Om oss

Välkommen till Amalia, ett vård- och omsorgsboende beläget i Östermalms Park i centrala Kristianstad. Verksamheten omgärdas av vackra grönområden och i närheten ligger Galleria Boulevard med vårdcentral, apotek och livsmedelsaffär.

Organisation
Organisation form
Företag

Boendet

Amalia omfattar 36 lägenheter fördelade på fyra våningar. Varje våning har mottagningskök, matsal/ vardagsrum och en balkong som vetter mot verksamhetens innergård. I våningarnas gemensamhetsutrymmen umgås vi, intar måltider och genomför aktiviteter. På vår lugna innergård erbjuder vi utevistelse samt anordnar uteaktiviteter, fester och grillkvällar.

Norlandia är på uppdrag av Kristianstads kommun ansvariga för driften av verksamheten.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
36
Avdelningar
4 våningar

Aktiviteter

På Amalia anordnar vi regelbundet aktiviteter och kulturella evenemang. Vår målsättning är att skapa en aktiv, social och meningsfull tillvaro med utevistelse, promenader, gymnastik, bingo och högläsning för att nämna några exempel.

Varje månad presenteras månadens övergripande aktivitetsprogram som är baserat på de boendes behov och önskemål. Programmet redogör även för årets fester och firande av högtider samt besök av lokala föreningar och intresseorganisationer.

Utöver de gemensamma aktiviteterna har du varje vecka egen tid med din kontaktman för individuella aktiviteter. Dina önskemål av individuella aktiviteter skriver du och din kontaktman in i din genomförandeplan.

Mat & Dryck

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen. Vi förbereder måltiderna i våra kök och inför servering skapar omsorgspersonalen en lugn, trivsam och harmonisk måltidsmiljö.

Huvud- och mellanmålen serveras i varje vånings gemensamma matsal och för dig som önskar äta i din lägenhet kommer vi in med måltiden. Är du intresserad av att baka eller delta under förberedelser såsom dukning är du naturligtvis välkommen att hjälpa till. Vi tillämpar pedagogisk måltid vilket innebär att personalen deltar under måltiderna för att skapa en social och harmonisk atmosfär. Under helgerna sätter vi guldkant på tillvaron för att förhöja stämningen, och naturligtvis firar vi årets högtider och traditioner med traditionsenlig mat och dryck.

Vård & Omsorg

Dygnet runt erbjuder vi en god, individanpassad vård- och omsorg samt hjälp med dina vardagssysslor. Din kontaktman ansvarar för att du ska trivas på Amalia samt att din tillvaro utformas så som du önskar.

Personal

Under ledning av verksamhetschef arbetar omsorgspersonal, sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut med vård och omsorg till våra boende.

Språk
Svenska

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Kvalitet i Norlandia
Att erbjuda kvalitet i våra tjänster är Norlandias viktigaste uppdrag. Kvalitet uppstår i mötet mellan de äldre och våra medarbetare. Det handlar om vad vi gör och hur det upplevs av våra kunder. Man ska uppleva trygghet, erbjudas stimulerande aktiviteter, god mat och lyhördhet av oss, dvs ett gott liv varje dag.

För att nå våra kvalitetsmål är vi måna om att vara en lärande organisation, som utifrån evidens och uppföljningar satsar på ständiga förbättringar. Vår vision ”att förbättra välfärdstjänsten…” och våra grundläggande värderingar ”Kompetent, Ambitiös, Respektfull, och Energisk” är ledstjärnor i allt vi gör.

Kvalitetssäkring
Norlandia kvalitetssäkrar sina vård- och omsorgstjänster genom följande processer:
- Händelsehantering
- Socialstyrelsens brukarundersökning
- Medarbetarundersökning
- Internrevisioner
- Egenkontroll
- Verksamhetsplan med tydliga kvalitetsmål

Ovanstående kvalitetssäkringsprocesser följs upp genom: 
- Business review
- Patientsäkerhetsberättelse
- Kvalitetsbokslut

Certifieringar
  • Vårt digitala kvalitetsledningssystem TQM är certifierat enligt ISO 9001, Kvalitet

  • ISO 14001, Miljö

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Företag
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Jelena Zembo, verksamhetschef
Gatuadress
Lasarettsboulevarden 2 b
Postnummer
291 33
Postort
Kristianstad
Vill du bli kund hos oss?

För att få en boendeplats på Amalia krävs ett biståndsbeslut från Kristianstads kommun. För mer information om hur du ansöker om en plats, vänligen kontakta kommunens biståndshandläggare på tel-nummer 044-13 50 00.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Amalia

Kristianstads kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.