Ersta Juliahemmet

Göte Turessons väg 17, Uppsala Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Välkommen till Juliahemmet!
Juliahemmet är ett modernt och tryggt äldreboende där uteaktiviteter, djur och natur är en del av vardagen, året om. Juliahemmet ligger i anslutning till nya Ultuna trädgårdsstad och i närområdet finns förutom bostäder förskola och skola.

Så får du plats på Juliahemmet
Du behöver ett biståndsbeslut från kommunen. Om du inte redan har ett sådant beslut måste du först kontakta din kommun. Därefter kan du välja Juliahemmet som det boende du önskar.

Kontakta Seniorguide Uppsala för information om biståndsbeslut med mera, 018-727 65 00, måndag–fredag klockan 9.00–12.00, 13.00–16.00 eller seniorguide@uppsala.se

Om Ersta diakoni
Ersta diakoni har bedrivit vård och omsorg sedan 1851 och är Sveriges största aktör utan vinstsyfte inom vård och omsorg. Verksamheten vilar på kristen grund och vår värdegrund ”Se människan” genomsyrar alla våra verksamheter. Vår filosofi inom äldreomsorgen är att skapa förutsättningar att ge stöd till varje människa att fortsätta bestämma över sitt liv och vara den man är.

Våra moderna boenden präglas av hemkänsla, trygghet och en meningsfull vardag. Vi använder vetenskapligt beprövade metoder och arbetssätt som vi anpassar individuellt efter dina behov. Exempel är taktil stimulering, vårdarsång och reminiscens.

Organisation

Ersta diakoni

Organisationsform

Ideell organisation

Driftsform

Egen regi

Boendet

Boendet rymmer 69 fina och funktionella lägenheter, fördelat på fyra våningsplan. Det finns olika sociala ytor, bland annat en stor samlingssal i bottenplan, terrasser/balkonger på varje plan och en vacker trädgård. I trädgården finns ett stort växthus.

I alla lägenheter finns höj- och sänkbara sängar, men i övrigt möblerar du din lägenhet med egna möbler och personliga ägodelar.

Du får ta med ditt husdjur när du flyttar till oss.


Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

69

Avdelningar

4 våningar

Mat & Dryck

Vi tar hänsyn till att näringsbehov, aptit och förmåga varierar från person till person. Genom att servera det du behöver, vill ha och vid de tidpunkter som du faktiskt är hungrig, minimeras risken för undernäring och den bästa måltiden skapas. Läs mer om vårt måltidskoncept här.

Vi är måna om måltiderna och dukar alltid fint. Vi inleder helgen med fredagsmys, serverar extra festlig mat på lördagen - ibland med ett glas vin för den som så önskar - och så vi har söndagskaffe.

Dagens höjdpunkt
På Erstas äldreboenden är måltiden mycket mer än maten som ligger på tallriken. Här berättar Martin Andersson, dietist för Erstas diakonis sociala verksamheter man arbetar för att måltiderna ska bli dagens höjdpunkter för de boende.

Vård & Omsorg

Omsorg

Här har du en kontaktperson och tillsammans skapar ni en genomförandeplan som beskriver på vilket sätt du vill ha stöd och omsorg.

Dina anhörigas delaktighet är en självklarhet. Vi jobbar även aktivt med anhörigstöd, läs mer om det här.

Kvalitet

Ersta diakonis kvalitetssystem
Vi arbetar systematiskt med kvalitetsutveckling enligt Ersta diakonis kvalitetssystem. Vi har ett avvikelsehanteringssystem för att kunna identifiera brister i verksamheten och förbättra.

Kvalitets- och patientsäkerhetsberättelse redovisar årligen verksamhetens resultat. 

Synpunkter och klagomål
Alla synpunkter och klagomål tas på största allvar och det ska vara enkelt att påtala brister för oss. Detta gör du antingen genom att fylla i en blankett eller genom att prata direkt med personalen. Synpunkter och klagomål sammanställs och rapporteras kvartalsvis till Erstas kvalitetssystem.

Så jobbar Ersta äldreomsorg med kundnöjdhet
För oss är det viktigt att de som bor på våra äldreboenden känner sig trygga, får stöd utifrån sina behov och önskemål och ges möjlighet till en meningsfull dag. För att ta reda på vad de som bor hos oss tycker, arbetar vi både med egna, Socialstyrelsens och kommunens kvalitetsmätningar.

Vi har egna kundnöjdhetsmätningar och framförallt tre fokusområden som är extra viktiga för oss: måltidsupplevelsen, aktiviteter och personlig omvårdnad.

Socialstyrelsen genomför årligen en rikstäckande undersökning om vad de äldre tycker om sin äldreomsorg som vi tar del av. Där jämför vi våra resultat med andra äldreboenden i länet och nationellt. 

Kontakt

Organisation

Ersta diakoni

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-714 61 19

Kontaktperson

Erika Norlander Ekberg, verksamhetschef

Gatuadress

Göte Turessons väg 17

Postnummer

756 51

Postort

Uppsala

Vill du bo här?

Juliahemmet är ett särskilt boende som vänder sig till personer med vårdbehov dygnet runt och med ett så kallat biståndsbeslut från kommunen. Om du inte redan har ett sådant beslut måste du först kontakta din kommun. Därefter kan du välja Juliahemmet som det boende du önskar.

Kontakta Seniorguide Uppsala för information om biståndsbeslut med mera.
Telefon: 018-727 65 00, måndag–fredag klockan 9.00–12.00, 13.00–16.00
E-post: seniorguide@uppsala.se

Du som bor i annan kommun
Enligt Socialtjänstlagen har du rätt att flytta till vilken kommun du vill. Du kan vända dig till biståndshandläggare i Uppsala kommun för att lämna in en ansökan. Du kan också ansöka om särskilt boende i din nuvarande hemkommun som i vissa fall kan betala en plats på Juliahemmet.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-714 61 19

Translate

Tyck till