Attendo Råbyvägen

Råbyvägen 59C , Uppsala

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Livsstilsboende med konceptet Sport & Spa
I juni 2018 öppnade vi vårt moderna äldreboende, Attendo Råbyvägen, i stadsdelen Gränby i Uppsala. Attendo Råbyvägen drivas enligt konceptet Sport & Spa, vilket innebär att vi har ett stort fokus på att de boende ska må bra i både kropp och själ. Vi tror att en aktiv och stimulerande vardag har en positiv inverkan på oss alla, oavsett ålder. Verksamheten vänder sig till personer med demenssjukdom och stort omvårdnadsbehov.

Närområde
Attendo Råbyvägen ligger i en vacker omgivning nära promenadvänliga grönområden. Det är lätt att ta sig hit med både bil och allmänna kommunikationer. På gångavstånd ligger Gränby Sportfält som erbjuder ishockey, innebandy, friidrott, konståkning mm. I närområdet finns restaurang, hårfrisör, närbutik och bara några kilometer bort hittar man Gränby Centrum och Gränbystaden med stort utbud av butiker.

Inriktning/Profil

Spa, Sport

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

75

Avdelningar

Fyra våningsplan

Lägenheterna

  • 32 eller 33 kvm
  • pentry
  • Stort eget badrum med kombinerad tvättmaskin och torktumlare
  • Fina trädetaljer på skåpen, en målad fondvägg
  • Tv-uttag
  • Tre lägenheter är för parboende, dvs. de är utformade för att två personer ska kunna bo tillsammans. Dessa är 41 kvm stora.

Aktiviteter

Vi vill skapa dagar som känns meningsfulla utifrån varje persons unika förmåga och önskan. Allas delaktighet i dagsplaneringen är därför viktig. Aktiviteterna varierar och innehåller allt från att följa idrottshändelser, gemensam pubafton med dans, göra egna tvålar och ansiktmasker till provsmakning av choklad och exotiska frukter.

Sport – Träning och gemenskap
I vårt gym erbjuder vi individuella träningsprogram och träning i grupp. Den fina omgivningen lockar även till daglig träning som cykelturer, stavgång och promenader. Vi uppmärksammar sportevenemang, umgås i vår sportbar och ser på matcher med favoritlaget.

SPA – Avkoppling och njutning
I vår SPA-avdelning erbjuder vi bad i bubbelbadkar och avkoppling i vår relaxavdelning. Här njuter vi av varma bad, massage och skönhetsvård i en rofylld miljö.

Mat & Dryck

Måltiderna är en viktigt och stor del i vardagen och vi fokuserar därför på att maten ska vara god och måltidsmiljön inbjudande. Våra måltidsvärdar ser till att varje måltid blir en speciell och trevlig stund.

Förutom frukost, lunch, middag och kvällsmål så serveras kaffe med dopp varje eftermiddag. Oftast är det något hembakat som sprider en ljuvlig doft.

Maten beställs från Dafgård och värms upp på plats. Till det kokas och tillreds tillbehören och det som serveras har hög näringskvalitet. Meny bestäms av måltidsvärden och vi är alltid lyhörda för speciella önskemål kring maten.

Vid högtider och andra speciella dagar förbereds härliga festmåltider som dukas upp på långbord i matsalen.

Var lagas maten?

Dafgård

Personal

På Attendo Råbyvägen finns undersköterskor och vårdbiträden på plats dygnet runt. Utöver dessa består våra medarbetare av verksamhetschef, biträdande verksamhetschef, arbetsterapeut, fysioterapeut samt sjuksköterskor.

Sjuksköterska finns på plats dagtid och övrig tid finns joursköterska tillgänglig.

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. Läs gärna mer om Attendos kvalitetsarbete här.

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0708-655 720

Kontaktperson

Anna Palm, verksamhetschef

Gatuadress

Råbyvägen 59C

Postnummer

754 29

Postort

Uppsala

Vill du bo här?

Är du intresserad av att kommer på en visning ska du kontakta vår biträdande verksamhetschef Elin Uppsäll antingen via mail, elin.uppsall@attendo.se eller telefon,
0721-48 26 75. Har du andra frågor är du välkommen att kontakta oss.

Söker du jobb?

Attendo är ett växande företag och vi söker alltid efter personer som med kompetens, erfarenhet och engagemang kan vara med och utveckla vår verksamhet. Här kan du hitta och söka våra lediga tjänster. 

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0708-655 720

Translate

Tyck till