Nyckelharpan - ett av stiftelsen Stockholms Sjukhems äldreboenden

Nyckelharpan - ett av stiftelsen Stockholms Sjukhems äldreboenden

Drabantvägen 3-5, Upplands Väsby Karta

Typ av plats
Demens
Omvårdnad
Besök hemsida
Ledigt att hyra
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Tryggt och centralt äldreboende i Upplands Väsby
Nu kan du ställa dig i kö till Nyckelharpan som precis öppnats! Boendet drivs av en stiftelse utan vinstsyfte. Här bor du i ett nytt svanenmärkt hus på centralt läge med ljusa och välplanerade lokaler med inriktning omvårdnad samt demens.

Vi har vår egen läkare för trygg och säker vård. Hos oss serveras du mat från vårt White Guide Senior-nominerade kök och erbjuds aktiviteter kopplade till kultur. Vi samverkar med förskolan i huset med gemensamma aktiviteter. Du är välkommen att kontakta oss vid frågor eller för att boka en lägenhet.

 

Se filmen för att få veta mer om vad som gör vår äldreomsorg så bra.

Höjdpunkter
Nyckelharpan har inriktning kultur, inte minst musik. Vi bjuder in till aktiviteter dagligen beroende på våra boendes önskemål. Det finns aktiviteter för alla sinnen men vi ser att musik kommer att vara ett stort inslag i vår verksamhet.På Stockholms Sjukhems äldreboenden planeras och genomför aktiviteter, många av dem med koppling till kultur. Som exempel kommer vi på Nyckelharpan att bjuda in till konserter samt traditionsenliga firanden tillsammans.

För oss är kultur en viktig del av livet. Vi uppmuntrar dig att vara med och fira midsommar, kräftskiva, nobelfest, jul och påsk. Vi ser alla möjligheter att fira för att förgylla vardagen.

Förskolan och dess barn kommer att bli ett naturligt inslag i vår verksamhet genom gemensamma planerade aktiviteter. Forskning visar att äldre, inte minst personer med demens, som umgås med barn får tillbaka färdigheter som gått förlorade. Vi ser att mötet mellan barn och äldre kommer att berika livet.Maten tillagas av Stockholms Sjukhems eget kök. Kostchefen är nominerad till Årets Seniorkock och maten till Årets seniormåltid av White Guide Senior. Maten planeras i samråd med vår dietist och kostchef och är anpassad näringsmässigt för äldre och deras behov.

Organisationsform
Idéburen verksamhet
Driftsform
Egen regi
Hjälp
Du kan välja oss även om du bor i:
Stockholms kommun
Hägersten Älvsjö
Hässelby Vällingby
Farsta
Enskede Årsta Vantör
Bromma
Kungsholmen
Södermalm
Skärholmen
Skarpnäck

Boendet

Allmän beskrivning

Hos oss bor du i en välplanerad lägenhet med eget badrum med tvättmaskin. Lägenheten har kokvrå med pentry. Du möblerar din egen lägenhet själv för att skapa en trygg hemmiljö enligt dina önskemål. Lägenheten är utrustad med en smart-tv anpassad för äldre. Den är enkel att använda och du kan också hitta aktivitetsschema, meny och övrig information om boendet.Din lägenhet tillhör en enhet med ytterligare nio lägenheter. Ni delar på ett gemensamt matrum, vardagsrum och balkong. På enheten finns fina avskilda ytor med pergola för trivsamma stunder.

Högst upp i huset finns gemenskapsutrymmen med access till takterrass med pergola och sittgrupper. Ett av rummen är en dansbana med sol året runt. Här bjuder vi in till aktiviteter och samvaro. Det finns även en salong med scen där vi regelbundet anordnar kulturaktiviteter. Hit bjuder du med fördel dina närstående på en kaffestund.

Lediga platser
Demens - Permanent
Omvårdnad - Permanent
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
80
Avdelningar
8 boendeenheter
Lägenheterna
Pentry med spis, kyl och frys
Badrum med wc, dusch och kombinerad tvättmaskin och torktumlare.
På boendet
Varje lägenhetsgrupp har gemensamma utrymmen som vardagsrum, kök och matsal.

Aktiviteter

Samarbete med förskola
Nyckelharpan har en plan för att samarbeta med förskolan i samma hus. Huset, kallat generationhuset Vågen, har i bottenplan förskola för 80 barn.

Personal

Hos oss arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, fysio- och arbetsterapeut. Vår dietist kommer regelbundet till oss. Vi har Stockholms Sjukhems egen läkare för kontinuitet och trygghet.

Vi arbetar enligt Stockholms Sjukhems koncept som baseras på individcentrerad omvårdnad med stort fokus på etik och våra värdeord; engagemang, kunskap och omtanke (EKO).

Stockholms Sjukhem har ett etikråd och Nyckelharpan tar naturligtvis del av den kunskapen. Bland annat genom etikronder och utbildning av alla medarbetare i etik.

Språk
Svenska

Kontakt

Hemsida
Gatuadress
Drabantvägen 3-5
Postnummer
194 70
Postort
Upplands Väsby
Vill du bli kund hos oss?

För att flytta in i ett vård- och omsorgsboende behöver du ett så kallat biståndsbeslut. Läs mer här.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Nyckelharpan - ett av stiftelsen Stockholms Sjukhems äldreboenden

Upplands Väsby kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.