Vardaga Hemtjänst Linköping

Linköping

Verksam i

Johannelund och Berga

Typ av insats

Omvårdnad, Service, Tilläggstjänster

Om oss

Vardaga Hemtjänst Linköping finner du i våra lokaler i Johannelunds Grannskapshus där vi även har tillhörande trygghetsbostäder. I Grannskapshuset finns gemensamhetslokaler med tv-hörna, matsal, uteplats och gym.

Grannskapshuset ligger på torget i Johannelund och trygghetsbostäderna återfinns i höghusen runt samma torg. Lägenheterna är cirka 75 kvadratmeter och har balkong och hiss. Viss bostadsanpassning är genomförd.

Varje vecka anordnas gemensamma aktiviteter i Grannskapshuset. Som exempel kan du delta i bingo, underhållning, bak- och matlagningsgrupp, sittgymnastik och promenadgrupp. Här finns ett gym där du kan träna individuell eller i grupp. Vissa dagar finns handledare på plats som kan hjälpa dig att göra ditt eget träningsprogram.

Vi har ett specialutbildat demensarbetslag som kan ge en mer anpassad omvård och därigenom ökade förutsättningar för dig att bo kvar i ditt hem så länge du önskar. Demensarbetslaget erbjuder individanpassat stöd i nära samarbete med närstående. Du är varmt välkommen att kontakta oss så gör vi ett personligt hembesök och berättar mer om vad vi kan erbjuda.

Organisation

Vardaga

Verksamhetens storlek (antal kunder)

250-299 kunder i Linköping

Inriktning

Demens

Tjänster

För dig som behöver hjälp i hemmet är Vardaga Hemtjänst Linköping ett utmärkt alternativ. Vi är måna om att du är nöjd, trygg och att du trivs med oss och din kontaktman. Utifrån ditt individuella biståndsbeslut skräddarsyr vi våra tjänster utifrån dina behov och önskemål.

Exempel på tjänster är: städning, tvättning, handling, klädvård, matlagning, leverans av matlåda, promenader, ledsagning, hjälp med den personliga hygienen, sänggående och påklädnad. Tillsammans planerar vi hur och när insatserna ska utföras. Vår ambition är att den hjälp och det stöd vi erbjuder ska göra det möjligt för dig att bo kvar hemma så länge som du önskar.

Tilläggstjänster
Utöver hemtjänstinsatser kan vi erbjuda dig tilläggstjänster med RUT- avdrag. För att ta del av detta behöver du inte vara hemtjänstkund hos oss. Exempel på tilläggstjänster är: promenader och ledsagning, stöd och sällskap vid helger, hjälp och stöd i samband med t.ex. bjudningar.

Typ av insats

Omvårdnad, Service, Tilläggstjänster

Arbetssätt

Kontinuitet

Inom Vardaga Hemtjänst tycker vi det är viktigt att du får besök av bekanta ansikten vid bestämda tider. Vi har engagerade medarbetare som vet hur viktigt det är att du får hjälp av personer som du trivs med, litar på och som faktiskt bryr sig. Vår personalgrupp är trygg och stabil med låg personalomsättning. Tack vare detta kan vi åstadkomma kontinuitet i den service och omsorg vi erbjuder.

Kontaktperson

Hos oss får du en egen kontaktman som följer upp att dina behov verkligen blir tillgodosedda. För oss är det viktigt att du känner dig trygg med och känner tillit till din kontaktman. Tillsammans bestämmer ni när och hur du ska få hjälp utifrån kommunens beslut.

Om du önskar kan din kontaktman ha kontinuerlig kontakt med dina närstående.
Din kontaktman kan bistå dig med hjälp i övriga vårdkontakter som exempelvis fysioterapeut, dietist och hörcentral.

Genomförandeplan

Kontaktmannen har huvudansvaret för att ditt behov av stöd och service tillgodoses när du önskar och på det sätt du önskar. För att säkerställa detta upprättas din individuellt utformade genomförandeplan. Här framgår vilken hjälp du vill ha, hur den ska utföras liksom när du önskar hjälpen. Allt för att du ska få den service och omvårdnad du önskar och på det sätt du önskar.

Personal

Vår personal är utbildade undersköterskor och vårdbiträden, arbetet leds av vår verksamhetschef. Våra medarbetare har lång erfarenhet av hemtjänst. Förutom hemtjänstinsatser har vi 15 trygghetsbostäder som är utspridda i Johannelunds centrum. Vi finns i stadsdelen Johannelund i Linköping och våra lokaler finns i Johannelunds Grannskapshus. Där har du också tillgång till matservering och aktiviteter.


Språk

Svenska

Kollektivavtal

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Mat

Mat tillhör ett av livets glädjeämnen. Mat och dryck behöver vi alla för att må bra. Vi vill att du ska uppleva matglädje genom dofter och smaker. Det bidrar till god hälsa och livskvalitet.

Varje dag, året runt serveras lunch i den gemensamma lunchrestaurangen på Grannskapshuset. Om du önskar finns också möjlighet att beställa matlåda för avhämtning alternativt att den levereras hem till dig.

Maten är god och anpassad efter dig med tanke på energi- och näringsintag, konsistens liksom kulturella- och religiösa aspekter. Vid högtider erbjuder vi dig anpassade maträtter.
 

Leverantör

ISS

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån våra kunders perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av kunder, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med kunder och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Certifieringar

Kvalitetscertifierade enligt det internationella systemet ISO 9001: 2008.

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

070-000 96 68

Kontaktperson

Desirée Svanberg, Verksamhetschef

Gatuadress

Skogslyckegatan 5B

Postnummer

587 26

Postort

Linköping

Vill du bli kund hos oss?

Kontakta oss gärna så diskuterar vi hur vi kan hjälp dig. Om du vill välja oss som hemtjänstleverantör så behöver du ett biståndsbeslut från din kommun. Detta ansöker du om hos en äldrelots på kommunen som du når via telefonnummer 013-20 64 01 eller maila till aldrelots@linkoping.se.

Söker du jobb?


Kontakta/Ställ en fråga till verksamheten

För att göra ett bra val av hemtjänst behöver du prata med verksamheten. Kontakta dem via formuläret nedan eller slå dem en signal direkt.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

070-000 96 68

Translate

Tyck till