Vår Spa-avdelning
Vy utifrån
Trädgårdshjärtat
Dagrum
När vi var med i Uppsala tidingen
Anhörigträff med musikunderhållning i trädgården
Midsommardans med Tensta Spelmanslag
Bokcafé
Hembakade semlor
Utflykt till Disagården
Utflykt till stadsparken
Anhörigfika på Plan 1
Boulespel i trädgården

Attendo Topelius

Topeliusgatan 18, Uppsala Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Attendo Topelius är ett modernt livsstilsboende med konceptet Sport & Spa beläget i Nyby, nära Gamla Uppsala. Hos oss genomsyrar hälsobegreppet hela verksamheten och vi har ett stort utbud av stimulerande aktiviteter, både individuellt och i grupp. Varje dag är vår spa-avdelning igång med avkopplande bad samtidigt som träningssalen bjuder in till fysisk aktivitet. Vår hälsoinspiratör och personalen på avdelningarna arbetar dagligen med att planera och driva aktiviteter tillsammans med de boende, för att skapa guldkant och en meningsfull vardag. Hos oss uppmärksammar vi alla högtider.


Se filmen om Attendos livsstilskoncept Sport & Spa

Inriktning/Profil

Spa, Sport

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

Alla lägenheterna har ett stort badrum med dusch och är utrustade med ett trinettkök. Storleken på lägenheterna varierar mellan 30kvm och 33kvm.

På varje avdelning finns stora gemensamma och trivsamma sällskapsytor samt en ljus matsal med öppen spis. På våning två ligger vår träningssal samt spa-avdelningen. Vi har även en biblioteksavdelning på plan 3.

Vår stora och fina trädgård, som vi kallar för trädgårdshjärtat, finns tillgänglig för alla som bor och arbetar här. Där finns även vår  pergola, som bjuder in till trevliga fikastunder och sammankomster.


Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

80

Avdelningar

4

Aktiviteter

Vår hälsoinspiratör och personal arbetar dagligen med att planera och driva aktiviteter tillsammans med de boende. Vi har varje vecka, förutom spabad och träning i gymmet, återkommande aktiviteter såsom bingo, rörelsegymnastik och promenader.

Dessutom åker vi på utflykter, anordnar café med olika teman, har spadagar, pub- och filmkvällar. Då vädret tillåter är vi ute och åker på vår dubbelcykel eller ägnar oss åt att spela boule och andra trädgårdsspel. Vi har även ett rikt kulturprogram med regelbundna musikframträdanden, utställningar, tipspromenader, tillgång till minneslådan och bokkassen från stadsbiblioteket.

Vi har en hälsoinspiratör som arbetar med att erbjuda, inspirera och stimulera till aktiviteter för att de boende ska upprätthålla ett aktivt och meningsfullt liv.


Mat & Dryck

Måltiderna är en viktigt och stor del i vardagen och vi fokuserar därför på att maten ska vara god och måltidsmiljön inbjudande. Våra måltidsvärdar ser till att varje måltid blir en speciell och trevlig stund. Förutom frukost, lunch, middag och kvällsmål så serveras kaffe med dopp varje eftermiddag. Oftast är det något hembakat som sprider en ljuvlig doft.

Maten beställs från Dafgård och värms upp på plats. Till det kokas och tillreds tillbehören och det som serveras har hög näringskvalitet. Meny bestäms av måltidsvärden och vi är alltid lyhörda för speciella önskemål kring maten. Vid högtider och andra speciella dagar att uppmärksamma förbereds härliga festmåltider som dukas upp på långbord i matsalen.

Vård & Omsorg

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad. Tillsammans med kontaktpersonen upprättar du en genomförandeplan, den kan ses som en överenskommelse om hur du önskar att din vård och omsorg ska utföras. 

Omsorg

På Attendo Topelius lägger vi stort fokus på kompetens, engagemang och omsorg.

Vård

Varje avdelning har en egen sjuksköterska som ansvarar för den medicinska vården. Två gånger i veckan kommer läkare från Ekebyhälsan och sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgängliga alla vardagar. 

Personal

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Kollektivavtal information

Kollektivavtal är tecknad via Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

018-19 27 00

Kontaktperson

Sara Jansson

Gatuadress

Topeliusgatan 18

Postnummer

754 41

Postort

Uppsala

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

018-19 27 00

Translate

Tyck till