Granen

Skogsduvevägen 1 , Västerås Karta

Typ av plats

Omvårdnad

Om oss

Attendo Granen är ett trivsamt äldreboende i Västerås med närhet till skog och mark. Vårt mål är att du som bor här ska känna välbefinnande och ha en trevlig och varierande vardag. Vår utgångspunkt är att ta tillvara på det friska och vi uppmuntrar till ett aktivt liv. Genom dagliga aktiviteter och utevistelse erbjuder vi en inspirerande och rolig vardag.

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Boendet

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

36

Aktiviteter

Att få vara aktiv på egna villkor är viktigt, därför erbjuds aktiviteter både enskilt och i grupp. Vi planerar aktiviteter tillsammans med de boende. Exmepel på aktiviter är gymnastik, frågesport, bingo tipspromenader och utflykter. På Attendo Granen satsar vi på teknik för de boende och arbetar aktivt med Ipads, digitala fotoramar och Smart TV. Vi arbetar även med att hålla både gamla och nya traditioner levande och firar allt från midsommar och våffeldag till surströmmingsskiva och Nobelmiddag. 

Mat & Dryck

Måltiden är en viktig del av dagen. Genom fin dukning och lugn och ro skapar vi en trivsam måltidsmiljö där vi umgås och samtalar runt välsmakande mat. Vi lagar frukost och kvällsmål själva efter de boendes önskemål. Lunchen och middagen levereras från Hammarby restaurang. Efterrätt erbjuds vid lunch samtliga dagar i veckan. Till fikat servera det alltid hembakat kaffebröd som bakas på respektive våning.

Var lagas maten?

  • Hammarby restaurang
  • Frukost och kvällsmål lagas på plats efter brukarens önskemål

Vård & Omsorg

Omsorg

Du får en kontaktman i personalgruppen som värnar lite extra om dig och som oftast är den som utför insatserna hos dig. Tillsammans med din kontaktman planeras insatserna som dokumenteras i din genomförandeplan.

Du har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som i samråd med läkare ansvarar för dina hälso- och sjukvårdsinsatser. Attendo Granens äldreboende är bemannad dygnet runt.

Vård

Dagtid på vardagar finns sjuksköterska på plats. På helger, kvällar och nätter finns sjuksköterska i jour och kan nås via omsorgsspersonalen. Vi har också ett nära samarbete med ansvarig familjeläkare. Dagtid finns även sjukgymnast och arbetsterapeut som arbetar efter ett rehabiliterande synsätt.

Tilläggstjänster

I boendet finns tillgång till frisör och medicinsk fotvårdsspecialist som besöker oss regelbundet.

Personal

Medarbetarna på Attendo Granens äldreboende består av verksamhetschef, samordnare, sjuksköterskor, undersköterskor och vårdbiträden.

Språk

Svenska

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. Läs gärna mer om Attendos kvalitetsarbete här.

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

021-35 01 16, 070-208 08 90

Kontaktperson

Sara Backman

Gatuadress

Skogsduvevägen 1

Postnummer

724 70

Postort

Västerås

Vill du bo här?

Vill du ha plats på ett äldreboende behöver du först kontakta äldreförvaltningen i din kommun för att få reda på hur du går tillväga för att ansöka om plats. Är du intresserad av ett specifikt boende hos oss går det bra att kontakta verksamhetschefen på boendet för att få mer information eller en visning av boendet.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

021-35 01 16, 070-208 08 90

Translate

Tyck till