Attendo Fortuna-Onnela

Stenbrohultsvägen 6, Uppsala Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Modernt och naturnära äldreboende
Attendo Fortuna-Onnela är ett litet äldreboende med 40 platser för äldre med demensdiagnos eller större omvårdnadsbehov, beläget i Sävja i Uppsala. Vi har även två finskspråkiga avdelningar där vi tar till vara på den finska kulturen, traditionerna, maten och språket.

Livsstilsboende utevistelse & trädgård
Boendet drivs utifrån konceptet utevistelse & trädgård, vilket innebär att du erbjuds en vacker och stimulerande utemiljö där du kan ägna dig åt trädgårdssysslor, träna i utegymmet eller bara njuta av en promenad i området eller en fika i trädgården. Aktiviteter som läs- och sångstunder flyttas ut i växthus eller lusthus. Vi grillar året om och eldkorgarna lyser upp trädgården i höstmörkret. Även inomhusmiljön präglas av konceptet.

Se filmen om Attendos  livsstilskoncept utevistelse & trädgård

Inriktning/Profil

Trädgård

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

Här finns ljusa, moderna och trivsamma lägenheter fördelade på två våningsplan. Lägenheter är ca 32m² och är anpassade och välplanerade för att skapa förutsättningar för att du ska kunna leva bekvämt och självständigt. Det är ett större rum med kökspentry samt ett stort tillgänglighetsanpassat badrum. Varje lägenhet är även utrustad med en höj- och sänkbar säng men i övrigt möblerar du själv med hur du vill ha det. Det är viktigt för oss att du känner dig som hemma.

Varje plan har gemensamt kök, allrum och balkong som vi använder flitigt.

Vi har en stor och fin trädgård där man bland annat hittar planteringsbäddar, fruktträd och mysiga uteplatser med rum för måltider och samvaro. Vårat lusthus nyttjar vi under året där vi bl.a. fikar eller bara kopplar av i en härlig miljö. Ett utegym finns som lockar till rörelse och under de varmare månaderna har vi ett hönshus som vi tar hand om och plockar fina ägg som hönsen lagt. 

Vi har även två finskspråkiga avdelningar där vi tar till vara på den finska kulturen, traditionen, maten och språket.


Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

40

Aktiviteter

Vårt koncept Utevistelse & Trädgård genomsyrar våra aktiviteter och här är utomhusaktiviteter ett givet inslag i vardagen, alla dagar i veckan.


Mat & Dryck

God Mat-konceptet – mer än bara menyer
 är mer än bara menyer och recept, det är ett helhetsgrepp på hur vi på Attendo jobbar med mat och måltider på våra verksamheter. För oss på Attendo är en god måltid inte bara det som ligger på tallriken. Det handlar om så mycket mer - om rummet och omgivningen där allt från rätt temperatur, färgsättning och möblemang spelar in. Det handlar om mötet i samband med måltiden där möjligheter ska finnas för till exempel social interaktion för de som vill det. Mat och dryck ska också vara aptitlig för ögat och stämningen ska höja lusten att äta hos våra kunder.

Att servera god mat på ett aptitligt sätt i en trevlig miljö är inte svårt för oss – Det är en självklarhet!


Vård & Omsorg

På Attendo Fortuna Onnela arbetar vi som ett team för att ge dig bästa vård och omsorg. En del i detta är att en individuell genomförandeplan upprättas, där dina önskemål och behov beskrivs, så att vi kan ge den vård och omsorg som bäst passar dig.

Personal

På Attendo Fortuna-Onnela lägger vi stort fokus på kompetens, engagemang och omsorg. Hos oss jobbar omsorgspersonal och finns på plats dygnet runt.

Utöver dessa består våra medarbetare av arbetsterapeut, fysioterapeut, sjuksköterskor samt verksamhetschef. Vi har hälsoinspiratörer som arbetar med att erbjuda, inspirera och stimulera till aktiviteter för att de boende ska upprätthålla ett aktivt och meningsfullt liv.

Språk

Svenska, Finska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknad via Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

018-16 20 60

Kontaktperson

Maria Probst

Gatuadress

Stenbrohultsvägen 6

Postnummer

757 58

Postort

Uppsala

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

018-16 20 60

Translate

Tyck till