Vittsjö Sjukhem

Om oss

Vittsjö Sjukhem ligger vackert nära sjön i den anrika kurorten Vittsjö. Verksamheten startades redan 1971 och drivs idag fortfarande av samma familj.

En stor erfarenhet och kunskap om omvårdnad och demens/psykiatri vilar på en djupt rotad filosofi: tydlighet, engagemang, pålitlighet och professionalism. Vi sammanfattar det i vårt motto – människan i centrum.

För många av de boende här på Vittsjö Sjukhem är Vittsjö och dess omgivningar deras hembygd och hemmet en självklarhet, andra kommer långväga ifrån. Deras anhöriga har fått oss rekommenderade som ett välskött vårdhem som vill de gamla väl.

Organisationsform
Företag
Driftsform
Egen regi
Hjälp
Du kan välja oss även om du bor i:
Burlövs kommun
Båstads kommun
Bromölla kommun
Bjuvs kommun
Eslövs kommun
Helsingborgs kommun
Klippans kommun
Kristianstads kommun
Höörs kommun
Höganäs kommun
Hässleholms kommun
Kävlinge kommun
Hörby kommun
Svedala kommun
Tomelilla kommun
Landskrona kommun
Staffanstorps kommun
Skurups kommun
Trelleborgs kommun
Vellinge kommun
Örkelljunga kommun
Östra Göinge kommun
Ängelholms kommun
Åstorps kommun
Ystads kommun
Sjöbo kommun
Svalövs kommun
Lunds kommun
Malmö kommun
Simrishamns kommun
Lomma kommun
Perstorps kommun
Osby kommun
Hässelby Vällingby
Farsta
Enskede Årsta Vantör
Bromma
Kungsholmen
Norrmalm
Spånga Tensta
Södermalm
Skärholmen
Skarpnäck
Rinkeby Kista
Östermalm
Haninge kommun
Södertälje kommun
Huddinge kommun
Göteborgs kommun
Centrum

Boendet

Allmän beskrivning

För oss på Vittsjö Sjukhem är det viktigt att återskapa en hemlik miljö, anpassad för våra äldre, som ger möjlighet till utevistelse när den boende vill och behöver det. Vår vackra trädgård är vår stolthet och ger dig möjlighet till utevistelse året om och när det bäst passar dig. Vi arbetar målmedvetet med trädgården som ett av våra instrument i omvårdnadsarbetet.

Lediga platser
Demens - Permanent
Demens - Korttid
Omvårdnad - Permanent
Omvårdnad - Korttid
Profil - Permanent
Profil - Korttid
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
38
Avdelningar
21 psykisk funktionshinder, 17 demenssjukdom
Lägenheterna
Badrum
Pentry eller kök (utifrån individen)
På boendet
Sinnesrum
Massagebadkar i vårt spa
Trädgård med stimuli för alla sinnen
Wi-fi

Aktiviteter

För oss på Vittsjö är det viktigt att du ska ha aktiviteter anpassat till din hälsa och dina önskemål. Vi har en hel del aktiviteter i grupp, men en stor del av aktiviteterna är individuellt utformade. I samråd med dig och dina närstående planerar vi vilka aktiviteter som passar dig bäst. Exempel på aktiviteter är: manikyr, fika, handla, besök av sångppedagog, högläsning, matlagning/bakning, trädgårdsodlingar, teater/bio, utflykter med våra egna fordon, gymnastik, underhållnig med dans och studiecirklar med varierande innehåll till exempel målning och sedan vernissage.

Mat & Dryck

Vittsjö Sjukhem lägger stor vikt på maten. Vi har ett eget kök där vi lagar all mat från grunden och de boende får gärna komma med önskemål. Våra måltider är väl spridda över dygnet. Dagen avslutas med nattfika vid 22-tiden.  Det finns alltid mat att tillgå om du av någon anledning missat en måltid. Vi firar alla förekommande högtider och bemärkelsedagar.

Vård & Omsorg

Omsorg

I omvårdnad ingår det som den boende inte på egen hand kan ta hand om. Omvårdnadspersonal finns att tillgå dygnet runt. All fastanställd omvårdnadspersonal har kompetens motsvarande undersköterska.

Vård

Våra boende har tillgång till kvalificerad omvårdnad och hälso- och sjukvård via våra egna sjuksköterskor, läkare, undersköterskor. Sjuksköterskor finns på plats 07.00-16.00 och i beredskap övrig tid. Läkare besöker boendet regelbundet och finns tillgänglig vid akuta behov. Arbetsterapeut och sjukgymnast kommer efter behov.

Tilläggstjänster

Frisör, massage, fotvård. 

Personal

Vi har en Verksamhetschef/Föreståndare, en Biträdande Föreståndare och på varje avdelning finns en Teamledare/Ssk. Här finns också en aktivitetsansvarig, tre kockar och en vaktmästare. Vår omsorgspersonal är undersköterskor. Vardagar finns rehabpersonal. Sjuksköterska finns alla dagar i veckan. Läkare kommer till boendet en gång varannan vecka.

Språk
Arabiska
Kollektivavtal

Kvalitet

Socialstyrelsen gör regelbunden uppföljning och kvalitetssäkring av verksamheten. Varje verksamhet har ett kvalitetssystem som innebär att vi följer ett upprättat system som garanterar hög och god säkerhet och största möjliga trygghet. Vårt arbete kontrolleras även på individnivå. Vi följer upp varje individs genomförandeplan tillsammans med kommunens handläggare. Även anhöriga kan givetvis planera ett möte med någon av våra medarbetare för att få information om hur det fungerar kring individen.

Certifieringar

Vårt kvalitetssystem följer ISO 9000

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar
Övrigt
Vi förbättrar vår kompetens fortlöpande för alla våra befattningshavare. Just nu håller vi att genomföra uppdatering och revidering av vår värdegrund.

Kontakt

Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Anne Nyström
Gatuadress
Verumsvägen 2
Postnummer
282 67
Postort
Vittsjö
Vill du bli kund hos oss?

Välkommen till oss med dina frågor. Information om lediga platser hittar du här på vår presentationssida på Seniorval.se. För att söka en plats för boende hos oss skall kontoret för äldreomsorgen i den sökandes hemkommun kontaktas.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Vittsjö Sjukhem

Hässleholms kommun

Söker du jobb?

På vår hemsida publicerar vi de lediga tjänster som vi har just nu. Är du intresserad av att jobba tillsammans med oss kan det vara värt att ta en titt. 

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.