Klippan

Norra Esplanaden 1, Haparanda Karta

Typ av plats

Omvårdnad

Om oss

Stöd och omvårdnad centralt i Haparanda
Klippan ligger i centrala Haparanda. Här ger vi stöd och service till dig som är äldre och har ett omvårdnadsbehov. Du får bo i en egen lägenhet med tillgång till trevliga gemensamhetsutrymmen och vårdcentral samt kommunalt äldreboende i samma byggnad.

När du flyttar in har vi ett välkomstsamtal där vi tillsammans upprättar en omvårdnadsplan för dig. Planen står i fokus för det stöd du får och vi följer regelbundet upp den tillsammans, så att vi vet att du trivs och får den omsorg du behöver.
 

Organisation

Vardaga

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Klippan ligger centralt i Haparanda, i samma byggnad som bland annat vårdcentralen och kommunens äldreboende. På Klippan finns tre avdelningar. Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider. Det finns också en stor gemensam balkong.

Kommunikation och service
Det är nära till tåg- och bussanslutning. Bilparkering finns i anslutning till Klippan. Butiker och service finns i centrala Haparanda.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

36

Avdelningar

3

Lägenheterna

  • Trinettkök med kylskåp
  • Garderob
  • Badrummet är handikappanpassat med dusch
  • Trygghetslarm och rörelselarm
  • Höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker

Aktiviteter

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Aktiviteter vi gör tillsammans kan vara pyssel, bakning, musikunderhållning, sång och musik, bingo, olika spel, träning och gymnastik.

På Klippan har vi också besök av Ung Omsorg. Det är ungdomar som kommer till boendet på helger och lov för att umgås med de äldre och sätta extra guldkant på tillvaron. Vi samarbetar även med bland andra Vuxenskolan, kyrkan och NHR för att bredda utbudet av aktiviteter.

Varje vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Närstående och anhöriga
Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.

Mat & Dryck

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Det går att välja mellan två olika alternativ till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Vård & Omsorg

Den goda dagen
Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.
Läs mer om den god dagen

Kontaktman
När du flyttar in hos oss får du en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Omsorg

Omvårdnadspersonal finns på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk.

Vård

Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska arbetar vardagar dagtid. Kvällar, nätter och helger kan personalen ringa en sjuksköterska om något akut händer.

Vår läkare kommer till oss en gång i veckan.

Vår egen arbetsterapeut arbetar hos oss under de flesta vardagar och sjukgymnasten kommer till oss flera gånger i veckan. Tillsammans handleder de även den övriga personalen i ett funktionsbevarande arbetssätt.

Personal

Här finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. 

Ansvarig på boendet är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten. 

Kompetensutveckling

Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

Språk

Svenska

Kollektivavtal information

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

070-104 30 55

Kontaktperson

Anna-Mari Kinnunen

Gatuadress

Norra Esplanaden 1

Postnummer

95 331

Postort

Haparanda

Vill du bo här?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det även behövas ett biståndsbeslut från kommunen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

070-104 30 55

Translate

Tyck till