Attendo Kapellgärdet Norra

Om oss

Attendo Kapellgärdet Norra är ett nybyggt och modernt äldreboende i Uppsala. Här finns 99 lättmöblerade lägenheter varav sex stycken parlägenheter. Lägenheterna är fördelade på mindre enheter med tillgång till gemensam balkong, kök och vardagsrum.

Här träffas vi för att umgås, dricka kaffe och ha det bra, eller varför inte träffas i sportbaren och följ favoritlaget med något gott att dricka? När vädret tillåter så är vi gärna ute och njuter av vår fina innergård där vi plockar bland bär och doftande blommor. 

Livsstilsboende Sport & Spa
Boendet drivs med konceptet sport och spa, vilket innebär att vi har ett stort fokus på att våra boende ska må bra i både kropp och själ. Vi har en träningslokal för enskilda- och gruppövningar samt en relaxavdelning med bastu och skönhetsvård. Uppe på vår takterrass kan man koppla av och njuta av en fantastisk utsikt.

Välkommen att kontakta oss för mer information.

Organisation
Organisationsform
Företag

Boendet

Allmän beskrivning

Våra ljusa och trivsamma lägenheter är på 31 kvadratmeter och är anpassade samt välplanerade för att skapa förutsättningar för att du ska kunna leva bekvämt och självstädnigt. Lägenheten har ett trinettkök samt ett stort tillgänglighetsanpassat badrum med dusch och toalett. Några av lägenheterna har dessutom tillgång till en egen balkong.

Här kan vi även erbjuda boende till par som tillsammans flyttar till oss, lägenheterna är större och är på 44 kvadratmeter och har två rum, trinettkök, badrum samt tillgång till en egen balkong.

Varje lägenhet är även utrustad med en höj- och sänkbar säng men i övrigt möblerar du själv med hur du vill ha det. Det är viktigt för oss att du känner dig som hemma.

Attendo Nära - Ett sätt att umgås och kommunicera mellan boende och närstående

Lediga platser
Demens - Permanent
Parlägenhet
Omvårdnad - Permanent
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
99

Aktiviteter

I vår träningslokal finns det möjlighet till anpassad träning så väl för individ och gruppträning tillsammans med våran sjukgymnast. Eller åka iväg på en cykeltur med vår personal och upplev Uppsala ifrån cykeln? 

I vår mysiga relaxavdelning har möjlighet att varva ner med ett avkopplande bubbelbad och en varm bastu för återhämtning efter dagens betsyr. Eller varför bara inte njuta av något gott och drick i härligt sällskap i vår fantastiska takterrass med en slående utsikt över centrala Uppsala och Gamla Uppsala.

På Attendo Kapellgärdet Norra utgår all omsorg från dig, dina behov och dina önskemål.

Mat & Dryck

God Mat-konceptet – mer än bara menyer
Attendos God Mat-koncept är mer än bara menyer och recept, det är ett helhetsgrepp på hur vi på Attendo jobbar med mat och måltider på våra verksamheter. För oss på Attendo är en god måltid inte bara det som ligger på tallriken. Det handlar om så mycket mer - om rummet och omgivningen där allt från rätt temperatur, färgsättning och möblemang spelar in. Det handlar om mötet i samband med måltiden där möjligheter ska finnas för till exempel social interaktion för de som vill det. Mat och dryck ska också vara aptitlig för ögat och stämningen ska höja lusten att äta hos våra kunder.

Att servera god mat på ett aptitligt sätt i en trevlig miljö är inte svårt för oss – Det är en självklarhet!

Attendo mat

Vård & Omsorg

Som boende har du rätt att vara delaktig och kunna påverka hur din hjälp och ditt stöd utformas. När du flyttar in hos oss får du en kontaktman i personalgruppen som du alltid kan vända dig till och som du ska känna dig trygg med. Tillsammans med dig upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver ned dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem.

Personal

På Attendo Kapellgärdet Norr lägger vi stort fokus på kompetens, engagemang och omsorg. Hos oss jobbar undersköterskor och vårdbiträden och finns på plats dygnet runt. Utöver dessa består våra medarbetare av verksamhetschef, biträdande verksamhetschef, arbetsterapeut, fysioterapeut samt sjuksköterskor. Vi har en hälsoinspiratör som arbetar med att erbjuda, inspirera och stimulera till aktiviteter för att de boende ska upprätthålla ett aktivt och meningsfullt liv.

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknad via Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. Läs gärna mer om Attendos kvalitetsarbete här.

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Sara Nelsén Verksamhetschef
Gatuadress
Vattholmavägen 12 A
Postnummer
754 19
Postort
Uppsala
Vill du bli kund hos oss?

Om du är intresserad av att veta mer eller flytta hit är du välkommen att kontakta oss, det går bra att både maila och ringa. Vi ser fram emot att höra från dig!

Hitta hit

Vägbeskrivning

Attendo Kapellgärdet Norra

Uppsala kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.