Sannagården

Sannavägen 11A, Varberg Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Välkommen till Sannagården, ett äldreboende beläget i Tvååker i Varberg. Verksamheten omgärdas av ett trevligt bostadskvarter och grönområden med gångvägar och trevliga promenadstråk. I närmiljön finns affärer, caféer, restauranger, apotek och livsmedelsaffär.

Norlandia är på uppdrag av Varbergs kommun ansvariga för driften av verksamheten.

Organisation

Norlandia Care AB

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Sannagården omfattar 30 lägenheter fördelade på fyra enheter varav en med inriktning demens. Varje enhet har mottagningskök, matsal, vardagsrum samt en balkong/uteplats som vetter mot verksamhetens innergård. I enheternas gemensamhetsutrymmen umgås vi, intar måltider och genomför aktiviteter. På vår lugna innergård erbjuder vi utevistelse samt anordnar uteaktiviteter m.m.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

30

Avdelningar

4

Aktiviteter

På Sannagården anordnar vi regelbundet aktiviteter och kulturella evenemang. Vår målsättning är att skapa en aktiv, social och meningsfull tillvaro.

Varje månad presenteras månadens övergripande aktivitetsprogram som är baserat på de boendes behov och önskemål. Programmet redogör även för årets fester och firande av högtider samt besök av lokala föreningar och intresseorganisationer. Utöver de gemensamma aktiviteterna erbjuds du varje vecka egen tid med din kontaktman för individuella aktiviteter. Dina önskemål av individuella aktiviteter skriver du och din kontaktman in i din genomförandeplan.


Mat & Dryck

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen. Vi förbereder måltiderna i enheternas kök och inför servering skapar omsorgspersonalen en lugn, trivsam och harmonisk måltidsmiljö. Huvud- och mellanmålen serveras i varje enhets gemensamma matsal och för de som önskar äta i sin lägenhet kommer vi in med en måltidsbricka. Är du intresserad av att baka eller delta under förberedelser såsom dukning är du naturligtvis välkommen att hjälpa till.

Vi tillämpar pedagogisk måltid vilket innebär att personalen deltar under måltiderna för att skapa en social och harmonisk atmosfär. Under helgerna sätter vi guldkant på tillvaron för att förhöja stämningen, och naturligtvis firar vi årets högtider och traditioner med traditionsenlig mat och dryck.


Vård & Omsorg

Omsorg

Dygnet runt erbjuder vi en god och individanpassad vård och omsorg samt hjälp med dina vardagssysslor. Din kontaktman ansvarar för att du ska trivas på Sannagården samt att din tillvaro utformas så som du önskar.

Vård

Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska genomför vårdinsatser på ett tryggt, professionellt och ansvarsfullt sätt.

Rehabilitering
Verksamhetens arbetsterapeut och fysioterapeut utprovar vid behov hjälpmedel samt utbildar och handleder omsorgspersonalen i ett hälsofrämjande arbetssätt.

Personal

Under ledning av verksamhetschef arbetar omsorgspersonal, sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut med vård och omsorg till dig som boende.

Kollektivavtal

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Kvalitet i Norlandia
Att erbjuda kvalitet i våra tjänster är Norlandias viktigaste uppdrag. Kvalitet uppstår i mötet mellan de äldre och våra medarbetare. Det handlar om vad vi gör och hur det upplevs av våra kunder. Man ska uppleva trygghet, erbjudas stimulerande aktiviteter, god mat och lyhördhet av oss, dvs ett gott liv varje dag.

För att nå våra kvalitetsmål är vi måna om att vara en lärande organisation, som utifrån evidens och uppföljningar satsar på ständiga förbättringar. Vår vision ”att förbättra välfärdstjänsten…” och våra grundläggande värderingar ”Kompetent, Ambitiös, Respektfull, och Energisk” är ledstjärnor i allt vi gör.

Kvalitetssäkring
Norlandia kvalitetssäkrar sina vård- och omsorgstjänster genom följande processer:
- Händelsehantering
- Socialstyrelsens brukarundersökning
- Medarbetarundersökning
- Internrevisioner
- Egenkontroll
- Verksamhetsplan med tydliga kvalitetsmål

Ovanstående kvalitetssäkringsprocesser följs upp genom: 
- Business review
- Patientsäkerhetsberättelse
- Kvalitetsbokslut

Certifieringar

  • Vårt digitala kvalitetsledningssystem TQM är certifierat enligt ISO 9001 kvalitet

  • och ISO 14001 miljö

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Norlandia Care AB

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

076 109 93 23

Kontaktperson

Lena Karlsson-Hortin, verksamhetschef

Gatuadress

Sannavägen 11A

Postnummer

432 78

Postort

Tvååker

Vill du bo här?

För att få en boendeplats på Sannagården krävs ett biståndsbeslut från Varbergs kommun. För mer information om hur du ansöker om en plats, vänligen kontakta kommunens biståndshandläggare på tel-nummer 0340-880 00.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

076 109 93 23

Translate

Tyck till