Ängsklockans äldreboende

Ängsklockans äldreboende

Vårlöksgatan 6, Västerås Karta

Typ av plats
Omvårdnad
Besök hemsida
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Välkommen till Ängsklockan, ett trivsamt äldreboende beläget i östra stadsdelen Gideonsberg, Västerås. Hos oss bor du i en rogivande boendemiljö knappt två kilometer från Västerås centrum med dess affärer, caféer, restauranger och övriga serviceinrättningar.

Norlandia är på uppdrag av Västerås stad ansvarig för driften av verksamheten. 

Organisation
Organisationsform
Företag
Driftsform
Entreprenad

Boendet

Allmän beskrivning

Vi erbjuder 47 lägenheter fördelade på tre våningsplan. Varje våning har gemensamma utrymmen med stort kök med matplats och ett anslutande vardagsrum. På våning två och tre finns stora balkonger. På entréplanet finns en lokal för aktiviteter samt en uteplats med trädgården i direkt anslutning.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
47

Aktiviteter

Vår målsättning är att våra boende ska uppleva en meningsfull dag och känna livskvalitet. På boendet genomförs aktiviteter både enskilt och i grupp. I vår gemensamma trädgård anordnar vi fester, grillkvällar samt olika uteaktiviteter. I vår gemensamma trädgård anordnar vi fester, grillkvällar samt olika uteaktiviteter.

Varje vecka presenteras ett veckoprogram som är anpassat utifrån de äldres behov och önskemål. I programmet presenteras även årets fester, firande av högtider och besök av lokala föreningar.
 

Norlandia aktiviteter

Mat & Dryck

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen
Huvud- och mellanmålen serveras gemensamt på varje avdelning. Den som är matintresserad får mer än gärna delta vid förberedelserna inför måltiderna. Vi strävar efter att de livsmedel vi köper in så långt som möjligt är ekologiska och närproducerade.

För att göra skillnad på vardag och helg, serverar vi alltid något extra gott till helgen. Vi firar även årets högtider, traditioner och födelsedagar med traditionsenlig mat och dryck.Norlandia måltid

Vård & Omsorg

Din kontaktperson ansvarar för att din tillvaro utformas i enlighet med dina behov och önskemål. Genom att skapa en god relation med dig och dina närstående hjälper kontaktpersonen dig med alla tänkbara sysslor och aktiviteter. Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska ansvarar för att genomföra vårdinsatser på ett tryggt, professionellt och ansvarsfullt sätt.

Personal

Under ledning av verksamhetschef arbetar omvårdnadspersonal, arbetsterapeut, fysioterapeut och aktivitetsansvarig med vård och omsorg till dig som boende.

 

Norlandia personal

Språk
Svenska

Kvalitet

Kvalitet i Norlandia
Att erbjuda kvalitet i våra tjänster är Norlandias viktigaste uppdrag. Kvalitet uppstår i mötet mellan de äldre och våra medarbetare. Det handlar om vad vi gör och hur det upplevs av våra kunder. Man ska uppleva trygghet, erbjudas stimulerande aktiviteter, god mat och lyhördhet av oss, dvs ett gott liv varje dag.

För att nå våra kvalitetsmål är vi måna om att vara en lärande organisation, som utifrån evidens och uppföljningar satsar på ständiga förbättringar. Vår vision ”att förbättra välfärdstjänsten…” och våra grundläggande värderingar ”Kompetent, Ambitiös, Respektfull, och Energisk” är ledstjärnor i allt vi gör.

Kvalitetssäkring
Norlandia kvalitetssäkrar sina vård- och omsorgstjänster genom följande processer:
- Händelsehantering
- Socialstyrelsens brukarundersökning
- Medarbetarundersökning
- Internrevisioner
- Egenkontroll
- Verksamhetsplan med tydliga kvalitetsmål

Ovanstående kvalitetssäkringsprocesser följs upp genom: 
- Business review
- Patientsäkerhetsberättelse
- Kvalitetsbokslut

Certifieringar

Vårt digitala kvalitetsledningssystem TQM är certifierat enligt ISO 9001 kvalitet

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Emelie Morell, verksamhetschef
Gatuadress
Vårlöksgatan 6
Postnummer
722 25
Postort
Västerås
Vill du bli kund hos oss?

För att få en boendeplats på Ängsklockan krävs ett biståndsbeslut från Västerås stad. För mer information om hur du ansöker om en plats, vänligen kontakta biståndshandläggare på tel-nummer 021-39 27 25.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Ängsklockans äldreboende

Västerås kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.