S:t Knut och Aspen

Ljungstyckevägen 4, Vellinge Karta

Typ av plats

Demens, Demens korttid, Demens växelvård, Omvårdnad, Omvårdnad korttid, Omvårdnad växelvård

Om oss

Äldreboende i vackra Skanör/Falsterbo

Välkommen till S:t Knut och Aspen, ett vård- och omsorgsboende centralt beläget i vackra Skanör/Falsterbo. Verksamheten är granne med havet, vackra grönområden samt Skanör/Falsterbos utbud av affärer, restauranger, caféer och övriga serviceinrättningar.

Med Skånetrafikens bussförbindelser tar du dig snabbt från Malmö och Vellinge till vår verksamhet som består av permanenta omvårdnads- och demensplatser, korttidsvård och en dagverksamhet.

Totalt har vi 99 lägenheter i ljusa trevliga lokaler som är fördelade på 36 omvårdnadsplatser, 45 demensvårdsplatser och korttidsvård med 18 platser. St. Knut är huvudbyggnaden och Aspen är en fastighet som ligger ungefär 100 meter därifrån. En av demensenheterna finns i Aspen och består av åtta lägenheter, medan övriga enheter finns i huvudbyggnaden.

Här finns också en tillhörande dagverksamhet för personer med kognitiv svikt som har kapacitet för upp till tio omsorgstagare per dag.


Organisation

Vardaga

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

S:t Knut och Aspen är en verksamhet fördelat på två hus. Både St: Knut och Aspens respektive gemensamma utrymmen består av allrum och kök där vi umgås, intar måltider, ser på TV eller dricker en kopp kaffe. Under vår- och sommarmånaderna öppnar både S:t Knut och Aspen upp sina trädgårdar för uteaktiviteter, fester och grillkvällar.

S:t Knut består av 91 lägenheter. Varje lägenhet är på 30 kvadratmeter med egen dusch, toalett, diskbänk, kylskåp och med uteplats eller fransk balkong. Aspen är ett boende med åtta lägenheter avsett för personer med demenssjukdom. Varje lägenhet är på 40 kvadratmeter med eget duschrum och uteplats.

Aspen är ett boende med åtta lägenheter avsett för personer med demenssjukdom. Varje lägenhet är på 40 kvadratmeter med eget duschrum och uteplats.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

99

Avdelningar

9

Aktiviteter

På S:t Knut och Aspen anordnar vi aktiviteter och kulturella evenemang varje dag. Vår målsättning är att skapa en aktiv, social och meningsfull tillvaro där dina förutsättningar, behov och önskemål är vägledande.

Vår kultur- och aktivitetsansvariga medarbetare presenterar varje vecka ett gemensamt kultur- och aktivitetsprogram som även omfattar besök av lokala föreningar. Utflykter, filmvisningar, promenader, gymnastik, vinprovningar, fester, dans, musikkvällar är endast ett axplock av aktiviteter vi anordnar. I aktiviteterna deltar du efter egen förmåga och lust. Personalen jobbar för att du ska ha möjlighet att delta i de aktiviteter du vill.

Utöver de gemensamma aktiviteterna har du varje vecka egen tid med din kontaktperson för individuella aktiviteter.

För alla som flyttar in hos oss upprättas en aktivitetsgaranti där vi skriver ner dina önskemål vad du tycker om att göra.

På S:t Knut kan du varje dag mellan kl 14.00-15.00 fika på Café Entré tillsammans med nära och kära.

Se film om aktivterna på våra äldreboenden

Mat & Dryck

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Hör Vardagas måltidschef Ola berätta om maten på våra äldreboenden

Vård & Omsorg

Din kontaktperson ansvarar för att din tillvaro på St Knut och Aspen utformas i enlighet med dina behov och önskemål. Genom att skapa en god relation med dig och dina närstående hjälper kontaktpersonen dig med alla tänkbara sysslor och aktiviteter.

Vård
Hos oss finns omvårdnadsansvariga sjuksköterskor som ansvarar för att genomföra vårdinsatser på ett tryggt, professionellt och ansvarsfullt sätt. Sjuksköterskorna bedriver ett nära samarbete med kommunens sjukgymnaster och arbetsterapeuter.

Läkare från primärvården besöker oss regelbundet.

Tilläggstjänster
Vi har kontakt med fotvårdare och frisör som kommer till oss på boendet. Tid kan bokas genom personalen.

Personal

Under ledning av verksamhetschefen arbetar en enhetschef, sex gruppchefer, undersköterskor, sjuksköterskor, en äldrepedagog och en Silviasyster som stöttar i demensvården. Vår äldrepedagog är ansvarig för kultur- och aktivitetsutbudet.

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0730-57 39 68

Kontaktperson

Lena Svan , verksamhetschef

Gatuadress

Ljungstyckevägen 4

Postnummer

239 34

Postort

Falsterbo

Vill du bo här?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det även behövas ett biståndsbeslut från kommunen.

Du får gärna boka en visning på plats eller digitalt (via Facetime eller Whatsapp) av vårt fina boende. Säkert och enkelt. Välkommen!

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0730-57 39 68

Translate

Tyck till