Attendo Sandelska Huset

Om oss

Välkommen till Attendo sandelska Huset
Attendo Sandelska Huset är ett äldreboende för personer med demensdiagnos eller med omvårdnadsstöd, beläget i Uppsala. Vi verkar för att miljön ska vara stimulerande och ge den enskilde förutsättningar att uppleva hälsa, glädje och välbefinnande i sin vardag.

Livsstilsboende utevistelse & trädgård
Boendet drivs utifrån konceptet utevistelse & trädgård, vilket innebär att du erbjuds en vacker och stimulerande utemiljö där du kan ägna dig åt trädgårdssysslor, träna i utegymmet eller bara njuta av en promenad i området eller en fika i trädgården. Aktiviteter som läs- och sångstunder flyttas ut i växthus eller lusthus. Vi grillar året om. Även inomhusmiljön präglas av konceptet.

Håll dig uppdaterad om vad som händer på Attendo Sandelska huset på vår InstagramsidaFacebooksida och blogg.

Välkommen att kontakta oss för mer information.

Organisation
Organisationsform
Företag

Boendet

Allmän beskrivning

Äldreboende med fokus på utevistelse & trädgård
Här finns totalt 54 lägenheter. Vi har två enheter med demensinriktning och fyra enheter med somatisk inriktning. Varje enhet innehåller nio lägenheter och i anslutning till lägenheten finns ett samvarorum och matsal.

Ni kan även läsa vår blogg som vi uppdaterar regulbundet med information och nyheter som händer i verksamheten.

Trivsamma lägenheter
Våra ljusa och trivsamma lägenheter är på ca 33 m² och innehåller en köksdel och ett rymligt badrum. Lägenheterna är utformade och anpassade för att du ska kunna leva så bekvämt och självständigt som möjligt. 

I alla lägenheter finns uttag för telefon, TV och Internet. Varje lägenhet är även utrustad med en höj- och sänkbar säng men i övrigt möblerar du själv med hur du vill ha det. Det är viktigt för oss att du känner dig som hemma.

Attendo Nära - Ett sätt att umgås och kommunicera mellan boende och närstående

Lediga platser
Omvårdnad - Permanent
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
54
Avdelningar
6 enheter

Aktiviteter

Vi erbjuder ett stort antal aktiviteter i veckan som du själv kan vara med och påverka, aktiviteterna sker både individuellt och i grupp. I huset finns det wi-fi att använda för dig och dina närstående.

Mat & Dryck

God Mat-konceptet – mer än bara menyer
Attendos God Mat-koncept är mer än bara menyer och recept, det är ett helhetsgrepp på hur vi på Attendo jobbar med mat och måltider på våra verksamheter. För oss på Attendo är en god måltid inte bara det som ligger på tallriken. Det handlar om så mycket mer - om rummet och omgivningen där allt från rätt temperatur, färgsättning och möblemang spelar in. Det handlar om mötet i samband med måltiden där möjligheter ska finnas för till exempel social interaktion för de som vill det. Mat och dryck ska också vara aptitlig för ögat och stämningen ska höja lusten att äta hos våra kunder.

Att servera god mat på ett aptitligt sätt i en trevlig miljö är inte svårt för oss – Det är en självklarhet!

Attendo mat

Vård & Omsorg

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska.

Tillsammans med kontaktpersonen upprättar du en genomförandeplan, den kan ses som en överenskommelse om hur du önskar att din vård och omsorg ska utföras.

Personal

På Attendo Sandelska huset arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast och verksamhetschef. Vi har även tillgång till dietist för råd och stöd.

Läkaransvaret för Attendo Sandelska huset har Fålhagens vårdcentral. Läkare kommer till oss två gånger i veckan, men kan komma veckans alla dagar vid behov.

Fotvårdsspecialist, tandhygienist och hårfrisör kommer regelbundet till oss.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Språk
Svenska
Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknad via Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. Läs gärna mer om Attendos kvalitetsarbete här.

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Carina Jällrud Verksamhetschef
Gatuadress
Sandels gata 2
Postnummer
754 39
Postort
Uppsala

Hitta hit

Vägbeskrivning

Attendo Sandelska Huset

Uppsala kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.