Alla deltar efter sina önskemål och förmågor
Bakar pepparkakor till jul med de boende
Brunbrända sommarfötter vid badet

Vittsjö Sjukhem

Verumsvägen 2, Hässleholm Karta

Typ av plats

Demens, Demens korttid, Profil

Lediga platser

Om oss

Vittsjö Sjukhem ligger vackert nära sjön i den anrika kurorten Vittsjö. Verksamheten startades redan 1971 och drivs idag fortfarande av samma familj.

En stor erfarenhet och kunskap om omvårdnad och demens/psykiatri vilar på en djupt rotad filosofi: tydlighet, engagemang, pålitlighet och professionalism. Vi sammanfattar det i vårt motto – människan i centrum.

För många av de boende här på Vittsjö Sjukhem är Vittsjö och dess omgivningar deras hembygd och hemmet en självklarhet, andra kommer långväga ifrån. Deras anhöriga har fått oss rekommenderade som ett välskött vårdhem som vill de gamla väl.


Inriktning/Profil

Alzheimers Sjukdom, Frontallobsdemens, Neurologiska funktionshinder, Psykogeriatrik

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Du kan välja oss även om du bor i:

Burlövs kommun, Båstads kommun, Bromölla kommun, Bjuvs kommun, Eslövs kommun, Helsingborgs kommun, Klippans kommun, Kristianstads kommun, Höörs kommun, Höganäs kommun, Hässleholms kommun, Kävlinge kommun, Hörby kommun, Svedala kommun, Tomelilla kommun, Landskrona kommun, Staffanstorps kommun, Skurups kommun, Trelleborgs kommun, Vellinge kommun, Örkelljunga kommun, Östra Göinge kommun, Ängelholms kommun, Åstorps kommun, Ystads kommun, Sjöbo kommun, Svalövs kommun, Lunds kommun, Malmö kommun, Simrishamns kommun, Lomma kommun, Perstorps kommun, Osby kommun, Hägersten Liljeholmen, Hässelby Vällingby, Farsta, Enskede Årsta Vantör, Bromma, Kungsholmen, Norrmalm, Spånga Tensta, Södermalm, Skärholmen, Skarpnäck, Rinkeby Kista, Älvsjö, Östermalm, Haninge kommun, Södertälje kommun, Huddinge kommun, Göteborgs kommun, Angered, Askim-Frölunda-Högsbo, Centrum, Lundby, Majorna-Linné, Norra Hisingen, Västra Hisingen, Västra Göteborg, Östra Göteborg

Boendet

För oss på Vittsjö Sjukhem är det viktigt att återskapa en hemlik miljö, anpassad för våra äldre, som ger möjlighet till utevistelse när den boende vill och behöver det. Vår vackra trädgård är vår stolthet och ger dig möjlighet till utevistelse året om och när det bäst passar dig. Vi arbetar målmedvetet med trädgården som ett av våra instrument i omvårdnadsarbetet.


Lediga platser

 • Demens - Permanent
 • Demens - Korttid
 • Omvårdnad - Permanent
 • Omvårdnad - Korttid
 • Profil - Permanent
 • Profil - Korttid

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

38

Avdelningar

21 psykisk funktionshinder, 17 demenssjukdom

Lägenheterna

 • Badrum
 • Pentry eller kök (utifrån individen)

På boendet

 • Sinnesrum
 • Massagebadkar i vårt spa
 • Trädgård med stimuli för alla sinnen
 • Wi-fi

Hyra

3 160 kr/mån

Aktiviteter

För oss på Vittsjö är det viktigt att du ska ha aktiviteter anpassat till din hälsa och dina önskemål. Vi har en hel del aktiviteter i grupp, men en stor del av aktiviteterna är individuellt utformade. I samråd med dig och dina närstående planerar vi vilka aktiviteter som passar dig bäst. Exempel på aktiviteter är: manikyr, fika, handla, besök av sångppedagog, högläsning, matlagning/bakning, trädgårdsodlingar, teater/bio, utflykter med våra egna fordon, gymnastik, underhållnig med dans och studiecirklar med varierande innehåll till exempel målning och sedan vernissage.

Mat & Dryck

Vittsjö Sjukhem lägger stor vikt på maten. Vi har ett eget kök där vi lagar all mat från grunden och de boende får gärna komma med önskemål. Våra måltider är väl spridda över dygnet. Dagen avslutas med nattfika vid 22-tiden.  Det finns alltid mat att tillgå om du av någon anledning missat en måltid. Vi firar alla förekommande högtider och bemärkelsedagar.


Vård & Omsorg

Omsorg

I omvårdnad ingår det som den boende inte på egen hand kan ta hand om. Omvårdnadspersonal finns att tillgå dygnet runt. All fastanställd omvårdnadspersonal har kompetens motsvarande undersköterska.

Vård

Våra boende har tillgång till kvalificerad omvårdnad och hälso- och sjukvård via våra egna sjuksköterskor, läkare, undersköterskor. Sjuksköterskor finns på plats 07.00-16.00 och i beredskap övrig tid. Läkare besöker boendet regelbundet och finns tillgänglig vid akuta behov. Arbetsterapeut och sjukgymnast kommer efter behov.

Tilläggstjänster

Frisör, massage, fotvård. 

Personal

Vi har en Verksamhetschef/Föreståndare, en Biträdande Föreståndare och på varje avdelning finns en Teamledare/Ssk. Här finns också en aktivitetsansvarig, tre kockar och en vaktmästare. Vår omsorgspersonal är undersköterskor. Vardagar finns rehabpersonal. Sjuksköterska finns alla dagar i veckan. Läkare kommer till boendet en gång varannan vecka.
 

Språk

Svenska, Arabiska, Bosniska, Engelska, Finska, Kroatiska, Polska, Ryska, Serbiska, Spanska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

Socialstyrelsen gör regelbunden uppföljning och kvalitetssäkring av verksamheten. Varje verksamhet har ett kvalitetssystem som innebär att vi följer ett upprättat system som garanterar hög och god säkerhet och största möjliga trygghet. Vårt arbete kontrolleras även på individnivå. Vi följer upp varje individs genomförandeplan tillsammans med kommunens handläggare. Även anhöriga kan givetvis planera ett möte med någon av våra medarbetare för att få information om hur det fungerar kring individen.

Certifieringar

Vårt kvalitetssystem följer ISO 9000

Kvalitetsregister

Övrigt

 • Vi förbättrar vår kompetens fortlöpande för alla våra befattningshavare. Just nu håller vi att genomföra uppdatering och revidering av vår värdegrund.
 • Undersköterskorna på vår demensavdelning har genomgått Demens ABC.

Kontakt

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0451-22771

Kontaktperson

Anne Nyström

Gatuadress

Verumsvägen 2

Postnummer

282 67

Postort

Vittsjö

Vill du bo här?

Välkommen till oss med dina frågor. Information om lediga platser hittar du här på vår presentationssida på Seniorval.se. För att söka en plats för boende hos oss skall kontoret för äldreomsorgen i den sökandes hemkommun kontaktas.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?

På vår hemsida publicerar vi de lediga tjänster som vi har just nu. Är du intresserad av att jobba tillsammans med oss kan det vara värt att ta en titt. 

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0451-22771

Translate

Tyck till