Forenede Care Liljefors torg 4

Om oss

Liljefors torg 4 ligger i stadsdelen Gränby/Salabacke nära centrala Uppsala. Vi har en fin trädgård med boulebana, fruktträd, bärbuskar, växthus, promenadslinga och en mysig eldstad. Här kan du sitta under äppelträden, plocka vinbär, plantera i växthuset eller bara njuta av dofter, färg och form. Från vår takterrass har vi magnifik utsikt över staden. Hos oss sprudlar det av aktiviteter och ofta har vi kulturella teman. Forenede Care Liljefors torg 4 är Uppsalas första Silviacertifierade vård- och omsorgsboende.

Vinnare av kvalitetspris
Vi är stolta och glada att vi vunnit Uppsala kommuns Kvalitetspris 2020. Vårt kvalitetsarbete pågår varje dag genom ständig förbättring och utveckling tillsammans med boende, anhöriga och medarbetare.

Höjdpunkter
- Leva Livet-team
- Trevlig trädgård
- Besök av vårdhund
- Utflyktsbuss
- Uppsalas första Silviacertifierade vård- och omsorgsboende
 

Se gärna filmen om Forenede Cares hemtrevliga äldreboenden.

Organisation
Organisationsform
Företag
Driftsform
Egen regi

Boendet

Allmän beskrivning

Hos oss bor du i egen lägenhet. På varje enhet finns en rymlig balkong i anslutning till matsalen med utsikt över Uppsala slott och domkyrkan. Det finns också en större balkong på husets östra sida, med utgång från vardagsrummen.

Se gärna filmen från Liljefors tog 4.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
70
Avdelningar
8
Lägenheterna
Lägenheterna är ca 32 kvm med pentry, badrum med dusch/toalett samt tvättmaskin och torktumlare
Du möblerar och inreder själv din lägenhet
Säng ingår
Trygghetslarm finns
Telefon finns möjlighet att koppla in mot telefonväxel i huset
TV finns möjlighet att koppla in med digitalbox, basutbud ingår
TV-licens ingår
Trådlös Internet via fiber samt möjlighet att koppla upp dig på fast nätverk
Hemförsäkring tecknas av hyresgäst

Aktiviteter

Leva Livet-koncept
Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Leva Livet-teamet arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje. Att delta i aktiviteter är så klart frivilligt. Närstående får gärna delta vid underhållning, utflykter, fester m.m.

På Forenede Care Liljefors torg 4 sprudlar det av aktiviteter och ofta har vi kulturella teman. Poesiafton, studiecirklar, konserter, pubafton med dans, promenadgrupper, trädgårdsarbete, biokvällar etc.Delta i våra råd
Du har möjlighet att vara med och påverka genom olika rådsmöten så som boenderåd, kostråd och aktivitetsråd. Dina anhöriga bjuds in till anhörigträffar regelbundet och är också välkomna att delta i anhörigråd.

Vårdhund
Hos oss arbetar en vårdhundsförare med vårdhundar två dagar per vecka. Kontakt med vårdhund ger ökad motivation för de boende att träna aktiviteter i det dagliga livet. Personalens arbete blir effektivare när hundens medverkan gör träningen mer stimulerande. Samvaro med vårdhund ökar välbefinnandet för många.

Mat & Dryck

Dagens bästa stund
Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många - dofter, smaker och gemenskap. Vi serverar svensk husmanskost och bjuder även på smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi lite extra med mat & dryck. Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras och ofta bakas det till kaffet. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar.

Vi färdigställer maten som kommer från Dafgårds och kokar potatis, pasta, ris, grönsaker samt gör sallad, tillbehör och efterrätt. Du som behöver specialkost får givetvis det.

Var lagas maten?
Dafgårds

Vård & Omsorg

Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.

Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Personal

Personalteamet består av:
- omvårdnadspersonal, som finns tillgänglig dygnet runt
- serviceteam
- gruppledare
- Leva Livet-inspiratörer
- Silviasystrar
- arbetsterapeut
- fysioterapeut
- sjuksköterskor
- biträdande verksamhetschef
- verksamhetschef
- vaktmästare

Sjuksköterska och läkare
Kvällar/helger/nätter finns tillgång till joursjuksköterskor samt jourläkare. Joursjuksköterskorna ingår i Forenede Care organisation.

Patientansvarig läkare besöker oss regelbundet, minst en gång per vecka.


Silviasystrar
Här arbetar flera Silviasystrar (undersköterskor med högskoleutbildning, som ger specialkompetens i demensvård). En av dessa Silviasystrar är samordnare för Silviateamet i Uppsala, ett team bestående av Silviasystrar, som arbetar med att stödja och handleda personalgrupper inom Forenede Care i demenskunskap och bemötande.

Silviacertifiering
Liljefors torg är Silviacertifierat sedan maj 2016.
 

Språk
Svenska

Kvalitet

Vår målsättning är att leverera en mycket god vård och omsorg. Vi arbetar aktivt med kvalitetsfaktorer för äldreomsorgen. Forenede Care har tydliga rutiner för hur hälso- och sjukvårdsarbetet ska bedrivas och vi följer löpande våra resultat i nationella kvalitetsregister. Förbättringsarbetet är systematiskt och vi arbetar aktivt med att följa upp, utvärdera och förbättra våra verksamheter.

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Emma Bodén, verksamhetschef
Gatuadress
Liljefors torg 4
Postnummer
754 29
Postort
Uppsala
Vill du bli kund hos oss?

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi har det och hur du kan få en plats på Forenede Care Liljefors torg 4.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Forenede Care Liljefors torg 4

Uppsala kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.