Vasallparken

Jägarevägen 20, Kalmar Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Välkommen till Vasallparken, ett vård- och omsorgsboende i Kalmar. Du finner oss i ett bostadsområde med närhet till både kusten och en tallskog. Området erbjuder också trevliga promenadstråk. Om man vill besöka Kalmar tar det bara en kvart med bussen.

Vasallparken invigdes i maj 2009 och på vår vackra innegård är en ”Sinnenas trädgård” uppbyggd med detaljer för att främja de fem sinnena. Här kan man ströva fritt och smaka på smultronen eller bara sitta ned och lyssna på fontänen. På övre plan finns en stor balkong med tak och utsikt över trädgården och omgivningarna.

Organisation

Norlandia Care AB

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

36

Avdelningar

Fyra, två demensavdelningar 16 platser och två omvårdnadsavdelningar med 20 platser

Lägenheterna

 • Eget badrum med toalett, dusch, tvättmaskin och torktumlare
 • Kylskåp och diskho
 • Stora fönster
 • Höj- och sänkbar säng med tillhörande madrass
 • Uttag för telefon och tv
 • En lägenhet för parboende
 • Tillåtet för husdjur att komma på besök

På boendet

 • Tillåtet för husdjur att komma på besök
 • Stora balkonger
 • Sinnens trädgård på innergården
 • Trädgården är avgränsad så personer med en demenssjukdom tryggt kan röra sig fritt

Aktiviteter

På Vasallparken anordnar vi aktiviteter och kulturella evenemang varje dag. Vår målsättning är att skapa en aktiv, social och meningsfull tillvaro där dina förutsättningar, behov och önskemål är vägledande. Vi har en person som är aktivitetsansvarig som hör efter vad våra boende vill hitta på och ansvara för planerandet och genomförandet av olika aktiviteter.

Varje vecka har vi gruppgymnastik och med jämna mellanrum bjuder vi in en diskjockey med stort musikintresse som spelar goa låter som han vet att äldre personer uppskattar. Vi brukar också samlas framför tv:n och titta på olika program tillsammans som till exempel Melodifestivalen.

Vi har även tillgång till en mängd olika spel, musik och filmer. Utöver de gemensamma aktiviteterna har du varje vecka egen tid med din kontaktperson för individuella aktiviteter.
 

Mat & Dryck

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen. Vår kock lagar och förbereder alla måltider i enhetens gemensamma kök. Maten som serveras är uppskattad av våra boenden.

Inför servering skapar vi tillsammans en trivsam och lugn måltidsmiljö och vi äter i det gemensamma matrummet. Frukost serveras antingen på sängen eller när du stigit upp. För de som önskar äta lunch eller middag i sin lägenhet serverar vi måltiden på en måltidsbricka där. Under helger och högtider sätter vi guldkant på måltiderna med finporslin och vin till maten för de som önskar.

Våra medarbetare sitter naturligtvis med runt matbordet vilket bidrar till en social atmosfär. Även vår verksamhetschef deltar och skapar på så vis en nära kontakt med de boende.

Är du hungrig kan du när som helst be personalen om en smörgås eller annat, detta gäller givetvis även nattetid. Vi är noga med att nattfastan inte överstiger 11 timmar. 
 

Var lagas maten?

Våra kockar lagar maten på plats

Vård & Omsorg

Kontaktperson
Din kontaktperson och vice kontaktperson ansvarar för att din tillvaro på Vasallparken utformas i enlighet med dina behov och önskemål. Genom att skapa en god relation med dig och dina närstående hjälper kontaktpersonen dig med alla tänkbara sysslor och aktiviteter.

Genomförandeplan
Tillsammans med din kontaktperson skriver ni en genomförandeplan. Den skrivs utifrån ditt perspektiv och innehåller information om dig, vad du tycker om och hur du vill leva ditt liv. 

Omsorg

Vasallparken är bemannat med personal dygnet runt.

Vård

Två sjuksköterskor som jobbar här dagtid, kvällar nätter och helger har vi tillgång till joursjuksköterska. Läkare kommer en gång i veckan och går att kontakta vid behov.

Vi har tillgång till både sjukgymnast och arbetsterapeut, de besöker oss även en gång i månaden för möte om våra boendens olika behov.

Vi har en munvårdsansvarig undersköterska som bland annat ansvar för att det kommer hit en tandsköterska två gånger om året. 

Tilläggstjänster

 Vi har möjlighet att ringa efter fotvård och frisör som då kommer till oss på Vasallparken. 

Personal

Under ledning av verksamhetschef arbetar här på Vasallparken undersköterskor, sjuksköterskor, aktivitetsansvarig och en kock.  

Kompetensutveckling

Genom Norlandia Care genomgår personalen olika kompetenshöjande utbildningar. Vi försöker hela tiden se till att våra medarbetare har uppdaterade kunskaper.

Språk

Svenska, Engelska, Finska, Grekiska, Rumänska

Kollektivavtal information

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Kvalitet i Norlandia
Att erbjuda kvalitet i våra tjänster är Norlandias viktigaste uppdrag. Kvalitet uppstår i mötet mellan de äldre och våra medarbetare. Det handlar om vad vi gör och hur det upplevs av våra kunder. Man ska uppleva trygghet, erbjudas stimulerande aktiviteter, god mat och lyhördhet av oss, dvs ett gott liv varje dag.

För att nå våra kvalitetsmål är vi måna om att vara en lärande organisation, som utifrån evidens och uppföljningar satsar på ständiga förbättringar. Vår vision ”att förbättra välfärdstjänsten…” och våra grundläggande värderingar ”Kompetent, Ambitiös, Respektfull, och Energisk” är ledstjärnor i allt vi gör.

Kvalitetssäkring
Norlandia kvalitetssäkrar sina vård- och omsorgstjänster genom följande processer:
- Händelsehantering
- Socialstyrelsens brukarundersökning
- Medarbetarundersökning
- Internrevisioner
- Egenkontroll
- Verksamhetsplan med tydliga kvalitetsmål

Ovanstående kvalitetssäkringsprocesser följs upp genom:
- Business review
- Patientsäkerhetsberättelse
- Kvalitetsbokslut

Certifieringar

Vårt digitala kvalitetsledningssystem TQM är certifierat enligt ISO 9001, Kvalitet och ISO 14001, Miljö. 

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Norlandia Care AB

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0760-17 02 94

Kontaktperson

Kristin Irebring

Gatuadress

Jägarevägen 20

Postnummer

393 50

Postort

Kalmar

Vill du bo här?

För att få en boendeplats på Vasallparken krävs ett biståndsbeslut från Kalmar kommun. För mer information om hur du ansöker om en plats, vänligen kontakta kommunens biståndshandläggare på telefonnummer 0480-45 00 00.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0760-17 02 94

Translate

Tyck till