Nömmebergs Vårdhem

Högövägen 5, Nässjö Karta

Typ av plats

Demens, Demens korttid, Profil

Lediga platser

Om oss

Den gula trävillan i herrgårdsstil byggdes 1916 och var på den tiden ett pensionat för lärarinnor. 1966 grundades Nömmebergs Vårdhem och idag drivs hemmet fortfarande inom familjen.

Vi erbjuder boende för personer med psykiska funktionshinder och/eller demenssjukdomar under kortare eller längre tids vistelse. Många kommuner och förvaltningar har tecknat ramavtal med oss vilket innebär att du kan söka plats på Nömmebergs Vårdhem även om du bor i annan kommun. Dessa kommuner och förvaltningar är Solna Stad, Botkyrka kommun, Stockholms stad, Södertälje, Huddinge kommun, och Haninge kommun samt alla Skånes kommuner. För att söka en plats skall kontoret för äldreomsorgen i sökandes hemkommun kontaktas.

Inriktning/Profil

Psykogeriatrik, Trädgård

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Du kan välja oss även om du bor i:

Burlövs kommun, Båstads kommun, Bromölla kommun, Bjuvs kommun, Eslövs kommun, Helsingborgs kommun, Klippans kommun, Kristianstads kommun, Höörs kommun, Höganäs kommun, Hässleholms kommun, Kävlinge kommun, Hörby kommun, Svedala kommun, Tomelilla kommun, Landskrona kommun, Staffanstorps kommun, Skurups kommun, Trelleborgs kommun, Vellinge kommun, Örkelljunga kommun, Östra Göinge kommun, Ängelholms kommun, Åstorps kommun, Ystads kommun, Sjöbo kommun, Svalövs kommun, Lunds kommun, Malmö kommun, Simrishamns kommun, Lomma kommun, Perstorps kommun, Osby kommun, Stockholms kommun, Hägersten Liljeholmen, Hässelby Vällingby, Farsta, Enskede Årsta Vantör, Bromma, Kungsholmen, Norrmalm, Spånga Tensta, Södermalm, Skärholmen, Skarpnäck, Rinkeby Kista, Älvsjö, Östermalm, Solna kommun, Botkyrka kommun, Huddinge kommun

Boendet

Nömmebergs Vårdhem består av en yta på 4600 kvadratmeter. Vi har gemensamma matsalar, TV rum, spaanläggning och aktivitetslokaler. Våra lokaler är hemtrevliga och ombonade, allt för att du ska känna dig lugn och trygg. Våra lägenheter är möblerade men det finns självklart möjlighet till att ta med egna möbler.


Lediga platser

  • Demens - Permanent
  • Demens - Korttid
  • Omvårdnad - Permanent
  • Omvårdnad - Korttid
  • Profil - Permanent
  • Profil - Korttid

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

56

Avdelningar

4

Lägenheterna

  • Möblerade
  • Egen dusch och toalett
  • Ergonomiska sängar
  • Handikappanpassat

Hyra

3 467 kr/mån

Aktiviteter

Vår vackra trädgård är vår stolthet och ger dig möjlighet till utevistelse året om. Vi arbetar målmedvetet med trädgården som ett av våra instrument i omvårdnadsarbetet. Tillsammans med din kontaktperson utformar vi ett urval av aktiviteter som passar dig bäst. Vi erbjuder både individuella och gemensamma aktiviteter. Exempel på aktiviteter är: tid i massagestolen, fotvård, motionscykel, åka på utflykt, sinnenas trädgård- aktiverar de olika sinnena, ljusrum och stadsbesök. Vi samarbetar även med personal från Studieförbundet Vuxenskolan vilket möjliggör för dig att ta del av ett stort utbud av kurser.


Mat & Dryck

Maten är viktig både för hälsan och livsglädjen. Doften av nylagad mat gör att måltiden blir en trevlig del i vardagen. Vi har eget kök, som är bemannat veckans alla dagar, där all mat tillagas. De flesta råvarorna vi använder är kravmärkta. Till helgerna serverar vi alkoholfria viner.

Vård & Omsorg

Varje individ har naturligtvis sina egna speciella behov beroende på personlighet, diagnos och livserfarenhet. Därför ägnar vi mycket tid åt att lära känna dig så att vi kan ge dig den personliga omvårdnad du behöver. När du flyttar in utvecklar vi en individuell genomförandeplan. Denna plan anpassas kontinuerligt när medicinska eller sociala förändringar sker i ditt liv.

Omsorg

Vi har undersköterskor/skötare som omvårdnadspersonal. 

Vård

Sjuksköterskorna är ansvariga för varsin vårdavdelning. De finns närvarande varje dag mellan klockan 07.00 till 21.00 inklusive beredskap. En läkare finns anknuten till verksamheten.

Rehabilitering
En sjukgymnast kommer regelbundet.  I organisationen finns även en arbetsterapeut.

Tilläggstjänster

Studieförbundet vuxenskola 59 tim/vecka. Datautbildning, engelskakurs och konstutställningar. 

Personal

Vi har en Verksamhetschef/Föreståndare, en Biträdande Föreståndare och på varje avdelning finns en Teamledare/Ssk. Här finns också en aktivitetsansvarig, tre kockar och en vaktmästare. Vår omsorgspersonal är undersköterskor. Vardagar finns rehabpersonal. Sjuksköterska finns alla dagar i veckan. Läkare kommer till boendet en gång i veckan.


 

Språk

Svenska, Arabiska, Danska, Engelska, Finska, Franska, Kurdiska, Norska, Portugisiska, Ryska, Swahili, Tyska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

Nömmebergs Vårdhem har ett väl förankrat kvalitetssystem i verksamheten. Har du synpunkter och klagomål kan du vända dig till verksamhetschefen. Vi har även interna revisorer som granskar kvalitet en gång per år.

Kvalitetsregister

Kontakt

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0380 91275

Kontaktperson

Catarina Carlsson

Gatuadress

Högövägen 5

Postnummer

571 73

Postort

Stensjön

Vill du bo här?

Boendet hos oss kan vara på kortare, längre tid eller permanent boende. Vistelsens längd och omfattning bestäms av kommunen som den sökande tillhör. Kommunens biståndshandläggare bedömer om det finns behov av boende och i vilken form som det beviljade stödet ska ges. Har du frågor, kontakta oss på 0380-91270.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?

På vår hemsida publicerar vi de lediga tjänster som vi har just nu. Är du intresserad av att jobba tillsammans med oss kan det vara värt att ta en titt. 

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0380 91275

Translate

Tyck till