Attendo Lillgårdsvägen

Lillgårdsvägen 5, Haninge

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Lediga platser

Om oss

Attendo Lillgårdsvägen äldreboende i Tungelsta är ett nybyggt livsstilsboende med inriktningen Utevistelse & Trädgård. Det innebär att vi har fokus på hälsa och motion och ordnar mycket trevliga aktiviteter utomhus.

Vårt boende ligger nära naturen men vi har också en egen trädgård som är speciellt byggd för att trivas ute. Här finns olika promenadslingor, planteringar, utegym, växthus, grillplats och trivsammma sittplatser för gemenskap. Hos oss på Lillgårdvägen bor du i en egen lägenhet med personal på plats dygnet runt. Varmt välkommen till oss!

Inriktning/Profil

Trädgård

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Du kan välja oss om även du bor i:

Stockholms kommun, Nynäshamns kommun, Tyresö kommun, Södertälje kommun

Boendet

Vårt koncept utevistelse och trädgård genomsyrar även inredningen som går i grönt och i jordfärger.

Det finns gemensamma lokaler i varje flygel med sittgrupper och soffor för att fika, umgås eller titta på tv i. Det finns också en matsal där man kan äta om man vill. Det ligger en förskola i samma byggnad som öppnar för möten över generationsgränserna.

Lediga platser

 • Demens - Permanent
 • Omvårdnad - Permanent

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

54

Avdelningar

Här finns sex avdelningar varav två är för personer med demenssjukdom.

Lägenheterna

 • Enrumslägeneheterna är 32 kvmadratmeter
 • Sex parlägenheter på 47 kvadratmeter med vå rum
 • Stort badrum med dusch
 • Pentry med spis diskho och kylskåp för att tillaga mindre måltider
 • Säng ingår
 • För övrigt möblerar de boende med egna möbler

På boendet

 • Gemensamhetsutrymmen
 • Matsal
 • Varje plan har en stor balkong för utevistelse
 • Ett aktivitetsrum för gruppträning eller andra aktiviteter
 • Utemiljöer med funktionsbevarande gym och odlingslådor
 • Grillplats
 • Husdjur är välkomna

Hyra

7 750 - 8 350 kr/mån

Aktiviteter

Här ordnar vi aktiviteter utifrån årstiderna. På sommaren kan det vara dans i trädgården, på vintern tittar vi på film med trädgårdsfokus eller sjunger i kör. På våren planterar blommor i trädgården. Vi uppmärksammar också alla högtider och hittar på aktiviteter utifrån det.

Vi har två konceptansvariga som ansvarar för aktiviteter. Vi erbjuder ett urval av gemensamma aktiviteter fyra timmar per dygn för den som vill delta, alla dagar i veckan. Det finns alltid möjlighet till individuella aktiviteter utifrån önskemål som planeras tillsammans med kontaktpersonen.

Vi utnyttjar vår trädgård året runt och det finns eluppvärmda bänkar så att man kan sitta ute även när det är kallt. Det finns studier som visar på att utevistelse har positiva effekter både när det gäller funktionsbevarnade och sömn. Det har också  en positiv inverkan på aptit att vara ute mycket.

Vi kan också göra utflykter som att åka och plocka svamp eller göra stuidebesök på någon av de närliggande hästgårdarna. Aktiviteter planeras utifrån tycke och smak och vi har ett boenderåd där vi diskuerar frågor som mat och aktivteter.

Med demenssjuka arbetar vi med sinnesstimulering och uppmärkammar känsel, hörsel och dofter genom att till exempel baka och lyssna på musik. Vi jobbar också med remenissens där vi kommunicerar genom minnen.

Mat & Dryck

Vi köper kyld färdigmat från Dafgård och kokar potatis, ris och liknande på boendet. Tilllbehör som sallad och såser görs också här. Vi bakar eget matbröd, kakor och bullar.

Vi gör skillnad på vardag, helg och högtider. Attendo har ett matkoncept som vi kommer att tillämpa där vi gör skillnad på vardag och helg genom att till exempel servera trerätters på helgen och aptitretare innan maten som stimulerar hungern. Vi jobbar i nära samarbete med dietister inom företaget.

Måltidsmiljön är viktig och vi strävar efter en lugn och stillsam stund med ett socialt utbyte. Boenderådet diskuterar maten så att de boende blir delaktiga i vad som serveras.

Vid varmare årstider kommer vi att äta och fika utomhus.

Var lagas maten?

Dafgårds och på boendet

Vård & Omsorg

Omsorg

Vi utgår från den individbaserade genomförandeplanen som kontaktpersonen och teamet runt den boende gör tillsammans med den boende. Alla har en egen kontaktperson som har ett extra ansvar. Denne har också ansvar för kotakten med anhöriga.

Städning av lägenhet och tvätt ingår. De boende har egna lakan och handdukar.

Personal finns på plats dygnet runt för att ge vård och service efter varje persons behov och förutsättningar. De arbetsmetoder som genomsyrar verksamheten är hälsofrämjande och funktionsbevarande. Här är de boende alltid delaktiga och med och bestämmer över sin egen vardag.

Vård

Vi har sjuksköterskor på boendet som är omvårdnadsansvariga och de handleder undersköterskorna i deras omvårdnadsarbete. Läkare kommer till oss regelbundet och vid behov. Vi har sjukgymnast och arbetsterapeut på boendet som också är konceptansvariga.

Kommunen har upphandlat munhälsovårdsbedömning som sker på boendet. De boende får välja tandläkare själva och antingen åker man till någon med stöd av kontaktpersonen eller väljer någon som besöker boendet.

Tilläggstjänster

Fotvård och hårvård kommer till boendet. Vill man ha kvar sin vanliga frisör/fotvårdarer kan kontaktpersonen följa med.

Personal

Här arbetare en verksamhetschef och en biträdande verksamhetschef, tre sjuksköterskor, en arbetsterapeut och en sjukgymnast. Vi är omkring 40-talet undersköterskor.

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. Läs gärna mer om Attendos kvalitetsarbete här.

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0708 67 48 95

Kontaktperson

Marie Hedin

Gatuadress

Lillgårdsvägen 5

Postnummer

137 57

Postort

Tungelsta

Vill du bo här?

För att bo här behövs ett biståndsbeslut från din kommun. Hör gärna av dig om du har frågor!

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0708 67 48 95

Translate

Tyck till