Hjortsbergs Äldreboende

Demokrativägen 2, Falkenberg Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Hjortsbergs äldreboende passar dig som uppskattar att ta del av bekanta och nya kulturer. Boendet har profilen ”När och fjärran” vilket medför att många av aktiviteterna influeras av temat. Boendet utvecklas med fokus på närheten, det vill säga närheten till havet, till Falkenbergs museum och aktiviteter anordnade av diverse föreningar. Det andra ordet i profilen, fjärran, vävs in i boendet genom samverkan med exempelvis Medborgarskolan, Kompetenscentrum Grundvux, olika organisationer för olika nationaliteter.

Hjortbergs äldreboende ligger som det låter i området Hjortsberg i Falkenberg. Intill ligger Hjortsbergs skola som bidrar med liv och rörelse till vardagen. Lägenheterna är välplanerade, ljusa och fina vilket främjar att du som bor här trivs och kan uppleva välbefinnande. Du som bor på Hjortsbergs äldreboende kan känna dig trygg i vetskapen att boendet drivs av kompetent personal som arbetar i enlighet med den nationella värdegrunden liksom enligt Falkenbergs värdighetsgarantier.

Organisation

Vardaga

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

På Hjortsbergs äldreboende i Falkenberg finns 59 lägenheter fördelade på tre plan, 40 lägenheter för särskilt boende och 19 lägenheter för personer med demens. Varje avdelning har ett gemensamt tv-rum/matsal. På varje avdelning finns en stor balkong som utformats för att påminna om naturen i den egna tidigare boendemiljön. Vår strävan var att skapa en känsla av att befinna sig i naturen i och kring Falkenberg.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

59

Avdelningar

Fyra, tio lägenheter per avdelning (en enhet har 9 lägenheter). Två avdelningar med inriktning omvårdnad och två avdelningar med inriktning demens.

Aktiviteter

På Hjortsbergs äldreboende i Falkenberg erbjuder vi såväl gemensamma aktiviteter som individuella. För att uppmuntra till deltagande i aktiviteterna anpassas de efter dina och övriga medboendes behov och intressen. Lusten till aktivitet varierar från dag till dag. Ena dagen har en enskild lust att plantera blommor, nästa att lösa korsord.

På Hjortsberg erbjuds du varje vecka en timme ”kontaktmannatid” med din kontaktman, att disponera så som du önskar. Andra aktiviteter är: läsa dagstidningen, högläsning, frågesport, bingo, promenadgrupp och mentala resor till när och fjärran. Minst en gång per år anordnas fest på Hjortsberg. Festens tema beror på årstid, eventuell högtid som sammanfaller med festen liksom de äldres önskemål.

Mat & Dryck

På Hjortsberg vill vi att måltiderna ska tillhöra en av dagens höjdpunkter. Vi strävar efter att ordna måltiderna tillsammans, personal och boende, för att ta fasta på gemenskapen och måltidernas sociala sammanhang. Måltiderna serveras i en trevlig och stillsam miljö. Maten äts gemensamt i matsalen eller enskilt i den egna lägenheten. Till lunch serveras efterrätt. Det är vanligt att medarbetare bakar till fikastunden. Vid högtider erbjuder vi anpassade maträtter.

Du får gärna delta i de flesta moment under matlagningen, såsom att duka eller röra i en sås. Konceptet ger en hemlik och igenkännande miljö, där dofter och skramlet från kastruller i köket stimulerar aptiten. 

Vi tar till oss dina synpunkter gällande maten och måltidsmiljön. Hos oss har du möjlighet att påverka.

Dryck
Till måltiderna serveras: mineralvatten och bordsvatten, lättöl, måltidsdryck eller mjölk. Vi hjälper till att servera vin och liknande om du önskar.

Var lagas maten?

Maten planeras, tillagas och bereds på boendet. Undantaget är de måltider som innehåller obehandlat kött, fisk eller fågel. Dessa livsmedel förbereds i tillagningskök innan det värms upp och bereds i boendets enhetskök.

Vård & Omsorg

På Hjortsberg i Falkenberg ska du känna dig trygg i att vi erbjuder den hjälp, det stöd och den service du är i behov av. När vi tagit del av ditt biståndsbeslut utses din sjuksköterska och din kontaktman som säkrar att du får god kontinuitet i stöd och hjälp och att denna utformas enligt dina behov och önskemål.

Utöver att se ditt behov av stöd och hjälp, ser vi till dina friskfaktorer. Vi ser dina behov, förmågor, mål och intressen och utformar utifrån den samlade bilden ditt stöd. Informationen dokumenteras i din levnadsberättelse och genomförandeplan som upprättas tillsammans med din kontaktman. Genomförandeplanen följs upp och revideras för att ständigt vara aktuell med dina behov.

Omsorg

I omvårdnaden ingår mat, tvätt, städning och hjälp med personlig hygien. Medarbetare finns tillgängliga dygnet runt.

Vård

Sjuksköterska finns på plats vardagar, dagtid. Läkare finns på plats vid behov. Övrig tid finns läkarjour och sjuksköterska tillgängliga.

Rehabilitering
Arbetsterapeut och fysioterapeut ansvarar för bedömningar och hjälpmedelsutprovning. Arbetsterapeut och fysioterapeut handleder personalen vid behov. Rehabilitering planeras individuellt.

Personal

Vi har en verksamhetschef, tre verksamhetskoordinatorer och en aktivitetscoach/samordnare. Vår omsorgspersonal är undersköterskor och vårdbiträden.

Språk

Svenska, Kurdiska, Serbiska, Thai

Kollektivavtal information

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0704-315 644

Kontaktperson

Jessica Nilsson, verksamhetschef

Gatuadress

Demokrativägen 2

Postnummer

311 41

Postort

Falkenberg

Vill du bo här?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det även behövas ett biståndsbeslut från kommunen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0704-315 644

Translate

Tyck till