

Hedvigsgården

Upplands Väsby kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.