Nömmebergs Vårdhem

Om oss

Den gula trävillan i herrgårdsstil byggdes 1916 och var på den tiden ett pensionat för lärarinnor. 1966 grundades Nömmebergs Vårdhem och idag drivs hemmet fortfarande inom familjen.

Vi erbjuder boende för personer med psykiska funktionshinder och/eller demenssjukdomar under kortare eller längre tids vistelse. Många kommuner och förvaltningar har tecknat ramavtal med oss vilket innebär att du kan söka plats på Nömmebergs Vårdhem även om du bor i annan kommun. Dessa kommuner och förvaltningar är Solna Stad, Botkyrka kommun, Stockholms stad, Södertälje, Huddinge kommun, och Haninge kommun samt alla Skånes kommuner. För att söka en plats skall kontoret för äldreomsorgen i sökandes hemkommun kontaktas.

Organisationsform
Företag
Driftsform
Egen regi
Hjälp
Du kan välja oss även om du bor i:
Burlövs kommun
Båstads kommun
Bromölla kommun
Bjuvs kommun
Eslövs kommun
Helsingborgs kommun
Klippans kommun
Kristianstads kommun
Höörs kommun
Höganäs kommun
Hässleholms kommun
Kävlinge kommun
Hörby kommun
Svedala kommun
Tomelilla kommun
Landskrona kommun
Staffanstorps kommun
Skurups kommun
Trelleborgs kommun
Vellinge kommun
Örkelljunga kommun
Östra Göinge kommun
Ängelholms kommun
Åstorps kommun
Ystads kommun
Sjöbo kommun
Svalövs kommun
Lunds kommun
Malmö kommun
Simrishamns kommun
Lomma kommun
Perstorps kommun
Osby kommun
Stockholms kommun
Hägersten Älvsjö
Hässelby Vällingby
Farsta
Enskede Årsta Vantör
Bromma
Kungsholmen
Södermalm
Skärholmen
Skarpnäck
Solna kommun
Botkyrka kommun
Huddinge kommun

Boendet

Allmän beskrivning

Nömmebergs Vårdhem består av en yta på 4600 kvadratmeter. Vi har gemensamma matsalar, TV rum, spaanläggning och aktivitetslokaler. Våra lokaler är hemtrevliga och ombonade, allt för att du ska känna dig lugn och trygg. Våra lägenheter är möblerade men det finns självklart möjlighet till att ta med egna möbler.

Lediga platser
Demens - Permanent
Demens - Korttid
Omvårdnad - Permanent
Omvårdnad - Korttid
Profil - Permanent
Profil - Korttid
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
56
Avdelningar
4
Lägenheterna
Möblerade
Egen dusch och toalett
Ergonomiska sängar
Handikappanpassat

Aktiviteter

Vår vackra trädgård är vår stolthet och ger dig möjlighet till utevistelse året om. Vi arbetar målmedvetet med trädgården som ett av våra instrument i omvårdnadsarbetet. Tillsammans med din kontaktperson utformar vi ett urval av aktiviteter som passar dig bäst. Vi erbjuder både individuella och gemensamma aktiviteter. Exempel på aktiviteter är: tid i massagestolen, fotvård, motionscykel, åka på utflykt, sinnenas trädgård- aktiverar de olika sinnena, ljusrum och stadsbesök. Vi samarbetar även med personal från Studieförbundet Vuxenskolan vilket möjliggör för dig att ta del av ett stort utbud av kurser.

Mat & Dryck

Maten är viktig både för hälsan och livsglädjen. Doften av nylagad mat gör att måltiden blir en trevlig del i vardagen. Vi har eget kök, som är bemannat veckans alla dagar, där all mat tillagas. De flesta råvarorna vi använder är kravmärkta. Till helgerna serverar vi alkoholfria viner.

Vård & Omsorg

Varje individ har naturligtvis sina egna speciella behov beroende på personlighet, diagnos och livserfarenhet. Därför ägnar vi mycket tid åt att lära känna dig så att vi kan ge dig den personliga omvårdnad du behöver. När du flyttar in utvecklar vi en individuell genomförandeplan. Denna plan anpassas kontinuerligt när medicinska eller sociala förändringar sker i ditt liv.

Omsorg

Vi har undersköterskor/skötare som omvårdnadspersonal. 

Vård

Sjuksköterskorna är ansvariga för varsin vårdavdelning. De finns närvarande varje dag mellan klockan 07.00 till 21.00 inklusive beredskap. En läkare finns anknuten till verksamheten.

Rehabilitering
En sjukgymnast kommer regelbundet.  I organisationen finns även en arbetsterapeut.

Tilläggstjänster

Studieförbundet vuxenskola 59 tim/vecka. Datautbildning, engelskakurs och konstutställningar. 

Personal

Vi har en Verksamhetschef/Föreståndare, en Biträdande Föreståndare och på varje avdelning finns en Teamledare/Ssk. Här finns också en aktivitetsansvarig, tre kockar och en vaktmästare. Vår omsorgspersonal är undersköterskor. Vardagar finns rehabpersonal. Sjuksköterska finns alla dagar i veckan. Läkare kommer till boendet en gång i veckan.

 

Språk
Arabiska
Kollektivavtal

Kvalitet

Nömmebergs Vårdhem har ett väl förankrat kvalitetssystem i verksamheten. Har du synpunkter och klagomål kan du vända dig till verksamhetschefen. Vi har även interna revisorer som granskar kvalitet en gång per år.

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Catarina Carlsson
Gatuadress
Högövägen 5
Postnummer
571 73
Postort
Stensjön
Vill du bli kund hos oss?

Boendet hos oss kan vara på kortare, längre tid eller permanent boende. Vistelsens längd och omfattning bestäms av kommunen som den sökande tillhör. Kommunens biståndshandläggare bedömer om det finns behov av boende och i vilken form som det beviljade stödet ska ges. Har du frågor, kontakta oss på 0380-91270.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Nömmebergs Vårdhem

Nässjö kommun

Söker du jobb?

På vår hemsida publicerar vi de lediga tjänster som vi har just nu. Är du intresserad av att jobba tillsammans med oss kan det vara värt att ta en titt. 

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.