Attendo Åbovägen

Om oss

Ljusa och trevliga lägenheter
Välkommen till Attendo Åbovägens äldreboende i Växjö! Boendet är beläget i Högstorp och är uppdelat på fyra avdelningar med elva lägenheter vardera. Här arbetar utbildade och engagerade medarbetare med din vård och omsorg. Här på Åbovägen erbjuder vi dig som boende en rad olika aktiviteter.

Organisation
Organisationsform
Företag

Boendet

Allmän beskrivning

Här finns 44 st ljusa lägenheter fördelat på fyra enheter. Varje lägenhet har badrum med dusch och trinettkök. Sängen som ingår i lägenheten är höj- och sänkbar, i övrigt möblerar du som du vill.

Varje enhet har gemensam matsal och sällskapsrum. Det finns även en större matsal för hela Åbovägen. 

Attendo Nära - Ett sätt att umgås och kommunicera mellan boende och närstående

Lediga platser
Demens - Permanent
Omvårdnad - Permanent
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
44
Avdelningar
Fyra enheter

Aktiviteter

Vi har en mängd aktiviteter att välja bland för dig som boende. Förutom bingo, bakning, utflykter, andakt, gymnastik och musik har vi våra egna traditioner för Åbovägen.

Mat & Dryck

God Mat-konceptet – mer än bara menyer
Attendos God Mat-koncept är mer än bara menyer och recept, det är ett helhetsgrepp på hur vi på Attendo jobbar med mat och måltider på våra verksamheter. För oss på Attendo är en god måltid inte bara det som ligger på tallriken. Det handlar om så mycket mer - om rummet och omgivningen där allt från rätt temperatur, färgsättning och möblemang spelar in. Det handlar om mötet i samband med måltiden där möjligheter ska finnas för till exempel social interaktion för de som vill det. Mat och dryck ska också vara aptitlig för ögat och stämningen ska höja lusten att äta hos våra kunder.

Att servera god mat på ett aptitligt sätt i en trevlig miljö är inte svårt för oss – Det är en självklarhet!

Attendo mat

Vård & Omsorg

På Attendo Åbovägen får du som boende en egen kontaktman som specialiserar sig på just dig. Vi har välkomstsamtal med vård och- omsorgsplanering inom 2 veckor efter inflytt med kontaktman och sjuksköterska. Vi har sedan regelbunden uppföljning tillsammans med läkare och sjuksköterska samt kontaktman och vi har medarbetare som följer med vid sjukhusbesök mm.

Vård

Vi har regelbundna besök av läkare och vi har ett nära samarbete med "Specialistläkargruppen Växjö".

Personal

På Attendo Åbovägen arbetar engagerade och kompetenta medarbetare med din vård och omsorg.Vi har regelbundna besök av läkare och vi har ett nära samarbete med "Specialistläkargruppen Växjö".

Språk
Svenska
Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknad via Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. Läs gärna mer om Attendos kvalitetsarbete här.

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Cecilia Reitersjö Verksamhetschef
Gatuadress
Åbovägen 22
Postnummer
352 42
Postort
Växjö
Vill du bli kund hos oss?

Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det sedan även behövas ett biståndsbeslut från kommunen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Attendo Åbovägen

Växjö kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.