Ljung

Skärgårdsvägen 219-223, Värmdö Karta

Typ av plats

Demens, Demens växelvård, Omvårdnad, Omvårdnad växelvård

Om oss

Attendo Ljung är ett modernt äldreboende på Värmdö, nära Hemmesta centrum. Närområdet består av vacker natur: park, skog och havet, som bjuder in till promenader. Alla avdelningar har tillgång till den grönskande innergård eller mysiga balkonger som möjliggör daglig utevistelse.

Aktiviteterna på Attendo Ljung, individuella och i grupp, är många och varierande. Vår fina Attendobuss skjutsar oss till trevliga utflykter i närområdet. Kompetensen i personalgruppen är mycket hög och varje avdelning har en egen omvårdnadsansvarig sjuksköterska. En demensvårdsutvecklare handleder personalen i bemötandefrågor.


Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Attendo Ljung har 56 lägenheter varav 28 demensplatser, 20 platser för somatisk omvårdnad och 8 platser för växelvård.

Lägenheten är möblerad med en vårdsäng och ett nattduksbord, i övrigt möblerar du själv. Rummen har uttag för TV, digitaltelefoni och internet. Varje lägenhet har ett eget stort och modernt badrum.

Lägenheterna på vår växelvårdsavdelning är bekvämt möblerade och har egen TV.

Varje avdelning har en öppen planlösning med ett stort och hemtrevligt allrum med tillgång till den fina innegården eller balkong.

I samlingssalen har vi gemensamma aktiviteter och underhållning med plats för stora samlingar.

Vi har även i entréplanet separata lokaler för vår demensdagvård, Solrosbacken. Gästerna till dagvården hämtas och lämnas tryggt av Attendobuss med vår egen chaufför.

 

 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

56

Aktiviteter

Vi erbjuder dagligen flera olika aktiviteter i stort och smått. Några av våra återkommande aktiviteter är: bowling, Qigong, Sommarcafé, filmvisning, musikunderhållning, besök av vårdhund, gympa och utflykter med Attendobussen i närmiljö. 
Gästerna på Solrosbackens dagverksamhet har möjlighet att delta i de allmänna aktiviteterna som erbjuds på Ljung.

Mat & Dryck

Måltiden är en viktig stund på dagen och vi lägger stor vikt vid att servera god och näringsriktig mat och mellanmål i en lugn och trivsam miljö. Medarbetarna sitter med under måltiden för att bistå dem som behöver stötning samt främja samtal och samvaro. Maten vi serveras kommer från familjen Dafgårds och slutlagas på plats. Potatis, pasta eller ris kokas i respektive kök och vi tillreder även sallader och desserter. Vår kökspersonal bakar dagligen något gott till kaffet.

Vård & Omsorg

Omsorg

När du flyttar hit blir en av våra undersköterskor din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad. Tillsammans med din kontaktperson bestämmer du hur du vill att din omsorg och omvårdnad ska se ut.

Vård

Du har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som tillsammans med läkaren ansvarar för din hälsa och vård. Läkaren från Familjeläkarna i Saltsjöbaden besöker Ljung två gånger i veckan, övrig tid kontaktas hon vid behov.

Vår fysioterapeut och arbetsterapeut förskriver hjälpmedel och erbjuder träning och rehabilitering vid behov.

Personal

Vi lägger stor vikt på att vi arbetar i team. På varje avdelning arbetar undersköterskor och vårdbiträden och det finns alltid en sjuksköterska på plats, även nattetid.

Andra som arbetar kring din omvårdnad är fysioterapeut, arbetsterapeut, kökspersonal och trivselvärdinna. Vår demensvårdsutvecklare har en specialistutbildning inom demens och hon handleder personal i bemötande och omsorg om demenssjuka personer.

All personal på har fåt en fördjupad utbildning inom demens.

Theres Petersson och Irene Olausson, trivselvärdinna och demensvårdsutvecklare
Här får du vara den du är, vi följer dig” - Therese Persson och Irena Olausson, trivselvärdinna och demensvårdutvecklare

Språk

Svenska

Kollektivavtal information

Kollektivavtal är tecknad via Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

070-310 20 60

Kontaktperson

Jenny Vårnäs

Gatuadress

Skärgårdsvägen 219-223

Postnummer

139 34

Postort

Värmdö

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

070-310 20 60

Translate

Tyck till