Om oss

Modernt, centralt och naturnära äldreboende
Boendet är beläget i centrala Växjö, intill Folkparken och gamla smalspåret med närhet till både stad och natur. Attendo Vintervägen är ett nybyggt äldreboende som blev inflyttningsfärdigt våren 2018. Det är en modern byggnad med 54 platser vilket skapar fina lokaler för aktivitet och social samvaro. Tillsammans skapar vi en familjär stämning där det är lätt att umgås och träffa nya bekantskaper.

Livsstilsboende kultur & nöje
Boendet drivs utifrån konceptet kultur & nöje, vilket innebär att vi har fokus på alla former av kulturupplevelser. Du bjuds på olika typer av underhållning samt kulturcirklar om litteratur, konst och nostalgitripper. Kulturcafé, allsång, dans och spännande diskussioner kring kulturlivet tycker vi är spännande. Den som vill kan ansluta sig till boendets egen kör. Vi besöker också muséer och utställningar.

Trygghetsboende - AttendoHem
Attendo Vintervägen inrymmer även Attendos koncept för trygghetsboende som heter AttendoHem.

Organisation
Organisation form
Företag

Boendet

Allmän beskrivning

Vintervägens äldreboende är uppdelad i tre plan. På varje plan finns det två avdelningar med nio lägenheter på varje avdelning.

Lägenheterna har en behaglig inredning, trinettkök och ett rymligt helkaklat badrum.

Varje avdelning har en vacker matsal samt ett rymligt vardagsrum med anslutning till en stor balkong som kan nyttjas för vårlunch eller fika i solen.

 

Attendo Nära - Ett sätt att umgås och kommunicera mellan boende och närstående

Lediga platser
Demens - Permanent
Omvårdnad - Permanent
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
54
Avdelningar
6

Aktiviteter

Vårt aktivitetsansvarig bjuder in de boende varje vardag på promenader och aktiviteter med fokus på kultur och nöje.

Mat & Dryck

God Mat-konceptet – mer än bara menyer
Attendos God Mat-koncept är mer än bara menyer och recept, det är ett helhetsgrepp på hur vi på Attendo jobbar med mat och måltider på våra verksamheter. För oss på Attendo är en god måltid inte bara det som ligger på tallriken. Det handlar om så mycket mer - om rummet och omgivningen där allt från rätt temperatur, färgsättning och möblemang spelar in. Det handlar om mötet i samband med måltiden där möjligheter ska finnas för till exempel social interaktion för de som vill det. Mat och dryck ska också vara aptitlig för ögat och stämningen ska höja lusten att äta hos våra kunder.

Att servera god mat på ett aptitligt sätt i en trevlig miljö är inte svårt för oss – Det är en självklarhet!

Attendo mat

Vård & Omsorg

På Attendo Vintervägen får du som boende en egen kontaktman som specialiserar sig på just dig. Vi har välkomstsamtal med vård och omsorgsplanering inom 2 veckor efter inflytt med kontaktman och sjuksköterska. Därefter upprättar vi en genomförande plan som bygger på ditt biståndsbeslut. Vi har sedan regelbunden uppföljning tillsammans med läkare och sjuksköterska samt kontaktman. Våra medarbetare följer med vid sjukhusbesök m.m. 

Personal

Samtliga medarbetare har erfarenhet och en bred kompetens inom äldreomsorgen. Sjuksköterska finns på plats måndag till fredag, samt jourtid kvällar, helger och nattetid.

Attendo i Växjö har sjukgymnaster och arbetsterapeuter som ser till alla har de hjälpmedel som behövs.

Tillsammans ser vi till att du får den omsorg du behöver, på det sättet som du vill!

Språk
Svenska

Kollektivavtal är tecknad via Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. Läs gärna mer om Attendos kvalitetsarbete här.

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Företag
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Jytte Dahlstedt Verksamhetschef
Gatuadress
Vintervägen 9
Postnummer
352 32
Postort
Växjö
Vill du bli kund hos oss?

Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det sedan även behövas ett biståndsbeslut från kommunen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Attendo Vintervägen

Växjö kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.