Dalagården

Prostgatan 7, Mora Karta

Typ av boende

Seniorboende

Ägandeform

Hyresrätt

Allmänt

Dalagården är ett seniorboende som är avsedd för dig som klarar din vardag med hjälp av hemtjänst. Lägenheterna är tillgänglighetsanpassade och samlade i en byggnad med en stor ljus entré i mitten. I entrén finns några bänkar nära de stora fönstren där man kan sitta och umgås.

Dalagården ligger i Mora Centrum, cirka 350 meter från Mora Kyrka. Byggnaden har en källarvåning samt tre våningsplan varav det nedersta befinner sig på markplan, i trapphuset finns även en hiss.

Mora kommun har även boenden med gemensamhetsutrymmen som benämns som trygghetsboende; Spanskgården, Stoltgården, Noretgården och Hanslinden.

Dalagården lämpar sig inte för personer som har omfattande behov av vård och omsorg. Dessa personer bör istället ansöka om särskilt boende.

Bostäder

På Dalagården finns sammanlagt 34 lägenheter och till alla ingår varsitt förråd. Lägenheterna på markplan och första våningsplanet har en egen balkong där man får plats med liten möbelgrupp och blommor. De lägenheter som har balkongerna mot baksidan på markplan är inglasade.
Lägenheterna har stora rymliga badrum där det finns plats för egen tvättmaskin.

På de två övre planen finns en tvättstuga och torkrum. 

1 lägenheter med 3 rum, 70 kvm
33 lägenheter med 2 rum och kök, 51-65 kvm

Antal bostäder

34

Storlek

1 - 2 r.o.k

Hyra

3945 - 4515 kr/mån

Kontakt

Organisation

Mora kommun

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0250-264 00

Kontaktperson

Receptionen

Gatuadress

Prostgatan 7

Postnummer

792 32

Postort

Mora

Vill du bo här?

Det behövs inget biståndsbeslut för att få en plats på trygghetsboende, utan du lämnar din ansökan till kommunens boendesamordnare. Lägenheterna anvisas till sökande efter hand som de blir lediga och i turordning.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga

Anmäl ditt intresse för dessa bostäder eller ställ en fråga enkelt via formuläret nedan. Du kan också slå verksamheten en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0250-264 00

Translate

Tyck till