Hammarby

Hammarbacksvägen 5 , Västerås Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad, Servicehus

Om oss

Attendo Hammarby äldreboende riktar sig till äldre personer med behov av vård och omsorg dygnet runt. Vårdboendet präglas av trygghet, hemtrevnad och gemenskap. Vår utgångspunkt är att ta tillvara på det friska och uppmuntrar till att leva ett så aktivt liv som möjligt. Attendo Hammarby äldreboende är beläget i de västra stadsdelarna av Västerås. Den gamla parkmiljön har bevarats sedan 1950-talet och ger en vacker utemiljö. Här vistas vi gärna och det finns också tillgång till ett utegym med olika redskap och motionsslingor. Välkommen till oss!
 

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Boendet

Attendo Hammarby består utav ett äldreboende med 21 platser, ett gruppboende för personer med demens med sju platser och ett servicehus med 31 lägenheter. 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

59

Aktiviteter

Att få vara aktiv på egna villkor är viktigt och därför planerar och anordnar vi olika aktiviteter i verksamheten. Våra besökare och boende välkomnas till vår mötesplats. Där kan man välja aktivitet efter eget behov och önskemål och därför informerar vi kontinuerligt om vilka aktiviteter som är för dagen aktuella och vad som erbjuds under resten av månaden. Vi anordnar till exmepel gymnastik, bingo, golf, tipspromenader och balans-, och styrekträning. För den som intreserad av individuella aktiviter kan vi erbjuda manikyr, taktilmassage, Tidnings-, och bokläsning och bakning med mera.

Mat & Dryck

Vi ser måltiden som en viktig del av dagen och lägger stor vikt på att göra måltiderna till en trevlig stund. På ålderdomshemmet och gruppboendet lagar vi frukost själva efter dina önskemål. Lunchen levereras från restaurangen och vi tillagar tillbehören själva. Efterrätt serveras varje dag. Middagen lagas eller värms på varje våningsplan. Till fikat serveras det alltid hembakat kaffebröd som sprider härliga dofter.

Var lagas maten?

  • Frukost tillagas på plats
  • Lunchen levereras från restaurangen och vi tillagar tillbehören själva
  • Middagen lagas eller värms på varje våningsplan

Vård & Omsorg

Omsorg

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Tillsammans med kontaktpersonen upprättar du en genomförandeplan, den kan ses som en överenskommelse om hur du önskar att din vård och omsorg ska utföras. 

Vård

Dagtid finns sjukssköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut på plats. Vi är bemannade dygnet runt. På helger och kvällar finns sjuksköterska i jour och kan nås via omsorgspersonalen. Vi har också ett nära samarbete med ansvarig familjeläkare.

Personal

På Attendo Hammarby består våra medarbetare av verksamhetschef, samordnare, sjuksköterskor, undersköterskor, vårdbiträden och aktivitetssamordnare.

"Jag har arbetat 19 år i samma företag med äldre. Jag trivs med jobbet, har mycket respekt för äldre och får mycket tillbaka från dem."
Lida, aktivitetsansvarig

 

Språk

Svenska

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. Läs gärna mer om Attendos kvalitetsarbete här.

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

021-14 28 65 / 070-876 44 48

Kontaktperson

Anette Beijar

Gatuadress

Hammarbacksvägen 5

Postnummer

724 67

Postort

Västerås

Vill du bo här?

Vill du ha plats på ett äldreboende behöver du först kontakta äldreförvaltningen i din kommun för att få reda på hur du går tillväga för att ansöka om plats. Är du intresserad av ett specifikt boende hos oss går det bra att kontakta verksamhetschefen på boendet för att få mer information eller en visning av boendet.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

021-14 28 65 / 070-876 44 48

Translate

Tyck till