Ersta Hemtjänst - Sundsvall

Sundsvall

Typ av insats

Omvårdnad, Service, Ledsagning, Tilläggstjänster

Om oss

Ersta Hemtjänst Sundsvall – Vi ser människan
Du som bor i Sundsvall och är beviljad hemtjänst kan välja vilken utförare du vill ha. Vi på Ersta hemtjänst vill gärna vara den som hjälper dig. Vi sätter dig och dina behov främst – därför är bred kompetens bland våra medarbetare och hög kvalitet på våra tjänster självklara.

Välkommen till oss
I Sundsvall har vi två verksamheter - Sundsvall Norr och Sundsvall Syd.

Sundsvall Norr välkommnar kunder som bor i Bosvedjan, Bydalen, Finsta, Granloholm, Haga, Korsta, Skönsberg, Ljustadalen och Petersvik.

Sundsvall Syd välkomnar kunder som bor i Centrum, Sidsjön, Skönsmon, Sallyhill, Nacksta, Granlo, Njurunda tätort och Bergsåker.

Vi har våra lokaler på Medborgargatan 53 (norr) och på Lekängsvägen 2H (syd), du är alltid välkommen att besöka oss. Ring gärna innan så att vi kan vara säkra på att kunna ta emot dig.

I våra lokaler har vi också aktiviteter varje onsdag dit våra kunder är välkomna. Många uppskattar denna gemenskap och vi kallar det för Gemenskapsstugan. 

Kort om Ersta diakoni
Ersta diakoni är Sveriges största idéburna aktör inom vård och omsorg. Vi har bedrivit vård och omsorg sedan 1851, alltid med människan i centrum. Allt överskott går tillbaka till verksamheten och på så sätt skiljer vi oss från många andra vårdgivande företag. Vi möter människor med respekt, omtanke och med bevarad delaktighet och värdighet. 

Organisation

Ersta diakoni

Verksamhetens storlek (antal kunder)

Cirka 200 kunder i Sundsvall

Tjänster

Hemtjänst
Att få hemtjänst innebär att du får hjälp och stöd i din vardag. Det kan till exempel vara hjälp med tvätt, matinköp, städning och personlig omvårdnad.

Vill du ha mer hjälp än vad ditt biståndsbeslut beviljar?
Då erbjuder vi hushållsnära tjänster med RUT-avdrag. Exempel på tjänster är: städning, inköp, ledsagning och pyntning inför storhelger.

Aktiviteter
Ersta hemtjänst Sundsvall arbetar aktivt med att skapa gemenskap. Därför har vi öppnat Gemenskapsstugan i våra lokaler dit våra kunder är välkomna på olika aktiviteter varje onsdag. Det kan vara allt från allsång med kaffe och hembakat fikabröd till bio med popcorn, bingo och mycket annat.


Typ av insats

Omvårdnad, Service, Ledsagning, Tilläggstjänster

Arbetssätt

Vår värdegrund
Ersta diakonis värderingar grundar sig i vår utgångspunkt och övertygelse att alltid "se människan”. Värdegrunden har vi med oss sedan grundandet på 1850-talet.

Våra värdeord
Professionalism - Med engagemang och ansvar står vi i ständig utveckling och lärande för att på bästa sätt möta utsatta människors behov.
Tillit - vi möter människor med respekt, omtanke och med bevarad delaktighet och värdighet. Så bygger vi tillit i vardagen.
Hopp - vi vill inspirera till hopp och bidra till hälsa och välbefinnande för varje patient och kund genom att ge bästa möjliga vård grundad på forskning och utveckling. Hopp skapar öppenhet för framtiden.

Kontinuitet

Upplevelsen av kontinuitet, närhet och trygghet är viktigt och vi försöker i möjligaste mån begränsa antalet personer som deltar i din omvårdnad.

Kontaktperson

Vi arbetar i små grupper och du får en kontaktperson som ansvarar för det mesta som rör dig och som ser till att din hemtjänst anpassas efter dina behov och önskemål. Det är viktigt för oss att du trivs och känner dig trygg med din kontaktperson.

Genomförandeplan

Utifrån ditt biståndsbeslut planerar vi din omsorg tillsammans med dig och lägger upp en genomförandeplan för hur din hjälp ska utföras.

Personal

För oss på Ersta hemtjänst är det viktigt att du får den absolut bästa omvårdnaden du kan få. Därför är vi alltid väldigt noga i vår rekrytering och väljer medarbetare med omsorg. Våra medarbetare består av undersköterskor och vårdbiträden. All personal har tystnadsplikt.


Kompetensutveckling

Alla medarbetare får möjlighet att bredda sin kompetens när de jobbar hos oss.

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Vi har kollektivavtal.

Mat

Självklart är mat en viktig del i vardagen. Matlådor levereras eller så lagar vi maten hemma hos dig, beroende på vilken hjälp du fått beviljad hos kommunen.

Leverantör

Matleverantör är kommunens kök, levereras av Riksbud

Kvalitet

En gång per år genomför vi en kvalitetsmätning i syfte att mäta hur nöjd du som hemtjänsttagare är med våra tjänster. Vi tar även tacksamt emot dina synpunkter per telefon eller skriftligen under resten av året. Vi ser dina synpunkter och eventuella klagomål som hjälp till att förbättra och utveckla våra tjänster.

Dokumentation
För att hjälpa dig på bästa sätt kräver Socialtjänstlagen att vi dokumenterar vad vi gör och vad som händer hos dig. Dokumentationen säkerställer att du får den hjälp som kommunens biståndsbedömare har beviljat dig. Den hjälper även oss att agera rätt om något skulle hända dig. Dokumentationen samlar vi i din personakt.  Du kan alltid ta del av din personakt om du vill veta vad som har dokumenterats.

Kontakt

Organisation

Ersta diakoni

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

072-740 89 99

Kontaktperson

Linda Andersson, verksamhetschef norr
Maria Norman Olsson, verksamhetschef syd

Gatuadress

Norr - Medborgargatan 53
Syd - Lekängsvägen 2L

Postnummer

856 30

Postort

Sundsvall

Vill du bli kund hos oss?

Du är alltid välkommen att kontakta oss. Om du vill välja oss som hemtjänstleverantör så behöver du ett biståndsbeslut från kommunen. Detta ansöker du om hos en biståndshandläggare på kommunen på 060-19 25 50.

Söker du jobb?


Kontakta/Ställ en fråga till verksamheten

För att göra ett bra val av hemtjänst behöver du prata med verksamheten. Kontakta dem via formuläret nedan eller slå dem en signal direkt.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

072-740 89 99

Translate

Tyck till