Humana Norrgårdshöjden

Humana Norrgårdshöjden

Norrgårdshöjden 3, Åkersberga Karta

Typ av plats
Demens
Omvårdnad
Besök hemsida
Ledigt att hyra
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Mitt i Åkersbergas centrum ligger Norrgårdshöjden, ett modernt äldreboende med närhet till både grönområden och centrala funktioner. I närområdet har du tillgång till kollektivtrafik, skolor, service, med mera.

På Norrgårdshöjden bor du i en modern miljö med en familjär atmosfär. Våra erfarna och engagerade medarbetare erbjuder dig en trygg vård och omsorg. Våra aktivitetsansvariga ser alltid till att det finns något trevligt att göra, både inne och utomhus.

Smarta tekniska lösningar
På Humana satsar vi mycket på teknik för att underlätta vardagen både för dig som boende och för medarbetarna. Med nya innovationer skapar vi möjligheter för integritet, trygghet och kvalitet. Du som boende har din egen tagg som går till din lägenhet. Hela huset har både trådbundet nätverk och wi-fi. I gemensamma utrymmen finns digitala skärmar som visar dagens måltider och aktiviteter. För att minska risken för fallolyckor på natten har vi ett smart belysningssystem både i lägenheterna och i de allmänna utrymmena.

Höjdpunkter

Organisation
Organisation form
Företag
Driftsform
Egen regi
Hjälp
Du kan välja oss även om du bor i:
Stockholms kommun
Hägersten Älvsjö
Hässelby Vällingby
Farsta
Enskede Årsta Vantör
Bromma
Kungsholmen
Norrmalm
Spånga Tensta
Södermalm
Skärholmen
Skarpnäck
Rinkeby Kista
Östermalm
Lidingö kommun
Haninge kommun
Ekerö kommun
Nacka kommun
Norrtälje kommun
Sigtuna kommun
Sollentuna kommun
Salems kommun
Täby kommun
Upplands-Bro kommun
Vallentuna kommun
Värmdö kommun

Boendet

Allmän beskrivning

Lägenheterna
Lägenheterna är modernt inredda och har innovativa lösningar som underlättar vardagen för dig som boende. I den platsbyggda garderoben har du gott om förvaring. Det finns även ett litet kylskåp och ett pentry för lättare matlagning. De låga fönstrena gör att lägenheten ger mycket ljus och att det är lätt att titta ut även om du är sittandes. Badrummet är rymligt med ett färgglatt kakel.

I varje lägenhet ingår det en höj- och sänkbar säng, en taklampa samt en sänggavel med inbyggd belysning. Varje lägenhet har även en vägghängd TV med ett basutbud av kanaler. Allt detta ingår i hyran.
Här kan du se en lägenhetsritning.

Välkommen på lägenhetsvisning på Norrgårdshöjden.

Gemensamma utrymmen
Vid utformandet av huset har vi satsat mycket på de gemensamma utrymmena och skapat rum för aktiviteter, träning och social samvaro. Till exempel har alla avdelningar ett stort trivsamt vardagsrum som även ansluter till det gemensamma köket. På varje våningsplan finns en stor balkong som knyter samman de två avdelningarna på respektive plan. Från balkongen kan du blicka ut över trädgården.

Boendet har en egen spa-avdelning med frisörstol, en stor samlingssal, ett aktivitetsrum samt ett välutrustat gym.

Lediga platser
Demens - Permanent
Omvårdnad - Permanent
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
54
Avdelningar
6

Aktiviteter

Stort utbud av aktiviteter
På Norrgårdshöjden har vi en aktivitetsansvarig arbetsterapeut och sjukgymnast som planerar veckans aktiviteter utifrån de boendes önskemål. Vi har även olika aktiviteter såsom körrepetitioner med vår egen kör Norrgårdskören. I vår underbar trädgård spenderar vi mycket tid. Där finna också ett växthus där vi under vår och sommar tar hand om våra plantor.Var den du är!
Regnbågsflaggan har vi uppe året runt i vår trädgård, den symboliserar att här på Norrgårdshöjden får man vara som man är, alla människor har lika värde. Vi har också Pridefest varje år och en mängd andra traditioner såsom NorrgårdsWasan, Kärleksveckan, surströmmingsfest med mera som vi gör årligen.

Mat & Dryck

Precis som aktiviteter och rehab, anpassas måltider och måltidsmiljön utifrån varje individs speciella behov och önskemål. Du bestämmer själv om du vill äta gemensamt i matsalen eller föredrar att äta i din egen lägenhet. Vi tillämpar Livsmedelsverkets måltidsmodell som består av sex pusselbitar: goda måltider, integrerande måltider, trivsamma måltider, näringsriktiga måltider, hållbara måltider och säkra måltider. Vi firar högtider med traditionella rätter.

Var lagas maten?
Dafgårds

Personal

På Norrgårdshöjden har vi utbildade undersköterskor på plats i verksamheten dygnet runt. Våra fyra sjuksköterskor arbetar dagtid på vardagar och på kvällar och nätter har vi ett mobilt sjukskötersketeam som kommer vid behov. Både arbetsterapeut och fysioterapeut finns hos oss vardagar måndag till fredag.

Språk
Svenska

Kvalitet

Inom Humana finns kvalitetsorganisation på alla nivåer, från koncernnivå till varje verksamhets lokala kvalitetsråd. Boendets lokala kvalitetsorganisation består utav kvalitetsombud från varje avdelning, sjuksköterska, rehab-personal och verksamhetschef. Läs gärna mer om Humanas kvalitetsarbete här.

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Företag
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Monica Grennvall, verksamhetschef
Gatuadress
Norrgårdshöjden 3
Postnummer
184 36
Postort
Åkersberga
Vill du bli kund hos oss?

För att få flytta in på ett äldreboende (även kallat särskilt boende eller vård- och omsorgsboende) behöver du ett biståndsbeslut från din kommun. Här ansöker du om särskilt boende i Österåkers kommun.

Är du intresserad av att veta mer om boendet eller vill du boka in en visning? Kontakta oss gärna så berättar vi mer. Via vår hemsida kan du anmäla ditt intresse.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Humana Norrgårdshöjden

Österåkers kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.