Attendo Flodinsgården

Sankta Ursulas Väg 21 A-E , Västerås Karta

Typ av plats

Omvårdnad

Om oss

Boende i naturskönt område
Attendo Flodinsgården är ett trivsamt äldreboende som ligger i ett naturskönt och lugnt område med en vacker trädgård i stadsdelen Blåsbo i centrala Västerås.

På Attendo Flodinsgården äldreboende finns 28 lägenheter med balkonger eller uteplats. Här tar vi tillvara på årstiderna och de möjligheter till utevistelse som vårt närområde erbjuder.

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

På Attendo Flodinsgården äldreboende finns det 28 lägenheter med balkonger eller uteplats. Här tar vi tillvara på årstiderna och de möjligheter till utevistelse som vårt närområde erbjuder.

De gemensamma lokalerna utgörs bland annat av matsalen och vår vackra salong, där vi ibland bjuder in till musikunderhållning eller andra aktiviteter som t.ex. surströmmingsskiva eller musikquiz.


Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

28

Aktiviteter

Vi har ett brett utbud av aktiviteter där utevistelse och promenader erbjuds dagligen. Vi har även under veckan inplanerade stunder för bl.a. gymnastik, balansträning, musik, sång, högläsning, korsord, bingo och mycket mer. På våren sår vi i våra odlingslådor bär och örter och till sommaren skördar vi och avnjuter till maten eller fikat. I vår fina trädgård finns även ett utegym och en boulebana.

Vi avslutar alltid veckan med  fredagsmys, en trevlig stund i gemenskap med andra där gott fika samt samtal, musik och sång är det centrala.

 

Mat & Dryck

God Mat-konceptet – mer än bara menyer
 är mer än bara menyer och recept, det är ett helhetsgrepp på hur vi på Attendo jobbar med mat och måltider på våra verksamheter. För oss på Attendo är en god måltid inte bara det som ligger på tallriken. Det handlar om så mycket mer - om rummet och omgivningen där allt från rätt temperatur, färgsättning och möblemang spelar in. Det handlar om mötet i samband med måltiden där möjligheter ska finnas för till exempel social interaktion för de som vill det. Mat och dryck ska också vara aptitlig för ögat och stämningen ska höja lusten att äta hos våra kunder.

Att servera god mat på ett aptitligt sätt i en trevlig miljö är inte svårt för oss – Det är en självklarhet!


Vård & Omsorg

När du flyttar hit bjuds du in på ett välkomstsamtal där du får träffa verksamhetschef, sjuksköterska, rehab personal och en av våra medarbetare blir din kontaktperson.

Genomförandeplan
Tillsammans med kontaktpersonen upprättar du en genomförandeplan, den kan ses som en överenskommelse om hur du önskar att din vård och omsorg ska utföras.
]Regelbunden uppföljning genomförs tillsammans med kontaktperson och sjuksköterska.

Personcentrerad vård
På Attendo Flodinsgården arbetar vi med en personcentrerad vård, delaktighet och att stärka individen. Vi ser till det friska, beaktar värdighet och arbetet sker utifrån vardagsrehabiliterande förhållningssätt som uppmuntrar till självständighet och aktivitet.

Personal

På Attendo Flodinsgården arbetar engagerad och motiverade medarbetare med gedigen erfarenhet och kunskap.

Medarbetargruppen består av verksamhetschef, sjuksköterska, planeringsledare, fysioterapeut, arbetsterapeut, undersköterskor, vårdbiträden och aktivitetsansvariga. 

Läkare besöker Flodinsgårdens äldreboende var 14:e dag eller oftare vid behov. 

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknad via Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

021-120311 / Hemtjänst Blåsbo omr 3 021-120309

Kontaktperson

Lina Sjöstrand

Gatuadress

Sankta Ursulas Väg 21 A-E

Postnummer

722 18

Postort

Västerås

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

021-120311 / Hemtjänst Blåsbo omr 3 021-120309

Translate

Tyck till