Attendo Fortuna-Onnela

Stenbrohultsvägen 6, Uppsala Karta

Typ av plats

Demens, Demens korttid, Omvårdnad, Omvårdnad korttid

Om oss

Attendo Fortuna-Onnela är ett litet äldreboende med 40 platser för äldre med demensdiagnos eller större omvårdnadsbehov, beläget i Sävja i Uppsala. Vi arbetar efter konceptet Utevistelse & trädgård. Här är utomhusaktiviteter ett givet inslag i vardagen, alla dagar i veckan. Vi har en stor, fin trädgård där man bland annat hittar planteringsbäddar, fruktträd och mysiga uteplatser med rum för måltider och samvaro. Vi har även två finskspråkiga avdelningar där vi tar till vara på den finska kulturen, traditionerna, maten och språket.

Se filmen om Attendos  livsstilskoncept Utevistelse & Trädgård

Inriktning/Profil

Trädgård

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

Attendo Fortuna-Onnela är ett modernt äldreboende med 40 ljusa och trivsamma lägenheter på två våningsplan. Lägenheterna, som är på ca 32 kvm, har handikappanpassade badrum och pentryn.

Vi har en stor, fin trädgård där man bland annat hittar planteringsbäddar, fruktträd och mysiga uteplatser med rum för måltider och samvaro.


Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

40

Aktiviteter

I våra boenden med Utevistelse & Trädgård som koncept, erbjuds en vacker och stimulerande utemiljö där den som vill kan ägna sig åt trädgårdssysslor, träna i utegymmet eller bara njuta av en promenad i området eller en fika i trädgården. Aktiviteter som läs- och sångstunder flyttas ut i växthus eller lusthus. Vi grillar året om och eldkorgarna lyser upp trädgården i höstmörkret.


Mat & Dryck

Måltiden är en viktig del av dagen som vi gärna gör lite extra trevlig. Vi serverar mat med högt näringsinnehåll, anpassad för de boende. Maten kommer från Familjen Dafgårds men vi tillagar tillbehör som potatis, ris, pasta och grönsaker på plats. Efterrätt serveras dagligen. Till helgen dukar vi extra fint och serverar festligare mat. Måltiden är en lugn och trivsam stund och personal sitter med vid bordet för att stötta. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller hemma hos dig.

Vård & Omsorg

Omsorg

På Attendo Fortuna Onnela arbetar vi som ett team för att ge dig bästa vård och omsorg. En del i detta är att en individuell vårdnadsplan upprättas, där dina önskemål och behov beskrivs, så att vi kan ge den vård och omsorg som bäst passar dig.

Personal

På Attendo Fortuna-Onnela äldreboende i Uppsala har vi engagerade ock kompetenta medarbetare. Våra medarbetare består av omsorgspersonal, sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast samt verksamhetschef.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Språk

Svenska, Finska

Kollektivavtal information

Kollektivavtal är tecknad via Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

018-16 20 60

Kontaktperson

Maria Probst

Gatuadress

Stenbrohultsvägen 6

Postnummer

757 58

Postort

Uppsala

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

018-16 20 60

Translate

Tyck till