Vaxholms äldreboende

Ullbergs väg 3-7, Vaxholm Karta

Typ av plats

Demens, Demens korttid, Omvårdnad, Omvårdnad korttid

Om oss

Välkommen till Vaxholms äldreboende som är beläget nära centrala Vaxholm. Hos oss bor du i en härlig skärgårdsmiljö med promenadavstånd till havet och avkopplande grönområden.

Här på Vaxholms äldreboende lyssnar vi på våra boenden och anpassar oss efter deras önskemål och intressen.

Organisation

Vaxholms stad

Organisationsform

Kommunal

Boendet

På varje avdelning finns gemensamma utrymmen som består kök med allrum där vi umgås, äter måltider, ser på TV eller dricker en kopp kaffe. Det finns också balkonger eller uteplatser och när vädret tillåter samlas vi i vår trädgård för olika trevliga aktiviteter och social gemenskap.

Boendet består av tre huskroppar som är placerade som i ett u. Mellan husen finns med trädgård men en lite skogsdunge, gräsmatta, gångvägar med bänkar och trädgårdsmöbler.

Vaxholms äldreboende består av sex avdelningar för personer med en demenssjukdom, en avdelning för personer med omfattande omvårdnadsbehov, en korttidsavdelning och en avdelning där dagverksamheten håller till.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

83

Avdelningar

7

Lägenheterna

  • 30-45 kvadratmeter
  • Badrum med dusch och toalett
  • Diskbänk och kylskåp
  • Uttag för tv och telefon
  • Trygghetslarm

Aktiviteter

Hos oss på Vaxholms äldreboende har vi en aktivitetsansvarig som planerar alla aktiviteter. Våra boende är också med och önskar aktiviteter. Det anordnas någon aktivitet varje dag på olika platser som i våra gemensamhetslokaler, på avdelningarna eller så kan man hitta på något tillsammans med sin kontaktperson.

Exempel på olika aktiviteter är bingo, lyssna på musik, högläsning, gruppgymnastik, qi-gong, promenadgrupper, musikunderhållning, delta som andakter, spendera tid i trädgården, filmvisning eller utflykter.

Mat & Dryck

Under måltiderna är vi noga med att skapa en lugn och trevlig stund tillsammans. Vi tillämpar pedagogiska måltider vilket bland annat innebär att personalen sitter med under måltiderna och äter tillsammans med de boende Maten serveras i köken på avdelningarna, men om man önskar kan man även äta i sin lägenhet.

All mat som serveras är anpassad efter äldres näringsbov. Maten kommer från Dafgård och tillreds på avdelningarna. Tillbehör som potatis, pasta och ris kokas på avdelningarna. En av de nyare avdelningarna, Framnäshagen, har ett eget kök och kock som lagar all mat där. Kocken brukar också komma med inspirerande tips på hur de andra avdelningarna ska jobba för att höja smaken och anpassa den efter de boendes olika behov.

Självklart uppmärksammar vi högtider med säsongsanpassad mat. Midsommar firas ute när det är fint väder och under jul är det julbord med julmusik spelandes i bakgrunden.

Var lagas maten?

Dafgård

Vård & Omsorg

Kontaktperson och genomförandeplan
Alla får en egen kontaktperson vars uppgift är att värna om den boendes individuella intressen och önskemål. Kontaktpersonen ansvarar även för att genomförandeplan är uppdaterad. Genomförandeplanen innehåller information om vad den boende har för individuella preferenser som personalen sedan förhåller sig till.

Vård

Sjuksköterskor finns på plats dagtid, nattetid är de tillgängliga via telefon. Läkare kommer två gånger i veckan och vid behov om något akut inträffar.

Sjukgymnast och arbetsterapeut finns på plats dagtid måndag till fredag.

Alla boenden blir erbjudna en munhälsobedömning minst en gång om året. Behöver du träffa en tandläkare kan de komma till boendet eller så besöker du din vanliga tandläkare.

Tilläggstjänster

Vi har kontakt med en fotvårdsterapeut som kommer när det finns behov.

Personal

På Vaxholms äldreboende jobbar en verksamhetschef, enhetschefer, omsorgspersonal, sjuksköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut, en medarbetare med aktivitetsansvar och en kock.

Majoriteten av vår omsorgspersonal består av undersköterskor, resten är vårdbiträden. All omsorgspersonal har en grundutbildning inom demenssjukdomar.

Språk

Svenska, Spanska

Kvalitet

I Vaxholm stad har vi ett utarbetat kvalitetsledningssystem som vi även på Vaxholms äldreboende följer. Alla synpunkter och klagomål dokumenteras och diarieförs. De noteras, registreras och självklart tar vi lärdom för att det inte ska upprepas igen.

Vi jobbar strukturerat och rättssäkert. All kommunikation sker genom vårt egna system som ingen annan utifrån har tillgång till. Sekretess är viktigt för oss.

På Vaxholms äldreboende vill vi erbjuda en säker vård och omsorg, därför jobbar vi strukturerat med avvikelsehantering. Detta gör vi bland annat genom att lära oss av tidigare avvikelser för att det inte ska hända igen.

Kontakt

Organisation

Vaxholms stad

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-541 709 99

Kontaktperson

Mia Persson

Gatuadress

Ullbergs väg 3-7

Postnummer

185 34

Postort

Vaxholm

Vill du bo här?

För att få en lägenhet hos oss ska du kontakta biståndshandläggaren på Vaxholms stad, 08- 541 709 22. Om du har andra frågor om oss är du välkommen att kontakta via kontaktuppgifterna ovan.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-541 709 99

Translate

Tyck till