Vallonens servicehus

Vallonvägen 15-17, Västerås Karta

Typ av plats

Omvårdnad, Servicehus

Om oss

Vallonens servicehus ligger i Skultuna nära naturen, motionsspår och utegym.  Det som utmärker Vallonen är att det är ett levande hus där vi anordnar mycket olika aktiviteter både för våra boende och för andra äldre personer som bor i Skultuna. Dagligen har vi aktiviteter som anpassas efter de boendes önskemål och förmågor. Det viktiga för oss är att de boende har en god livskvalitet genom att ge en meningsfull samvaro och sysselsättning tillsammans med andra.

Vallonens servicehus består av:
- Ett gruppboende med sju lägenheter
- 35 servicelägenheter som består av två rum och kök

Oavsett i vilken del på Vallonen du bor har du tillgång till omvårdnadspersonal dygnet runt.

Organisationsform

Kommunal

Driftsform

Egen regi

Boendet

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

42

Lägenheterna

  • 36-65 kvadratmeter
  • Kök och eget badrum
  • Trådlöst internet
  • Uttag för telefon och TV
  • Möjligheter finns för parboende i våra större lägenheter

På boendet

  • Entré med sittgrupper och TV
  • Mötesplats med dagliga aktiviteter
  • Flera gemensamhetsutrymmen
  • Lokaler för frisör och fotvård
  • Husdjur är välkomna på Vallonen

Hyra

3 800 - 5 500 kr/mån

Aktiviteter

Aktiviteterna på Vallonen är öppen för både personer som bor på Vallonen och äldre personer som bor i Skultuna. Här finns en vävstuga, snickeri, bastu, lokaler för hobbyverksamhet och vi anordnar olika kulturarrangemang och fester. Vi samarbetar med olika föreningar, kyrkan och frivilliga eldsjälar som kommer till oss och bjuder på olika kulturprogram och aktiviteter. 

Mat & Dryck

All mat lagas på Mormors Restaurang som finns här på Vallonen. Här tillagas alla måltider från grunden och serveras i restaurangen eller levereras till kundernas egna bostäder. Genom restaurangen kan man även beställa smörgåstårtor och andra lättare maträtter. Restaurangen är öppen alla dagar kl. 08.00 - 17.00.

Alla högtider uppmärksammas. Vi anordnar till exempel julfest och Nobelmiddag. Då dukar vi extra fint, äter festligare mat och till maten erbjuds någon form av underhållning som teater, opera och storband.  

Var lagas maten?

Mormors restaurang som ligger på Vallonen

Vård & Omsorg

Omsorg

De flesta som bor på Vallonen har stort behov av personlig och medicinsk omvårdnad, därför är Vallonen är bemannat med personal dygnet runt. Här jobbar det främst undersköterskor och sjuksköterskor. 

Vård

Tre sjuksköterskor ansvarar för den medicinska delen på Vallonen. Läkare kommer från vårdcentralen en gång i veckan och besöker de boende som har behov av det. Sjukgymnast och arbetsterapeuter finns hos oss några gånger i veckan. 

Tilläggstjänster

Frisör och fotterapeut har egna lokaler på Vallonen. Det är gångavstånd till närmsta tandläkare om man behöver göra ett besök. 

Personal

På Vallonen arbetar en enhetschef, samordnare, undersköterskor och ett fåtal vårdbiträden.  Vi har också en boendeassistens som sätter en guldkant på tillvaron för våra boenden. Aktiviteterna tas hand av vår fritidspedagog, folkhälsovetare och hälsovetare. Flera har också gått en utbildning inom BPSD.

Våra medarbetare trivs hos oss och har jobbat här länge, därför har vi väldigt låg personalomsättning. Gemensamt för många i personalen är att de har lång erfarenhet av att jobba inom äldreomsorg.

Kompetensutveckling

Vid våra medarbetarsamtal talar vi om vilka kompetenshöjande utbildningar som våra anställda anses behöva. All personal har bland annat genomgått en fördjupande utbildning inom demenssjukdom.

Språk

Svenska, Arabiska, Finska, Persiska

Kvalitet

I Västerås Stad Vård och Omsorg arbetar vi utifrån ett salutogent förhållningssätt, vilket innebär att vi arbetar hälsofrämjande utifrån varje individs enskilda förutsättningar, för att skapa en känsla av självständighet och meningsfullhet.

Vi för en noggrann dokumentation och ser alla synpunkter och klagomål som ett sätt att förbättra hela vår verksamhet. Även avvikelser dokumenteras och följs upp.

Vi har ett kvalitetsledningssystem som vår kvalitetsgrupp ansvarar för att vi följer. Äldrenämnden i Västerås kommun kontrollerar oss kontinuerligt för att se till att vi uppfyller de krav vi är skyldiga att leva upp till.

Våra värdegrundsledare ser till att vi följer den nationella värdegrunden för äldreomsorgen. 

Kontakt

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

021-39 38 50

Kontaktperson

Enhetschef Sofia Forsberg, 021-39 38 52

Gatuadress

Vallonvägen 15-17

Postnummer

726 30

Postort

Skultuna

Vill du bo här?

För att få hos oss på Vallonen behöver du ett biståndsbeslut som du ansöker om hos Västerås stad. Vänd dig till Kontaktcenter på 021-39 27 25 eller kontaktcenter@vasteras.se för att ansöka. Du kan också kontakta oss om du har frågor rörande Vallonen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

021-39 38 50

Translate

Tyck till