Levnadsberättelse
Levnadsberättelsen ”Det här är jag” hjälper oss att se vad du har för bakgrund för att lättare kunna anpassa omvårdnaden till hur du vill ha det.
Kontaktperson
Alla som bor på Korsnäsgården får en kontaktperson som ska skapa trygghet för dig och är ett stöd till dina närstående. Kontaktpersonens viktigaste funktion är att vara ditt ombud och ska föra fram dina önskemål och behov till övriga medarbetare.
Kontaktpersonen håller regelbunden kontakten med närstående och är den person man i första hand vänder sig till med frågor.
Genomförandeplan
En genomförandeplan upprättas i samband med inflyttning. Den fungerar som en arbetsbeskrivning som säkerställer att alla medarbetare vet hur du som boende vill ha det, vilket skapar trygghet och kontinuitet. Genomförandeplanen utvärderas och revideras minst två gånger per år.
Hela människan – hela livet
På Korsnäsgården arbetar medarbetarna för en salutogen äldreomsorg. Det betyder att vi fokuserar på det som är meningsfullt för den boende ur ett hälsoperspektiv. Vårt mål är att alla boende ska få möjlighet att leva hela livet. Här kommer du att ha din lägenhet ditt hem, varför vi försöker eftersträva att du ska känna dig som hemma.
Uppdraget är att skapa ett aktivt boende där var och en efter förmåga kan välja att delta i någon/några av våra dagliga aktiviteter. Vår inriktning på dessa är under teman som musik, dans, rörelse och konst.
Verksamheten på Korsnäsgården har som mål att bli ett föredöme då det gäller personcentrerad och högkvalitativ omsorg för person med nedsatt kognitiv förmåga, så kallad demenssjukdom.
Omsorg
Korsnäsgården är bemannad med undersköterskor dygnet runt för att kunna tillgodose de omvårdnadsbehov som finns.
Vård
Hälso- och sjukvårdsinsatser tillgodoses av sjuksköterskor som finns tillgängliga dygnet runt samt av arbetsterapeuter och fysioterapeuter efter behov. Läkarinsatser tillgodoses via vårdcentral i samarbete med landstinget.