Berga

Björnstigen 137 , Solna Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Välkommen till Berga
Berga är ett modernt äldreboende för personer med omvårdnadsbehov och personer med demenssjukdom. Boendet ligger i Bergshamra med utsikt över Edsviken och Värtan.

Silviahemsscertifierad verksamhet
Bergas äldreboende, Gläntans dagverksamhet samt Berga dagverksamhet/arbetsterapi är demenscertifierade av Silviahemmet. Det innebär att alla som arbetar hos oss har fått särskild utbildning av Silviasystrarna. Målet är att kunna ge bästa möjligalivskvalitet för de demenssjuka och deras anhöriga samt att fortsatt kunna bygga kompetensen inom arbetsgruppen.

Höjdpunkter:
- God bemanning, sjuksköterskor dygnet runt, tillgång till dietist och hälsocoach
- Inriktning konst och hantverk, eget konstgalleri och konstförening
- Cykeltaxi, samarbete med volontärer möjliggör cykelturer
- Trädgård med odlingsmöjligheter
- Gym, arbetsterapilokal för gymnastik och balansträning

Verksamheten drivs av A&O
Vi har drivit äldreomsorg sedan 1993 vilket gör oss till en av de äldsta aktörerna inom vård och omsorg. Fokus har alltid varit att tillhandahålla den bästa möjliga omvårdnad där vi ska förmedla värme, omtanke och trygghet. 

Inriktning/Profil

Konst och hantverk

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Lägenheterna är mellan 28-32 kvm och har ett stort rum, badrum samt ett trinett-kök. På varje våning finns även ett gemensamt vardagsrum, en matsal samt en stor balkong.

Vi har en trädgård med odlingsmöjlighet förutom våningarnas balkonger i anslutning till entrén. Vi har ett litet gym på plan 8. Vi har stora allmänna utrymmen i entréplan att vistas i där ibland en restaurang och en arbetsterapilokal där det finns utrymme för gymnastik och balansträning. 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

96

Avdelningar

12 plan med små avdelningar om åtta boende

Aktiviteter

Vår ambition är att skapa förutsättningar för de boende att kunna njuta av livet varje dag och skapa en meningsfull vardag. Ansvarig för aktiviteterna i verksamheten är Aktivitetscoachen vilken planerar och genomför aktiviteter tillsammans med de boede. Vi har cykeltaxi i samarbete med volontärer som möjliggör cykelturer för våra boende.

Konst- och hantverksprofil
Berga har en konstprofil och vi använder musikens, konstens och hantverkets positiva effekter på hälsan. På Berga finns högskoleutbildade aktivitetscoacher i konst, bild, textil, hantverk och dansterapi som har i uppdrag att integrera aktiviteter och ett funktionsbevarande arbetssätt som en naturlig del vardagen. 


Mat & Dryck

Vi ser måltiden som ett viktigt tillfälle till social samvaro och vi skapar en miljö som är inbjudande och trevlig. Stor vikt läggs vid dukning och uppläggning av maten. Vi erbjuder frukost, lunch och middag samt mellanmål och du väljer själv när och var du vill äta dina måltider.

Verksamheten har ett kostråd där boenderepresentanter och verksamhetens kostombud samlas för att gå igenom synpunkter och förslag för verksamhetens kost och måltidssituation. Även närstående kan bjudas in till kostrådet om intresse finns.


Var lagas maten?

A&O Berga restaurang, Solna

Vård & Omsorg

Levnadsberättelse
Levnadsberättelsen ”Det här är jag” hjälper oss att se vad du har för bakgrund för att lättare kunna anpassa omvårdnaden till hur du vill ha det.

Kontaktperson
Alla som bor på Berga får en kontaktperson som ska skapa trygghet för dig och är ett stöd till dina närstående. Kontaktpersonens viktigaste funktion är att vara ditt ombud och ska föra fram dina önskemål och behov till övriga medarbetare.

Kontaktpersonen håller regelbunden kontakten med närstående och är den person man i första hand vänder sig till med frågor.

Genomförandeplan
En genomförandeplan upprättas i samband med inflyttning. Den fungerar som en arbetsbeskrivning som säkerställer att alla medarbetare vet hur du som boende vill ha det, vilket skapar trygghet och kontinuitet. Genomförandeplanen utvärderas och revideras minst två gånger per år.

Omsorg

Berga är bemannad med undersköterskor dygnet runt för att kunna tillgodose de omvårdnadsbehov som finns.

Vård

Hälso- och sjukvårdsinsatser tillgodoses av sjuksköterskor som finns tillgängliga dygnet runt samt av arbetsterapeuter och fysioterapeuter efter behov. Läkarinsatser tillgodoses via vårdcentral två gånger i veckan i samarbete med landstinget. Tandläkare finns i huset varje vecka.

Tilläggstjänster

Regelbundet kommer kläd – och skoförsäljning till Berga.

Fakta Vård

Vård

Det finns vårdpersonal (undersköterskor och sjuksköterskor) dygnet runt

Rehabilitering

Arbetsterapeut och sjukgymnast finns tillgängliga på vardagar

Personal

Vi har engagerad personal som arbetar utifrån den enskildes behov och intressen. Vi strävar efter att personalen ska vara utbildade undersköterskor.

Här på Berga jobbar enhetschef, samordnare, sjuksköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut, aktivitetscoach, dietist, kurator och undersköterskor. Vi har också en verksamhetschef som ansvarar för hela boendet.


Kompetensutveckling

Vi vill att våra medarbetare ges möjlighet att bredda sin kompetens och hålla sig uppdaterad inom den senaste forskningen och rönen. Att arbeta med utbildning, kompetensutveckling och handledning är en väsentlig del av boendets kvalitetsarbete och våra medarbetares välmående och utveckling.

Kollektivavtal

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

A&O-modellen
Vi är angelägna om att verksamheten ska hålla en hög kvalitet. Därför ska alla medarbetare i verksamheten vara medvetna om verksamhetens inriktning och övergripande mål. Vi arbetar enligt vår egen modell, A&O modellen, där verksamheten indelas i sektorer och varje sektor har tydligt beskrivna mål. 

Systematiskt kvalitetsarbete
Inom A&O arbetar vi systematiskt med kvalitetssäkring. Vårt ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete bygger på Socialstyrelsens föreskrifter SOSFS 2011:9. I vårt ledningssystem beskrivs processer i verksamheten och vem som har ansvaret för att de ska ske.

Kvalitetsdeklaration
A&O kvalitetsdeklarerar verksamheten enligt Almega Vårdföretagarnas standard. Genom kvalitetsdeklarationen redovisar vi öppet verksamhetens kvalitetsarbete och resultat för allmänheten, beställare och beslutsfattare. Kvalitetsdeklarationen uppdateras varje år.

Läs mer om vårt kvalitetsarbete på vår hemsida.

Certifieringar

Hedersomnämnande av Solna Stad, Kvalitetspriset 2010

Övrigt

Brukarundersökning 2010 hittar du under rubriken "Relaterade Länkar" på följande sida: www.solna.se/sv/familj-omsorg/

Kontakt

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0722-52 06 40

Kontaktperson

Angela Plambeck, verksamhetschef

Gatuadress

Björnstigen 137

Postnummer

170 72

Postort

Solna

Vill du bo här?

Om du önskar bo hos oss på Berga ska du kontakta en biståndshandläggare på din kommun och ansöka om ett biståndsbeslut. Om du har frågor är du välkommen att kontakta oss.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0722-52 06 40

Translate

Tyck till