Välkommen
Sandelska huset
Utomhusmiljö
Utomhusmiljö
Utomhusmiljö
Inomhus
Inomhus
Inomhus
Inomhus

Attendo Sandelska Huset

Sandels Gata 2, Uppsala Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Välkommen till Attendo sandelska Huset
Attendo Sandelska Huset är ett äldreboende för personer med demensdiagnos eller med omvårdnadsstöd, beläget i Uppsala. Vi verkar för att miljön ska vara stimulerande och ge den enskilde förutsättningar att uppleva hälsa, glädje och välbefinnande i sin vardag.

Livsstilsboende utevistelse & trädgård
Boendet drivs utifrån konceptet utevistelse & trädgård, vilket innebär att du erbjuds en vacker och stimulerande utemiljö där du kan ägna dig åt trädgårdssysslor, träna i utegymmet eller bara njuta av en promenad i området eller en fika i trädgården. Aktiviteter som läs- och sångstunder flyttas ut i växthus eller lusthus. Vi grillar året om och eldkorgarna lyser upp trädgården i höstmörkret. Även inomhusmiljön präglas av konceptet.

Se filmen om Attendos  livsstilskoncept utevistelse & trädgård 

Välkommen att kontakta oss för mer information.

Följ oss gärna på vår blogg

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

Äldreboende med fokus på utevistelse & trädgård
Här finns totalt 54 lägenheter. Vi har två enheter med demensinriktning och fyra enheter med somatisk inriktning. Varje enhet innehåller nio lägenheter och i anslutning till lägenheten finns ett samvarorum och matsal.

Ni kan även läsa vår blogg som vi uppdaterar regulbundet med information och nyheter som händer i verksamheten.

Trivsamma lägenheter
Våra ljusa och trivsamma lägenheter är på ca 33 m² och innehåller en köksdel och ett rymligt badrum. Lägenheterna är utformade och anpassade för att du ska kunna leva så bekvämt och självständigt som möjligt. 

I alla lägenheter finns uttag för telefon, TV och Internet. Varje lägenhet är även utrustad med en höj- och sänkbar säng men i övrigt möblerar du själv med hur du vill ha det. Det är viktigt för oss att du känner dig som hemma.


Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

54

Avdelningar

6 enheter

Aktiviteter

Vi erbjuder ett stort antal aktiviteter i veckan som du själv kan vara med och påverka, aktiviteterna sker både individuellt och i grupp. I huset finns det wi-fi att använda för dig och dina närstående.


Mat & Dryck

God Mat-konceptet – mer än bara menyer
 är mer än bara menyer och recept, det är ett helhetsgrepp på hur vi på Attendo jobbar med mat och måltider på våra verksamheter. För oss på Attendo är en god måltid inte bara det som ligger på tallriken. Det handlar om så mycket mer - om rummet och omgivningen där allt från rätt temperatur, färgsättning och möblemang spelar in. Det handlar om mötet i samband med måltiden där möjligheter ska finnas för till exempel social interaktion för de som vill det. Mat och dryck ska också vara aptitlig för ögat och stämningen ska höja lusten att äta hos våra kunder.

Att servera god mat på ett aptitligt sätt i en trevlig miljö är inte svårt för oss – Det är en självklarhet!


Vård & Omsorg

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska.

Tillsammans med kontaktpersonen upprättar du en genomförandeplan, den kan ses som en överenskommelse om hur du önskar att din vård och omsorg ska utföras.

Personal

På Attendo Sandelska huset arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast och verksamhetschef. Vi har även tillgång till dietist för råd och stöd.

Läkaransvaret för Attendo Sandelska huset har Fålhagens vårdcentral. Läkare kommer till oss två gånger i veckan, men kan komma veckans alla dagar vid behov. Vi använder oss av Svartbäckens apotek.

Fotvårdsspecialist, tandhygienist och hårfrisör kommer regelbundet till oss.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknad via Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

076-843 55 00

Kontaktperson

Carina Jällrud

Gatuadress

Sandels Gata 2

Postnummer

754 39

Postort

Uppsala

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

076-843 55 00

Translate

Tyck till