Apotekshörnans Seniorboende

Apotekshörnans Seniorboende

Sankt Olofsgatan 7 A-B, Trädgårdsgatan 13 A-C, Falköping Karta

Typ av boende
Seniorboende
Ägandeform
Hyresrätt
Anmäl ditt intresse

Allmänt

Apotekshörnans seniorboende är ett nyöppnat seniorboende, centralt beläget i Falköpings stadskärna.
Fastigheten, Apotekaren 1, har anor från sent 1800-tal. När bassjukhuset byggdes i Falköping uppstod ett behov av ett större apotek. Då byggdes Apotekaren 1 och tjänade som apotek fram till 1950/60-talet då andra verksamheter tog vid. 

 

Byggnaden har genomgått en total ombyggnation och inrymmer nu 12 nyproducerade lägenheter som färdigställdes 2020. Några detaljer har bevarats från äldre tider i de delar som tidigare var apotekarens stora tjänstebostad, som öppna spisar och fondtapeter i sammet. 

 

Inriktningen på flertalet lägenheter ar 65+, vid biståndsbedömning eller speciella skäl gäller 60+. 

 

Klicka för att se filmen om Apotekshörnans seniorboende
Vill du också ha ett problemfritt och tryggt boende med god service och möjlighet till social samvaro är du varmt välkommen att slå en signal eller att skriva några rader via e­-post. 

Minimiålder
65 år

Bostäder

Lägenheterna håller genomgående hög standard, ofta med vinylgolv i gråskala, tapeter i matchande ljusa toner och fina badrum med golvvärme. Lägenheternas storlek varierar mellan 45 - 99 kvm. 

 

Kök och öppen spis

 

Badrummen har tvättmaskiner och köken är utrustade med induktionshällar och mikrovågsugn som standard. Vissa lägenheter har även eldstäder som går att elda i. Samtliga lägenheter har också så kallat FTX ventilationsaggregat för bästa boendemiljön. 

 

Kök

Här kan du se en film från en av lägenheterna. 

Om du vill se mer av lägenheternas utformning och inredning så kan du hitta mer på vår Facebooksida

Antal bostäder
12
Storlek
2 - 3 r.o.k
Hyra
6100 - 10900 kr/mån

Faciliteter

På Aptotekshörnan finns flera härliga gemensamma utrymmen och faciliteter. Har kan du bland annat återhämta dig med ett skönt bastubad, ta en lugn stund i relaxrummet eller varför inte anordna en gemensam grillkväll på den stora och härliga uteplatsen i söderläge? 

Faciliteter
Foajé med posthämtning och sittgrupp
Större uteplats i söderläge utrustad med bland annat utemöbler och grill
Bastu med dusch
Relaxrum
Övernattningsrum for besökare

Läge

Apotekshörnan har nära till grönska, kulturmiljö och Falköpings centrum, vilket ger goda förutsättningar for livskvalitet och en behaglig vardag. 

Närheten till centrum gör att du har det mesta du behöver inom gångavstånd, har hittar du allt ifrån mysiga caféer och restauranger till välkända butikskedjor och små personliga butiker.

I närheten

- Stora Torget - 250 m 

- Netto - 175 m 

- Närhälsan Oden Vårdcentral - 150 m 

- ICA Maxi - 1,2 km 

- Odenhallen - 600 m 

- Stadsbiblioteket - 1 km 

- Tågstationen - 2 km 

- Mösseberg friluftsområde - 2,5 km 

- Läkaren dagcentral - 150 m 

- Bussar -  75 m 

Kommunikationer

Från centrum går stadsbussar till bl.a. resecentrum, sjukhus och Allebergs center. Från Falköpings resecentrum tar det cirka 1 timme med tåg till Göteborg, 2,5 timme till Stockholm och 45 minuter till Jönköping. 

Service & Aktiviteter

För aktiviteter i kommunens regi hänvisas i första hand till Träffpunkt Centrum på Trädgårdsgatan 23. Har kan du delta i aktiviteter, läsa tidningar, låna dator eller bara dricka en kopp kaffe. Träffpunkt Centrum har ett café och det finns också möjlighet att äta lunch mellan kl. 12-13. 

Träffpunkterna drivs ideellt av frivilliga medhjälpare och delvis i samverkan med kommunens fritidsverksamhet for äldre. Läs mer om de kommunala Träffpunkterna i Falköping här. 

Kontakt

Organisation
Telefonnummer
Kontaktperson
Jens Ivarsson
Gatuadress
Sankt Olofsgatan 7 A-B, Trädgårdsgatan 13 A-C
Postnummer
521 46
Postort
Falköping
Vill du bli kund hos oss?

Vill du också ha ett problemfritt och tryggt boende med god service och möjlighet till social samvaro ar du varmt välkommen att slå en signal eller att skriva några rader via e-post

Hitta hit

Vägbeskrivning

Apotekshörnans Seniorboende

Falköpings kommun

Har du frågor?

Anmäl ditt intresse för dessa bostäder eller ställ en fråga enkelt via formuläret nedan. Du kan också slå verksamheten en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.