Ebbagården

Om oss

Ebbagården – Demensboendet där det känns som hemma
När minnet sviker, orden försvinner och omgivningen verkar främmande – då behöver man hjälp att leva i nuet, att få njuta av goda sinnesintryck, av mjuka röster och varma händer.

Här får de boende god omvårdnad. Alla som bor på Ebbagården har dessutom en egen kontaktperson. Här finns personal tillgänglig dygnet runt. Vi är måna om att alla boende ska känna sig trygga och sedda. Medarbetarna har nära kontakt med boende, deras anhöriga och vänner. Vi vet att ett värdigt och vänligt bemötande är avgörande i arbetet med människor som drabbas av demenssjukdom. Se gärna filmen om oss här.

Organisationsform
Idéburen verksamhet

Boendet

Allmän beskrivning

På Kungsängsgatan 46, mitt i centrala Uppsala men ändå avskilt och med närhet till riklig grönska, ligger Ebbagården.

Vi har plats för 33 boende i egna rum med dusch och wc. I varje rum finns också TV- och telefonuttag. Rummen är utrustade med säng. Den boende ansvarar tillsammans med anhöriga för övrig möblering.

På varje våning finns gemensamma utrymmen i form av matsal och vardagsrum. I huset finns också lokaler för gruppaktiviteter t ex sittgymnastik och skapande verksamhet.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
33

Aktiviteter

Rikt utbud av aktiviteter
På Ebbagården bedriver vi ett personcentrerat arbetssätt. Genom ett rikt utbud av aktiviteter vill vi ge våra boende en meningsfull vardag. Guldkantade dagar och stunder tycker vi om. Traditioner och högtider tar vi vara på och firar på olika sätt.

Exempel på aktiviteter är utevistelse, gymnastik, litteratursamtal, filmvisning, andakter, att sjunga och avnjuta musik.

Aktivitets-dosett
Som ett komplement till veckoschemat har varje boende på Ebbagården en individuell ”Aktivitets-dosett”, dvs ett schema med de aktiviteter som möter den boendes intressen och möjligheter att delta. Dosetten anpassas kontinuerligt efter den enskildes behov och hälsotillstånd. 

Mat & Dryck

Måltiderna är viktiga på Ebbagården. Att få äta tillsammans ska vara höjdpunkter, i vardagen och vid högtider. Vi arbetar därför aktivt med att utveckla måltiderna, både vad gäller kosten och miljön. 

Var lagas maten?
Maten lagas i vårt Ebbakök med noga utvalda råvaror.

Vård & Omsorg

Samariterhemmet har en särskild kompetens och erfarenhet av funktionshinder relaterade till demensdiagnoser. Vårt mål är att arbeta personcentrerat för att uppnå högsta möjliga livskvalitet, genom att bibehålla den sjukes personlighet, trots sviktande funktioner. Att vi är Silviacertifierade innebär att alla medarbetare har en grundkunskap i demensvård och att vi ständigt arbetar med kompetensutveckling.

Silviacertifierad verksamhet
All vår verksamhet inom vård och omsorg är silviacertifierad. Det innebär att alla medarbetare har en grundkunskap i demensvård och att vi ständigt arbetar med kompetensutveckling. Att vara Silviacertifierad innebär att verksamheten vilar på fyra grundpelare:
- personcentrerad vård/symtomkontroll
- anhörigstöd, teamarbete
- kommunikation & relation.
 

Anhörig och behov av samtal
För oss är det viktigt att du som anhörig känner dig trygg. Hos oss kan du få samtala med en diakon. Du är också välkommen att kontakta vår Samtalsmottagning för Äldre som erbjuder kostnadsfria samtal med legitimerade psykoterapeuter. Just nu sker alla samtal via telefon. 

Personal

Vi har en fantastisk personal med stort hjärta och engagemang som varje dag arbetar för att bli ännu bättre på att möta våra boendes behov.

Kompetensutveckling

Kvalité är viktigt för oss. Vi sträcker oss alltid efter att bli ännu bättre på det vi gör. Därför arbetar vi med ständig kompetensutveckling.

Språk
Svenska

Kvalitet

Mycket väl godkänt
För oss är kvalitet centralt. Det var därför med stor glädje vi kunde sammanställa den senaste kundenkäten som gav Ebbagården betyget Mycket väl godkänd. 

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Lisa Gustafsson/Mehari Semere, receptionen, samordnare, 018 56 40 50
Gatuadress
Kungsängsgatan 46
Postnummer
753 22
Postort
Uppsala
Vill du bli kund hos oss?

För att komma till Ebbagården behövs ett biståndsbeslut från din handläggare i din kommun. Kontakta Seniorguide Uppsala för information om biståndsbeslut med mera, 018-727 65 00, måndag–fredag klockan 9.00–12.00, 13.00–16.00 eller maila till seniorguide@uppsala.se.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Ebbagården

Uppsala kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.